Emberhátrányban nyertek a listavezető ellen. Interjú Szilágyi Mátéval a III. KER. TVE játékosával

Sima mérkőzésnek ígérkezett. A meccseit sorra nyerő, toronymagasan első, fogadta a kilencedik helyezettet. A dolgok nem mindig ilyen kiszámíthatóak, a III. KER. TVE az Érd felett aratott győzelmével a forduló legnagyobb meglepetését aratta. Szilágyi Mátéval az óbudaiak játékosával beszélgettünk, aki a 93. percben tizenegyesből talált az érdiek hálójába.

szilagyi-mate.jpg

– Két vereség majd egy döntetlen után utaztatok az éllovashoz. Milyen taktikával léptetek pályára az Érd ellen?
– Az utóbbi időben sajnos nem úgy jöttek az eredmények, ahogyan azt mi elképzeltük, és azzal a szándékkal utaztunk a listavezető otthonába, hogy ebből a hullámvölgyből kilábaljunk. A taktikát illetően inkább a védekezésre álltunk be és vártuk, hogy az Érd kezdeményezzen és az esetleges hibáikból építsük fel a támadásainkat, amiket sorra veszélyesen alakítottunk ki.

 

 

– Nagyon korán, már az ötödik percben vezetést szereztetek, s az előnyt az 55. percig sikerült megőriznetek. Sok helyzete volt az Érdnek?
– Egy-két nagyobb helyzetüket leszámítva úgy érzem a nagyszerű csapatvédekezésünknek köszönhetően nem nagyon találtak rajtunk fogást. Többnyire pontrúgásokból voltak veszélyesek a kapunkra.
– Mennyire volt benne a meccsben, hogy nyerhettek?
– Már az öltőzőben a meccs előtt is érezni lehetett, hogy ez a mi napunk lesz, és senki nem állhat az utunkba. Sikerre éhesen mentünk ki a pályára és úgy gondolom igazságos eredmény született. Többet tettünk bele ebbe a meccsbe, mint az ellenfelünk, hogy győztesen tudjunk lejönni a pályáról. Megvolt bennünk az a kis plusz, ami az utóbbi meccseken hiányzott belőlünk.
– Aztán eljött a hosszabbítás, a 93. perc, s a góloddal megszereztétek a győzelmet. Hogyan történt?
– Egy oldalszabadrúgás után az ellenfél védői röviden szabadítottak fel és a visszarúgott labdára a leshatárról szemfülesen induló csapattársam Kis Balázs eltolta a kapus mellett a labdát, aki csak szabálytalanul tudta megállítani. A megítélt büntetőt értékesítettem.

Szécsi József