Erősített a Jászberény. Interjú Dr. Gottdiener Lajossal

– Az előző bajnokságban 16 forduló után 24 pontjuk volt, most pedig 31. Mely tényezőknek köszönhető az előrelépés?

Úgy vélem minőségi játékosokkal sikerült megerősíteni tavaly nyáron a keretünket, ennek köszönhető a több szerzett pont. Emellett a támogatói hátterünk is erősödött és sikerült minden téren jobban dolgoznunk az előző időszaknál.

– A 3. helyről mehettek pihenőre. Elégedett a csapat teljesítményével?

– Az első öt hely elérését tűztük ki célul, de igazából a dobogós helyezés az, amely személy szerint engem elégedetté tenne. Ezt a csapat teljesítette, így azt gondolom a 3. helyezés nem tölt el szomorúsággal bennünket. A kapott góljaink száma ugyanakkor nem éppen szívderítő és egy-két mérkőzésen a nyújtott teljesítményünk is hagyott kívánni valót maga után. Reálisan nézve még 3-4 pontot benne hagytunk az őszi szezonban, ezeket tavasszal kell visszaszereznünk.

– A Keleti csoportban Önök lőtték a legtöbb gólt, 39-et, ebből Farkas János egymaga 12-őt. Rajta kívül mely játékosok voltak azok, akik jól teljesítettek?

– Nem szeretek kiemelni senkit, a mérkőzéseket a csapat nyeri meg és veszíti el. Nyilván könnyebb dolgunk van így, hogy sok gólt szerzünk, ugyanakkor szervezettebb védekezés és játék kell ahhoz, hogy ez a szerzett pontokban is még jobban megmutatkozzon. Nekem az a felfogásom, hogy van egy 20 fős keret, ebből mindenkinek megvan a maga szerepe, ki többet, ki kevesebbet tud hozzá rakni az egészhez. Értékelni természetesen szoktuk a látottakat, de a szakmai értékelést meghagyom az arra illetékes szakembereknek.

– Volt néhány nagyobb gólkülönbségű győzelmük. Egyszer hetet, négy alkalommal pedig négy gólt rúgtak. Melyik meccsre emlékszik vissza a legszívesebben?

– Minden győzelem szép és örömmel tölt el, de nyilván vannak olyanok, amelyek emlékezetesebbek maradnak. A Sajóbábony elleni hét lőtt gól nem mindennapi teljesítmény, de nekem a füzesgyarmati és a hazai Tiszaújváros elleni győzelmek kedvesebbek, hiszen két nagyon jó csapatot győztünk le, fontos pontokat szerezve ezzel. De ebben a mezőnyben nagyon sok egyforma képességű csapat van, nincs könnyű ellenfél, mindenki ellen maximális hozzáállással lehet csak sikert elérni. Amikor ezt nem tudtuk produkálni – Egerben és Debrecenben -, annak csúnya vereség lett a vége.

– Jól szerepeltek a Magyar Kupában is. Kiütötték az NB2-es Mosonmagyaróvárt, majd a Honvéd ellen is helyt álltak. Néhány hete viszont azt nyilatkozta, hogy a kupameccsek miatt 6 pontot veszítettek a bajnokságban. Utólag másképpen csinálnának valamit?

– A Magyar Kupa presztízse miatt maximálisan odatettük magunkat mindkét mérkőzésre és egyenrangú partnerei tudtunk lenni két magasabb osztályú csapatnak. Ugyanakkor sajnos nem rendelkezünk annyi rutinnal és olyan mélységű kerettel sem, hogy ez ne lett volna hatással a bajnoki szereplésünkre. Nem foghatom rá teljes bizonyossággal a vesztett pontokat az MK szereplésre, de ettől még tény az, hogy mindkét MK mérkőzésünk utáni bajnoki mérkőzésünket elveszítettük. Ennek ellenére azt mondom, hogy ez része a labdarúgásnak és egyetlen mérkőzésre sem mehetünk úgy fel, hogy azt eleve feladnánk, legyen akárki is az ellenfelünk.

