Fejmosás után győzelem. Interjú Bozsik Viktorral a DMTK játékosával

 

Harmadik meccsén végre nyerni tudott a Dunaharaszti MTK és megindulhat felfelé a tabellán. A mérkőzésen két gólt szerző Bozsik Viktorral beszélgettünk.

 

bozsik-viktor---daru-andrea.jpg

Fotó: Daru Andrea

 

– Két forduló után nulla ponttal álltatok. Hogyan készültetek a Pénzügyőr ellen?

– Úgy gondolom elég csalóka, hogy két forduló után nem szereztünk pontot egyik mérkőzésen sem. Mind a Pécs, mind a Dabas ellen megvoltak a lehetőségeink, csak sajnos nem tudtunk élni velük. A Pénzügyőr ellen úgy készültünk, mindenképp otthon tartjuk a 3 pontot, teljesen támadó felfogásban, 3 csatárral felállva kezdtünk, de sajnos ez valami miatt nem működött úgy, ahogyan a Mester eltervezte. Hiányzott a csapatból az erő és a kreativitás, ráadásul már a 18. percben hátrányba kerültünk.

 – A pasarétiek 1-0-ra vezettek az első félidő után, de a második 45 percre teljesen más felfogásban jöttetek ki. Mi volt ennek az oka?

– Kaptunk egy jó nagy fejmosást az öltözőben, rendeztük a sorainkat, szerkezetet váltottunk és elkezdtük birtokolni a labdát. A második félidő első percétől rájuk mentünk és a 49. percben jött is az egyenlítő gól. Márton Dávid gyönyörűen kilőtte a jobb alsó sarkot, amitől a vendég csapat addigi magabiztos játéka kapkodásba ment át.

– Két gólt szereztél. Az elsőt tizenegyesből. Felelevenítenéd góljaidat, illetve ezek előzményét?

– A megítélt tizenegyes teljesen jogos volt! Szerencsére ezen a napon nem volt panasz a játékvezetők ténykedésére. Szanku Kristóf cselezte be magát a tizenhatoson belülre, 2-3 védőt elfektetett, majd a lövés pillanatában hátulról buktatták. A tizenegyesre Mészáros Dani volt kijelölve, de ő átengedte nekem a lehetőséget, hogy megszerezhessem első gólom Haraszti színekben. A második gólomnál egy kényszerítőzés után Dallos Gabitól kaptam egy nagyon pontos beadást, amit az ötösre érkezve fejeltem be a hálóba a kapufa segítségével.

 

 

 – A nyáron Dabasról kerültél Harasztiba. Mi volt az oka a váltásnak, és hogy érzed itt magad?

– A váltásnak több oka is volt, amit most nem részleteznék. Nagyon jól éreztem magam Dabason, de öt év után úgy éreztem, hogy változásra, új környezetre van szükségem ahhoz, hogy meg tudjak újulni a játékban. Harasztin nagyon jól fogadtak az új csapattársak, akik nagy részét már jól ismertem korábbról, hiszen Dabas és Dunaharaszti mindig nagy riválisai voltak egymásnak.

– Mire lehet képes a Haraszti a bajnokságban, milyen célokkal vágtatok neki a szezonnak?

– Előzetesen a vezetőség célkitűzése az 5-10. hely megszerzése volt, azonban úgy gondolom, hogy a Pénzügyőr ellen mutatott második félidei játékunkkal, még akár ennél magasabb célokat is kitűzhet magának a csapatunk.

Szécsi József