Elsősorban a támadójátékon javítana a Bicske. Komjáthy Péter klubigazgatóval beszélgettünk


 • A bajnoki rajt előtt az 5-8. helyezés elérését tűztétek ki célul. Jelenleg mindössze 1 pont a lemaradás a 8. helytől. Összességében miként értékeled az eddig lejátszott 17 bajnoki meccset?
 • Újoncként valóban nem csak a biztos bennmaradást lőttük be, hanem jó futballal, szurkolóinkat kiszolgálva szerettünk volna eredményes őszi idényt produkálni. Úgy gondolom, hogy ez nagyjából sikerült is, a kiesés réme egy pillanatra sem jelent meg a Bicskei TC előtt, ugyanakkor azt is látjuk, hogy van még hová fejlődnünk. Meglepett bennünket az NB III Nyugati csoportjának kiegyensúlyozottsága, hiszen szinte minden mérkőzésen méltó ellenfelek voltunk, számos szoros, egygólos csatán vagyunk túl, egyedül talán a Lipót elleni hazai találkozónkon kellett elismernünk, hogy egyértelműen jobb volt az ellenfél. Hat meccsünkön is csak az utolsó percekben kapott vagy szerzett góllal dőlt el a 3 pont sorsa, de ezek a szituációk hosszú távon véleményem szerint kiegyenlítődnek. A feljutás után a koncepciónk része volt, hogy nagyrészt annak a keretnek adjuk meg a harmadosztályban való futballozás élményét, amely azt kiharcolta. Ezt követően nyugodtabb lelkiismerettel változtatunk a téli szünetben keretünkön.
 • Mely játékosok voltak azok, akik a legjobban teljesítettek ez idő alatt?
 • Remek teljesítményt nyújtott mindkét kapusunk, Zelizi Patrik és Füstös Krisztián, rajtuk kívül talán Sötét Dávidot, Molnár Viktort, Madarász Ádámot és Nagy Tibort emelném ki. Nem véletlenül mindannyian elsősorban a védelemben jeleskedtek, s ez azt is jelzi, hogy a támadójátékban és a helyzetkihasználásban bizony akadtak gondjaink. A szezon második felében bekövetkezett ötmeccses góltalansági szériánk akadályozott meg bennünket a szebb helyezés elérésében.
 • Melyik mérkőzésre gondolsz vissza a legszívesebben?
 • Mindkét PAFC elleni (2-2 és 0-0) szomszédvár rangadónk élmény volt, az Óbudán (III. ker. TVE ellen) 3-2-re elvesztett mérkőzés mutatta meg először, hogy van tartásunk és nem leszünk pofozógépek az NB III-ban. Jó volt győzni küzdelmes mérkőzéseken a Hévíz (2-0 és 1-0), a BKV Előre (1-0), a Veszprém (1-0) ellen, a legnagyobb élmény számomra a pápai bravúrgyőzelem (2-1) volt, ahol a jóval esélyesebb házigazda ellen a hajrában fordítottunk. Több száz kilométert utazó szurkolói csoportunk, a Bicske Tigers hálás is volt érte. Külön köszönet a pápai tábor sportszerűségéért, ami a meccs utáni közös beszélgetések során is beigazolódott.
 • Melyiken ment a legjobban a játék a csapatnak?
 • Nagyon rövid volt a nyári szünetünk, hiszen nem sokkal a Tatabánya elleni sikeres osztályozó mérkőzések (0-0 és 1-0) után már készülhettünk is az NB III-ra. Ez segített az őszi idény első felében, mert lendületben maradtunk, de hátrány volt később, amikor kicsit elfogyott az erő és a koncentráció. A fent említett meccseken kívül nagyon tetszett a mosonmagyaróvári játékunk (1-1), ahol csapatként küzdve és némi szerencsével egyenlítettünk a hajrában, lélektanilag fontos pontot szereztünk.
 • Milyen változásokat terveztek a játékosállományban?
 • Egyértelmű a tapasztalataink alapján, hogy elsősorban a támadójátékunkon kell erősítenünk. Gólerős csatárokkal tárgyalunk, olyanokkal, akik a kritikus pillanatokban kevés helyzetből is képesek eldönteni egy ütközetet. Nem szeretnénk a padon ültetni érett játékosokat, akiknek inkább lehetőséget nyújtunk más csapatoknál.
 • Van-e már valami konkrétum?
 • Már szerződést bontottunk Lak Imrével, Adorján Gergővel és Radó Dániellel. Aláírt hozzánk a 26 éves középpályás Sárközi Norbert, aki PAFC-nevelés és a Dunaújvárosban volt NB I-es és NB II-es játékos, majd több évet az FC Dabasnál játszott.
 • Mikor kezditek el a felkészülést?
 • Január 13-án hétfőn kezdünk a jól megszokott mérlegeléssel, már megvan a napra és órára lebontott programunk, 9 erős ellenféllel mérkőzünk meg szűk két hónap alatt. Kis túlzással majdnem olyan hosszú a felkészülés, mint a tavaszi idény, de ez is a magyar futball sajátossága.
 • Hol és milyen formában készültök?
 • Edzőtáborba nem utazunk a racionális gazdálkodás jegyében, de amiatt is, hogy számos játékosunk civil munkája vagy utánpótlás edzői tevékenysége nem teszi lehetővé a hosszabb távollétet. Szerencsére jó minőségű (2017-ben épített) műfüves pályánk a téli időszakban megfelelő felkészülési lehetőséget biztosít.
 • Megvannak-e az ellenfelek, kialakult-e már a felkészülési program?
 • Igen, január 25-én 11.00-kor a GÁRDONYI VSC, február 1-én 10.00-kor az FC ESZTERGOM jön hozzánk, 5-én szerdán 10.00-kor a BFC SIÓFOK következik (helyszín még függő), aztán 8-án 11.00-kor a DABAS-GYÓN FC, 12-én 18.00-kor a TATABÁNYAI SC érkezik, majd 15-én 11.00-kor IVÁNCSA idegenben. Február 19-én szerdán 18.00-kor a BP.HONVÉD-MFA II-nél szerepelünk, aztán február 22-én 13.00 órára jön a SZEKSZÁRDI UFC, a bajnoki főpróba pedig február 29-én szombaton 11.00 órakor itthon a THSE SZABADKIKÖTŐ SE ellen lesz.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply