Elkapták a fonalat az óbudaiak, s jelenleg már a negyedikek. Interjú Szkunc Vjacseszlávval

 

szkunc-vjacseszlav.jpg

– Nemrégiben alkalmam nyílt kilátogatni a Kalap utcai sporttelepre és jó volt látni ezt a gyönyörű létesítményt. A csapatotok is egyre jobb, hiszen Nyárasdi Zsombor, Grúz Tamás és Hamar Ádám mindenképpen komoly erősítésnek számít. Úgy tudom, hogy Dragan Vukmir is hozzátok igazolt, de őt nem láttam a játékoskeretben.

– Valóban szerencsések vagyunk, hogy ilyen jó körülmények között tudjuk fogadni az ellenfeleinket. A csapat valóban erősödött, a tavalyi mag nagyrésze egyben maradt, és minőségi játékosokat sikerült igazolni, sajnos a Vukmirt nem tudtuk végül leigazolni, mert nem “futballmagyar”.

– Az első fordulóban a Dunaharaszti ellen kétgólos hátrányból egyenlítettetek, ez a meccs végül döntetlennel zárult, majd azt követően idegenben legyőztétek a Csorna együttesét. Milyen taktikával készültetek az elmúlt hétvégén a Pápa ellen?

– Sajnos a Dunaharaszti meccs nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, ezért második hazai mérkőzésünken mindenképp javítani szerettünk volna. Megpróbáltuk elejétől kezdve nyomás alatt tartani az ellenfelet, sok labdát szerezni az ellenfél térfelén és minél hamarabb vezetést szerezni. Ez sikerült is, a viszonylag korai kiállítás miatt viszont változtatnunk kellett taktikánkon.

– Igen. 1-0-ra vezettetek, amikor a 28. percben Gálfi László kiállítása miatt emberhátrányba kerültetek. Mi történt?

– A kiállítás előtt 2 perccel kapott egy sárgát a Laci, majd egy eladott labdából hátul becsúszva próbált menteni, sajnos ütemet tévesztett és meg is kapta érte a második sárgáját.

– Ezt követően milyen szerkezeti változásokat hajtottatok végre és mennyire változott meg a játék képe?

– Szerkezetet nem váltottunk, mélyebben húztuk meg a védelmi vonalunkat, kicsit átengedtük a területet a Pápának, innentől náluk volt inkább a labda, mi pedig kontratámadásokra próbáltunk építeni.

– Hogyan estek a gólok?

– Az elsőnél egy jobboldali beadást a kapus pont a Hamar Ádi elé ütött, aki jókor volt jó helyen és az üres kapuba gurított, a másodiknál pedig egy jobboldalról beadott szabadrúgás után ismét Ádi elé került a labda, elsőre a kapufát találta el, majd a saját kipattanóját rúgta a kapuba. A harmadik találatnál egy kontratámadás során Kenesei próbált kiugratni, elsőre elakadt, de a védők nem tudtak felszabadítani így végül elém került a labda, ahol csak a kapussal álltam szembe és sikerült a labdát a kapus mellett a rövidsarokba elgurítanom.

– Miként értékeled ezt a győzelmet, s egy kicsit összefoglalva az első három forduló eredményeit, valamint a csapat játékát?

– Saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, ha nincs a kiállítás, akkor sokkal simább meccs lehetett volna, de csapatunk erejét mutatja, hogy így is itthon tudtuk tartani a 3 pontot. A csapat játéka mindhárom találkozón jó volt, fizikálisan és játékban is úgy érzem felülmúltuk ellenfeleinket, amiatt viszont van egy kis hiányérzetem, hogy nem sikerült 9 ponttal rajtolnunk.

– Három forduló alatt két gólt szereztél. Mit vársz magadtól ebben a szezonban gólszámban és mérkőzéspercekben?

– Konkrétan nem gondolkodtam ezen, szeretnék minél több percet a pályán tölteni. Minden meccsre úgy készülök, hogy nyerjünk, ha ehhez gólokkal és gólpasszokkal tudok hozzájárulni, az csak hab a tortán.

– Miként látod a Nyugati csoport erőviszonyait. Mely csapatok lehetnek majd versenyben a dobogós helyekért?

– Úgy gondolom, hogy a kaposvári játékoskeret kicsit kiemelkedik a mezőnyből, az Érddel lehetnek versenyben a feljutásért, én titkon bízom benne, hogy mi lehetünk a “meglepetéscsapat” és versenyben leszünk a dobogós helyekért.

Szécsi József