Erős ellenfelek ellen készülnek. Interjú Takács Gáborral, a Sárvár FC vezetőedzőjével

A tizenötödik helyen telel a Sárvár FC csapata, amely elsősorban a bennmaradást tűzte ki célul. Takács Gábor vezetőedző válaszolt kérdéseimre.

 

Fotó: sarvarfc.hu

 

– Milyen célokkal vágtak neki a szezonnak az előző bajnokságban elért kilencedik helyezés után?

– A bajnokság előtt is tudtuk, hogy a tavaly elért helyezés megszerzése idén sem lesz könnyebb, főleg hogy 4 NB I-es klub utánpótlás csapatát is a mi csoportunkba osztotta a szövetség, ezzel együtt az előzetes célkitűzés idén is a biztos bennmaradás volt.

– Mik az okai a gyengébb szereplésnek?

– Tulajdonképpen az, hogy ide került 4 utánpótlás csapat és az ellenfelek sem gyengültek, ez hozta felszínre a csapat hiányosságait. Fiatalnak mondható kerettel rendelkezünk és ebből fakadóan a teljesítményünk is ingadozó volt, valamint a lehetőségeink is korlátozottabbak, mint például a budapesti illetve a feljutásért küzdő vidéki csapatoknak.

–  A mosonmagyaróváriak elleni győzelem megmutatta azt, hogy a csoport legjobbjaival is fel tudják venni a küzdelmet. Mi volt az, ami miatt le tudták győzni őket?

– Minden ellenfelünket alaposan tanulmányozzuk, motiváltan indulunk neki a mérkőzéseknek, de egy-egy hibát követően legtöbbször hátrányba kerülünk, ezután pedig már nem mi irányítjuk a játékot. A mosonmagyaróvári mérkőzésen kijött a lépés, szerencsénk is volt, illetve mintha a játékosok is motiváltabbak lettek volna aznap.

– Az őszi forma alapján mely játékosok teljesítményével elégedett?

– Bár a tabellán elfoglalt helyezésünk alapján akár mondhatnánk azt is, hogy nincs kit kiemelni, azonban voltak mérkőzések, ahol voltak kiugróan jól teljesítő játékosok. Összességében kiemelném a kapusunk, Osvald Márkó teljesítményét, mert voltak meccsei, melyeken nagy védéseket mutatott be, rajta kívül Horváth Andrást a védelemből, Tancsics Zsoltot, Rajos Gábort valamint Klauzer Ádámot is megemlíteném, akik jó teljesítményt nyújtottak.

– Arról lehetett értesülni, hogy érkezett Manganelli Attila és Németh Gábor. Távozott Tancsics Zsolt, Rózsa Péter, Gadavics Bence, Galambos Dániel. Rajtuk kívül lesz-e változás a játékosállományban? Mely posztokat szeretné megerősíteni?

– A napokban leigazoltunk még 3 játékost, a Haladástól és az Illés Akadémiáról, ők Gyécsek Martin (kapus), Lempeg Olivér és Bedi Noel. A balhátvéd pozícióba keresünk még játékost, illetve egy gólerős csatár mindig jól jön, de valószínű, ezt a legtöbb edző el tudja mondani magáról.

–   Hogyan zajlik a felkészülésük? Mik az eddigi tapasztalatai?

– A felkészülésünk két helyszínen zajlik, az edzőpályánkon, a kis műfüves pályánkon, valamint a sárvári vár körül található parkban teljesítik a játékosok az állóképességi futóedzéseket. Az időjárásra, a center pályánk állapotára valamint arra való tekintettel, hogy még nem rendelkezünk nagy műfüves pályával, ezért edzőmérkőzéseinket idegenben játsszuk, magasabb osztályú, meghatározó ellenfelek ellen, akik nagyobb játékerőt képviselnek nálunk, mivel a nagyobb játéktudás következtében jobban kijönnek a hibák. Azért is választottunk nehéz ellenfeleket, mint például az Ajka, Zalaegerszeg, Dorog, Andráshida, Budaörs, mert szeretnénk a védekezésünket rendbe tenni és így folyamatos nagy nyomás alatt játszanak a játékosaink. A felkészülésünket sajnos sok nem várt sérülés és betegség hátráltatja, de reméljük, hogy a bajnokság rajtjára minden játékosunk rendben lesz.

–  Hogyan látja a csoport erőviszonyait és milyen eredménnyel lenne elégedett a bajnokság végén?

– A bajnokság erős, sok csapat küzd a feljutásért és sokaknak jobbak a lehetőségeik. Szeretném, ha minden mérkőzésen a maximumot adnák ki magukból a fiúk és akkor nem lehet gond a biztos bennmaradás tekintetében, amivel elégedettek lennénk. Úgy gondolom, ha az őszi döntetleneket sikerül győzelemmé alakítanunk elérhetjük a célunk.

Szécsi József