Fejes Péter mesterhármassal tartotta életben a szekszárdi reményeket

 

Fejes Péterrel a Szekszárdi UFC játékosával beszélgettünk, aki három gólt szerzett a hétvégén. A szekszárdiak vesztett helyzetből az utolsó szalmaszálat ragadták meg.

– A Monor elleni mérkőzés 24. percében nagyon távolinak tűnt a bennmaradásotok, hiszen ember és gólhátrány alakult ki egy olyan csapat ellen, mely hozzátok képest lényegesen előrébb áll a tabellán. Hogy kerültetek ilyen helyzetbe?

– Igen, viszonylag korán kerültünk emberhátrányba. A mérkőzésre támadó felfogásban készültünk egész héten, és ennek szellemében is kezdtük a találkozót, aminek sajnos egy kontratámadás lett a böjtje, amit az ellenfél sikeresen végigvezetett, és az utolsó védő már csak szabálytalanul tudta megállítani a Monor támadóját. A bíró tizenegyest ítélt – amit az ellenfél értékesített -, valamint kiállította a szabálytalankodó játékosunkat. Így a 24. percben koránt sem volt rózsás a helyzet Szekszárdon…

– Mivel bátorítottátok egymást, s mi kellett ahhoz, hogy végül nyerjetek?

– Szerencsére a csapat nem esett letargiába, és ugyanabban a mentalitásban folytatta a találkozót, ahogy elkezdte. A mérkőzés ezen periódusában Fortuna is mellénk állt, a Monornak akadt pár helyzete, de ezeket Horváth Bálint mesterien hárította. A csapatra úgy érzem, kezd átragadni Dienes Pál mentalitása, ami nagyon nagy hasznunkra válik. Egy masszív együttes alakult ki az elmúlt öt fordulóban, kár, hogy ilyen későn jött ez a fordulat a csapat életében. A győzelemhez az egymásba vetett hit, és a mindenáron győzni akarás segítette hozzá a csapatot.

– Mesterhármast szereztél a csapatod számára létfontosságú összecsapáson. Felidéznéd a gólokat?

– Az első gól egy tizenegyes után született, amit én harcoltam ki, majd a büntetőhöz álltam és sikerült értékesítenem. Ez a találat az első félidő hajrájában született, úgy érzem lélektanilag a lehető legjobbkor. A második gól egy beívelés után esett, amit mellel vettem át, majd a tizenhatoson belül sikerült tisztára cseleznem magam, majd a labdát átemelve a kapus felett a hálóba juttattam. A harmadik egy kontra után született, Királyházit ugrattam ki, aki centerezett, majd a bepasszolt labdát eltoltam a kapus mellett, és az üres kapuba passzoltam.

 

 

A mérkőzés videó összefoglalója  idekattintva  megtekinthető. A felvétel az CATV Tarr Kft. támogatásával készült.

 

 

– Még koránt sem vagytok kint a vízből, hiszen két meccsetek van hátra, előbb az Újbudához látogattok, majd a Komlót fogadjátok, s az sem biztos, hogy önmagában elég a bennmaradáshoz ha mindkettőt megnyeritek. Hogyan látod esélyeiteket?

– Valóban, ezzel a győzelemmel úgy gondolom, hogy az esélyt ragadtuk meg a bennmaradáshoz. Két igen nehéz összecsapás vár ránk, de úgy gondolom, ha ebben a felfogásban játszunk, mindkét ellenfél ellen sikerülhet győzelemmel zárni, hiszen nekünk most úgy érzem, hogy a mentalitásunk, az, hogy mindenáron szeretnénk kivívni a bennmaradást, előny a többi csapattal szemben. A motiváltságunk a legnagyobb fegyver a kezünkben. Tudom, hogy a csapat nem az utolsó helyen zárja a pontvadászatot.

– A mostani pontvadászat során mindössze tizenháromszor voltál kezdő, de már nyolc gólnál tartasz. Hogyan tervezed jövődet? Milyen céljaid vannak a labdarúgásban?

– Igen, az őszi szezonban és a téli felkészülés alatt is sérülés hátráltatott. Nagyon rossz volt kívülről, a pálya mellől nézni, azt az őszi sikertelen sorozatot, de szerencsére felépültem és jól sikerült a visszatérésem. A jövőmet egy NB III-as Szekszárdban képzelem el, ahol családias légkörben, továbbra is több gyerekkori barátommal játszhatok együtt. Ez ennek a csapatnak a varázsa, és ezért is bízom a további sikeres szereplésben. Az egyetem és egyéb elfoglaltságok mellett, sajnos valószínű, hogy komolyabb szinten nem fogok játszani, de ki tudja, talán most mi is épphogy kiharcoljuk a bennmaradást, és jövőre megnyerjük a bajnokságot. Angliában ez a divat, lehet, hogy át kéne vegyük mi is…

Szécsi József