Egyre inkább elkapja a fonalat a Veszprém. Interjú Dobsa Gergővel

dobsa-gergo2.jpg

 

– Egészen a 15. fordulóig nyeretlenek voltatok, mindössze öt pontot szereztetek. Mi történt ezt követően a csapattal?

– Elégedetlenek voltunk az eredményeinkkel, ezért úgy éreztük, hogy az eddigieknél is többet kell tennünk a pontszerzés érdekében. Kapott gól nélkül 5 meccse nem vesztettünk meccset, és a 15. forduló után a szerencse is mellénk állt.

– Miként sikerült a téli felkészülés? Történt-e változás a játékosállományban?

– Orbán Tamás vezetőedző komoly felkészülést hajtott végre a csapattal. Sok edzőmeccset játszottunk, nagy hangsúlyt kapott a fizikai felkészülés. A tavaszi szezonra több játékos is távozott, de helyüket már új játékosok töltik be.

– Hogyan készültetek az Ajka elleni összecsapásra, s személy szerint milyen feladatot kaptál?

– Egész héten jó hangulatban készültünk a megyei rangadóra, sok taktikai elemet átvettünk. Az én feladatom a védekezés stabilizálása és a kapott gólok elkerülése volt.

– Melyik poszton kaptál lehetőséget?

– Bal belső védőként játszottam.

– Az eredmény azt sejteti, hogy simán nyertetek. Reális a háromgólos különbség a két együttes között?

– Tudtuk, hogy jó csapat ellen készülünk, ezért nem gondoltuk, hogy ilyen arányban fogunk nyerni, de a meccs képe alapján a győzelmet megérdemeltnek érzem.

– Miként estek góljaitok?

– A 68. percben Kókány Péter futott fel a bal szélen, Bognár Bence kapta a labdát, aki kicselezett egy védőt, és elrúgta a hosszúba a bemozduló kapus mellett. Utána a 86. percben egy baloldali felfutás után Gunther Zsolt csapatkapitány első lövését még védte a kapus, de a másodikat már nem tudta. A ráadás első percében egy jobboldali szöglet után pedig Kocsis Gergő fejelt kapufát, a kipattanót Felber Patrik érvényesítette.

– Milyen helyezéssel lennél elégedett a bajnokság végén?

– Küzdünk a bennmaradásért, kemény feladat lesz, de nem megoldhatatlan.

– Miként látod a Nyugati csoport erőviszonyait? Mely csapatok lehetnek versenyben a bajnoki címért és kik lehetnek majd a kiesők?

– Kiegyensúlyozott az NB III Nyugati csoportja, szerintem a mostani első 3 csapat közül fog kikerülni a bajnok, a kiesés elkerüléséért biztos nagy harc lesz, de még semmi sem dőlt el.

Szécsi József