Eredményes volt Pókos Csaba visszatérése Kozármislenybe


Fotó: http://kozarmislenyfc.hu/

– A nyáron lettél a Kozármisleny vezetőedzője, amely nem volt ismeretlen számodra hiszen évekig a Misleny utánpótláscsapatainál dolgoztál. Miként fogtál munkához?

– Mondhatom azt, hogy hazaérkeztem, hiszen éveket dolgoztam Kozármislenyben az utánpótlásban, végigjárva a szamárlétrát. Ismerős közeg fogadott. De a döntésem nyáron így sem volt könnyű, hisz Magyarország legnépszerűbb klubjánál dolgoztam már 3. éve. Szinte naponta beszéltünk Magyar Márk spotigazgatóval, de mindig toltam a határidőt. Nehéz szívvel hagytam ott a Ferencvárost, de mivel nem tevékenykedtem még felnőtt csapatnál, vonzó volt a kihívás. Megtiszteltetésnek éreztem, szerettem volna megmérettetni magam a felnőtt labdarúgásban is. A felkészülés kezdete előtt sok volt a teendő, sokan távoztak a csapatból különböző okok miatt, köztük voltak meghatározó játékosok is. Az első lépés a stáb kialakítása volt, ami szerencsére hamar összeállt (Jelena Richárd, Kovács Zoltán asszisztens edzők, Kurucsai Kornél kapus edző, Vadász Ildikó fitnesz edző, és Kutai Péter gyúró). Persze folyamatosan tárgyaltunk játékosokkal, igyekeztünk a filozófiánkba beillő embereket igazolni. A lehetőségeink azért behatároltak voltak, 1-2 jó képességű játékosról lemaradtunk. De nem panaszkodom a felkészülés közepére már teljes volt a keretünk. Maga a napi munka nem indult egyszerűen, hiszen egy új stáb, más edzésmódszerekkel, filozófiával találkozik egy átalakult kerettel. De minden percét élveztem, befogadó volt a csapat, szerintem az elejétől kezdve működött a kémia a csapat és a stáb között.

– Mi volt erre a bajnoki évre a célkitűzés?

– A keret teljessé válása után volt egy hatszemközti megbeszélés Feleki Attila tulajdonossal és a már említett Magyar Márkkal. A vezetők mindenképpen előrelépést vártak a csapattól, mind játékban mind eredményességben. A tulajdonos úr kiemelte, hogy ő szeretne ismét büszke lenni a csapatra, erre a múltban számtalan eset volt. Célként a bajnokság első harmadát határoztuk meg.

– 17 fordulót követően a hatodik helyen álltok, ami véleményem szerint nem számít rossz eredménynek, főleg úgy hogy 2 vereséggel nyitottátok a szezont. Hogyan értékeled a csapat teljesítményét?

– Ha a célkitűzést nézem, akkor azt hozta a csapat, ugyanannyi pontunk van mind az 5. Dunaújvárosnak, és a dobogós csapat is csupán 5 pontra van. Ahogy mondtad nagyon rosszul mentünk bele a bajnokságba, a harmadik forduló után a tabella végén voltunk. Tudtuk, hogy nehéz lesz a rajt, hiszen az új igazolások közül az ”amatörizálás” miatt három játékosunk nem léphetett pályára. De ettől függetlenül jobb kezdésre számítottunk. Az első lökést a csapatnak a Dabas elleni hazai 4-0-ás siker hozta. Folyamatos volt a fejlődés, egyre tudatosabb lett a játékunk. A csapatnak volt egy 5, és egy 8 mérkőzéses veretlenségi sorozata. Ha azt nézem, hogy honnét indultunk és hová jutott a társaság az őszi szezon végére, akkor mindenképp elégedett vagyok. De maximalisták vagyunk, a stábbal természetesen van hiányérzetünk, és van hová fejlődni.

– Jelena Richárd kiemelkedőt nyújtott, 12 góllal segítette a csapatot. Rajta kívül mely játékosok voltak azok, akik a leghasznosabban játszottak?

– Ez így van, Ricsi nagyon hatékony center volt, mérkőzéseket döntött el, nehezen tudták őt tartani. Nem a legjobb állapotban érkezett hozzánk a nyáron, egy betegség miatt nagyon legyengült, de szép lassan erőre kapott és a formája is hétről hétre javult. Régen volt ilyen hatékony center Kozármislenyben. Nagyon örülök, hogy vissza tudott kerülni az első osztályba, sok sikert, sok gólt kívánok neki. Rajta kívül talán Kocsis, Füredi, Turi (bal védő), Márkvárt és Fenyvesi teljesítménye volt a legegyenletesebb.

– Friss hír, hogy Jelena Kisvárdára igazol. Nem lesz könnyű pótolni. Milyen további változások várhatóak a játékosállományban és van e már valami konkrétum?

– Ricsi már a Kisvárdával épp Egyiptomban készül, de rajta kívül vannak még távozók. De nem szeretnénk nevesíteni, a honlapunkon szeretnénk megköszönni az eddigi játékukat és sok sikert kívánni nekik. Es természetesen lesznek érkezők is, három játékossal már megegyeztünk – két támadó és egy középpályás. Rajtuk kívül még 2-3 játékost szeretnénk igazolni, folyamatosan tárgyalunk, és érkeznek próbajátékosok is. Nem kapkodunk, a csapat gerince adott.

– Miként zajlik majd a felkészülés? Hol és milyen formában készültök? Megvannak-e az ellenfelek, kialakult-e már a felkészülési program?

– Természetesen kialakult a végleges programunk, január 20-án kezdünk, de a játékosok már végzik otthon a kiadott edzéseket. Egy nulladik hetet is beiktattunk, de ez nem kötelező! A felkészülés Kozármislenyben lesz, nagy százalékban a műfüves pályán, és a konditeremben. Sok-sok edzés mellett 8 edzőmérkőzést játszunk.

Február 1., szombat: HR-Rent Kozármisleny – Balatonlelle (NB III.)
Február 5., szerda: HR-Rent Kozármisleny – Testvériség SE (BLASZ I.)
Február 8., szombat: HR-Rent Kozármisleny – Szekszárdi UFC (NB III.)
Február 12., szerda:  HR-Rent Kozármisleny – Belisce (horvát)
Február 15., szombat: FC Nagykanizsa (NB III) –  HR-Rent Kozármisleny
Február 19., szerda: BFC Siófok (NB II.) –  HR-Rent Kozármisleny
Február 22., szombat:  HR-Rent Kozármisleny – NK Borac (horvát)
Március 1., vasárnap: HR-Rent Kozármisleny – NK Vardarac (horvát)

Köszönöm a lehetőséget, és szeretnék mindenkinek Boldog Új Évet kívánni, és sok jó mérkőzést!

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply