Fegyelmezett csapatjáték, agresszív védekezés. Feljutott a Dorog a másodosztályba. Interjú Németh Szabolcs vezetőedzővel

Az egykor legendás játékosokkal rendelkező Dorogi FC 2003-óta több-kevesebb sikerrel a harmadosztályban szerepel. Már az előző bajnokságban is felcsillant a remény a feljutásra, de akkor ez meghiúsult, hiszen 22 pontot levontak összpontszámukból. Szombaton annak tudatában utaztak Óbudára, hogy ha nyernek, kivívják az NB2-ben való indulás jogát.

 

nemeth-szabolcs-digisport.jpg

 

– Gratulálok a III. KER. TVE elleni győzelemhez, mely a feljutást jelentette Önök számára. Kínkeserves mérkőzés lehetett, hiszen a 75. percig 0-0 volt az állás. Mi történt addig?

– Ellenfelünk nagyon jól lezárta a területeket, nem tudtunk kibontakozni, meg kissé görcsösen játszottunk. 

–   Valamin változtatott, hiszen az utolsó tizenöt percben háromszor is a Kerület hálójába találtak. Mi volt az, s hogyan alakult az utolsó negyedóra?

– A csereként beszálló játékosaink nagyon agilisan szálltak be a mérkőzésbe, nagyon jó teljesítményt nyújtottak. A vezető gólunk pedig extra motivációt adott a csapatnak.

 

Videó: Patrik Walczer

 

–   Rendkívül jól sikerült a tavaszi szezon, mindössze a listavezető FTC második csapatától szenvedtek vereséget. Úgy vélem, hogy ennek alapján nyugodtan kijelenthető, hogy megérett a csapatuk arra, hogy egy osztállyal feljebb lépjen. Ön miként látja ezt?

– Az egész szezonban jól teljesítettek a srácok. Keményen megdolgoztunk ezért a sikerért.  Véleményem szerint a két legjobb csapat jutott fel a Nyugati csoportból.

–  A csapat védekezése egészen rendkívüli. Az eddigi tizennégy tavaszi mérkőzésen mindössze három gólt kaptak. Mivel magyarázható ez?

– Fegyelmezett csapatjáték, agresszív védekezés, amiből a csapat minden tagja kivette a részét.  Edzéseken sokat gyakoroltuk, ez nem a véletlen műve.

– Hogyan tovább? Jelenlegi összetételében alkalmas-e a Dorog arra, hogy bennmaradjon a másodosztályban, illetve mely posztokra szeretne igazolni?

– Lesznek változások a keretben.  Erősíteni természetesen kell a csapat tovább fejlődése érdekében. Kellenek fiatalok is az MLSZ szabály miatt.  

Szécsi József