– Milyen változásokat terveznek a játékosállományban? Eddig Lakatos Béla és Birtalan János érkezéséről lehetett hallani, valamint még, hogy Lékó Gergő távozik, a BKV-nál fogja folytatni. Van már más konkrétum?

– Bálint Artúr sajnos újra keresztszalag szakadást szenvedett, ezúttal a bal lábában és kiesett a tavaszi idényre. Lékó Gergő felsőfokú tanulmányai miatt kérte elengedését, mivel Budapesten tudná a tanulmányait összeegyeztetni a labdarúgással. A BKV Előre csapatával nagyon jó viszonyban vagyunk, ezért sem gördítettünk akadályt a klubváltás elé. Sok sikert kívánok Gergőnek, sokat tett a klubért és bármikor szívesen várjuk vissza hozzánk. Egyelőre három érkezőnk van: Lakatos Béla rutinos játékos, több alkalommal is játszott ellenünk, ismerjük a képességeit és biztos vagyok benne, hogy sokat tud segíteni a csapatnak. Birtalan János már játszott korábban nálunk, akkor maximálisan elégedettek voltunk a teljesítményével. Róla is tudjuk mire képes, és stabil emberként számítunk rá. Harmadik érkezőnkről Tóth Ádámról pedig elég azt mondanom, hogy személyében a tavalyi bajnokság gólkirálya tette át hozzánk a székhelyét. Fiatal, szélvész gyors szélső, aki a kapura is nagyon veszélyes. Úgy vélem, mindhárman jelentős erősítést jelentenek, és hát az őszi keretünk sem volt gyenge. Egyelőre itt tartunk, új játékost csak akkor igazolunk, ha valaki sérülés vagy átigazolás miatt kiesik a keretünkből. Az utóbbi időben megtapasztaltuk, hogy évek óta stabilan működő klubként nevünket, mint utánuk érdeklődőkét bedobják egyes játékosok a köztudatba vagy éppen jelenlegi klubjuk felé, de annak ellenére, hogy sokakkal szóba hoznak bennünket, nem tervezünk nagyobb változást keretünkben.

– Mikor kezdték el a felkészülést a tavaszi szezonra? Hol és milyen formában készülnek?

– Jászberényben jó körülmények között tudunk felkészülni a tavaszi szezonra. Az edzéseket január 10-én kezdtük meg, a saját műfüves nagypályánkon, tornateremben, konditeremben és uszodában is lesznek foglalkozások vagy éppen edzés utáni teendők. Felkészülési menetrendünk megvan, hol napi egy, hol napi két edzéssel készülünk a bajnokságra. Emellett még 13 edzőmérkőzés is szerepel a programunkban, ahol remekül szereplő, bajnokságában listavezető ificsapatunk legjobbjait is bedobjuk a mélyvízbe.

– Mit vár a csapattól a tavaszi idényben. Miben vár előrelépést és milyen helyezéssel lenne elégedett?

– Nem elsősorban a helyezésben várok előrelépést, hanem játékban. Szervezettebb csapatvédekezést szeretnék látni a pályán és azt, hogy ez minél kevésbé menjen a támadójátékunk rovására. Ha ezt meg tudjuk valósítani, akkor jönni fognak az eredmények is, és a mostani 3. helynél akár előrébb is végezhetünk a tabellán. Klubként pedig remélem, hogy az előttünk álló fejlesztéseinket megvalósítva még kulturáltabb, még színvonalasabb létesítményekben tudunk foglalkozni majd 300 sportolónkkal. Zárszóként pedig azt mondanám, hogy legjobban talán annak örülök, hogy majd egy év gyöngyösi vendégjáték után végre hazatérünk Jászberénybe és hazai pályán fogadhatjuk szurkolóinkat, hiszen a labdarúgás jórészben értük is van.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply