Feil Máté 35 méterről rúgott gólt a Szigetszentmiklósnak. Interjú a Pénzügyőr játékosával

– Ősszel 3-0-s vereséget szenvedtetek Pasaréten a Szigetszentmiklóstól. Milyen érzésekkel keltetek útra a bajnoki cím egyik esélyese ellen?

– Szerettük volna megnehezíteni a bajnokaspiráns Szigetszentmiklós dolgát, szerencsére ez sikerült. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, de mindenféleképpen vissza akartunk vágni az őszi 3-0-ás vereségért.

– Vatai mester valamelyest változtatott a hadrenden. Laurinyecz Ákos kikerült, Nagy Bendegúz bekerült a kezdőbe. Készültetek valamilyen különösebb taktikával?

– A Méhkerék elleni győzelem után nyugodtabban tudtunk készülni, semmilyen teher nem volt rajtunk. Különösebb taktika nem volt, próbáltuk játszani a játékunkat és ebből sikeresek lenni.

– Az első találatnál tőled indult a támadás, majd a másodikat már te szerezted egy gyönyörű lövésből. Hogyan estek a gólok?

– Az első gól egy gyors felépített támadás volt. Sztrunga Zsoltit indítottam üres területbe, ő egy ziccer passzal kiugratta Nagy Bendit, aki szerencsére nem hibázott. A második gólnál kaptam egy felpasszt, lefordultam a védőről, láttam hogy kint áll a kapus és körülbelül 35 méterről sikerült átemelnem.

– Negyven perc volt hátra, két góllal vezettetek és nagyon nyomott a Szigetszentmiklós. Milyen volt belülről?

– Mezőnyfölényben játszott az SZTK, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani, mindenki tette a dolgát, igazi csapatmunka volt.

– Nem féltetek, hogy megismétlődik a Dunaharaszti elleni mérkőzés, amikor hiába kerültetek kétgólos előnybe az ellenfél mégis kiegyenlített? Pláne már 1-2 után?

– Én azon a meccsen nem játszottam, viszont egyáltalán nem tartottam attól, hogy kiegyenlítene vagy megnyerné a meccset a Szigetszentmiklós, annyira egyben voltunk, hogy ez meg sem fordult a fejünkben még 1-2-nél sem.

– Ősszel a bajnokságot úgy kezdted, hogy az első két tétmeccseteken a hálóba találtál, aztán mintha megtorpantál volna, majd az elmúlt két fordulóban megint csak kétszer is eredményes voltál. Történt valami változás?

– Semmilyen változás nem történt nálam, talán annyi hogy végre nem műfüvön készülünk, hanem visszatértünk a hazai füves pályánkra, Pasarétre.

– A bajnoki rajt előtt sokan féltették a Pénzügyőrt, hiszen a szezon végén a 14-18. helyezettek és a 3 csoport legrosszabb 13. helyezettje kiesik majd a létszámcsökkentés miatt. Hátra még nem lehet dőlni, de a Méhkerék majd a Szigetszentmiklós elleni győzelem után azért most már egyre kisebb az esélye annak, hogy alsóbb osztályba kerültök. Te miként látod ezt és milyen eredménnyel lennél elégedett a bajnokság végén?

– Igen-igen a “szurkolóink” is féltettek minket a kieséstől, de nem kell. Bár mi nem is foglalkozunk ezzel. Nem szabad hátradőlni, de középcsapatként nyugodtan készülhetünk a meccsekre, nem kell görcsösen futballoznunk hétről hétre, szeretnénk megismételni a múlt évi jó szereplést.

Szécsi József