Fabu Mártont, a Nyirbátor egyik meghatározó játékosát kérdeztük első győzelmükről

Egészen a tizedik fordulóig kellett várni, hogy a Nyírbátor megszerezze első győzelmét. A mostani siker után fellélegezhetnek, mert egy kis előnyre tettek szert a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelemben. Fabu Mártont, a csapat egyik meghatározó játékosát kérdeztük a mérkőzésről.

 

fabu-marton.jpg

 

– Az elmúlt bajnoki évben a középmezőnyben végeztetek. Mennyire alakult át a nyár folyamán a csapat játékosállománya?

– Így van. Egészen szép évet zártunk tavaly. Sajnos a nyáron több még nem kiöregedő, de rutinos játékos távozott. Rajtuk kívül még a csapatkapitányunk Erdei Zoltán is jelezte, hogy már csak alacsonyabb osztályban képzeli el a jövőt a futballban. Helyükre többségében fiatal utánpótlás éveiket letudó játékosok jöttek. Török István és Soós Tibor személyében pedig a rutint pótoltuk!

– Milyen célokkal vágtatok neki a szezonnak?

– Az állandó cél Nyírbátorban minden évben a biztos bennmaradás. Viszont minden éven szeretnék jobb helyezést elérni, így ebben a szezonban jó lett volna a legjobb 6 között végezni. Sajnos a bajnokság első szakasza ezt a célkitűzést kissé átírta.

– Kilenc forduló után csak három ponttal rendelkeztetek, milyen volt a hangulat az öltözőben?

– A hétvégi Tállya elleni győzelmünkkel megdupláztuk a pontjainkat. De ezzel még nem vagyunk megelégedve, innentől kezdve minden pontra szükségünk van. A hangulat az olyan volt, ami ilyenkor általában lenni szokott, de próbáltuk közösen keresni az okát a rossz rajtnak, higgadtak maradni és csak a futballra koncentrálni.

– Milyen volt a Tállya elleni mérkőzés? Hogyan estek góljaitok?

– Az igazán szép játékkal még adósok maradtunk, de már mutatkoztak jelei. Az első gól egy baloldalról jövő Bagi Ákos beadásból született, amit Pálvölgyi Balázs fejelt a kapuba. Majd a hosszabbításban a döntetlen elérése miatt kitámadott a Tállya. Egy labdavesztés után előre rúgott labdával indulhatott meg Pálfi István, aki egy az egyben vitte a kapusra és az már csak beleérni tudott a lövésbe, védeni nem.

– Ha jól tudom másfél éve kölcsön adtak a Nyírbátorhoz, de még mindig a Nyíregyháza játékosa vagy. Hogy érzed itt magad, s milyen terveid vannak?

– 2014 telén kerültem Nyírbátorba, kölcsönbe, akkor fél évre. A szezon vége után, ismét Nyíregyházán kezdtem a felkészülést, ami után ismét Bátorba kerültem kölcsönbe, de akkor már 1 évre. Majd jött az idei nyár, amikor visszahívtak, hogy szeretnék, ha Nyíregyházán játszanék az NB3-ban, aztán végül nem született megállapodás. Az ok most is a kevés játéklehetőség volt….! Ezen a nyáron a fennmaradó 1 éves szerződésemet felbontottuk, így szabadon igazolhatóvá váltam és végül a Nyírbátorral kötöttem egy 1 éves megállapodást. Jól érzem magam, elsősorban a hangulat miatt. A céljaim kicsit meghanyatlottak a pályafutásom ezen szakaszán, ha lehet ezt mondani.

Szécsi József