Egyelőre bizonytalan a Dunaújváros elleni mérkőzés megrendezése. Interjú Kvanduk Jánossal

A múlt hét végén, az RKSK otthonában vívták idei első tétmeccsüket a szekszárdi labdarúgók, és 1 ponttal térhettek haza. Nemcsak erről beszélgettünk Kvanduk János vezetőedzővel, hanem a téli felkészülésről, s a közelgő Dunaújváros elleni mérkőzésről is.

 

– Hogyan sikerült a téli felkészülés? Milyen formában és hol edzettetek?

– Mivel a játékosaink dolgoznak vagy tanulnak, csak az esti órákban tudunk edzeni, így nagyjából október közepétől kezdve műfüvön edzünk, hiszen csak ott van olyan minőségű világítás, amely mellett megfelelő edzésmunkát lehet végezni. A felkészülési mérkőzések során egységes csapat benyomását keltettük. természetesen a formánk egészen addig kiváló, amíg nem kell tétmeccset játszani.

– Milyen változások történtek a tél folyamán a játékosállományban?

– A télen három játékos távozott a csapatunkból, Bata Csongor, Filipánics Bálint és Major Péter, ketten érkeztek. Lékai Soma Salgótarjánból és Füredi Patrik Dorogról. Bár télen nem könnyű igazán meghatározó játékosokat igazolni úgy vélem a mi csapatunk szempontjából nekünk most sikerült.

– A múlt héten nagy volt a bizonytalanság, hogy végül megrendezésre kerül-e az RKSK elleni meccsetek. Mennyiben zavarta ez a mérkőzésre való rákészülést?

– Kicsit hektikus hét volt, hiszen nálunk hatalmas mennyiségű hó esett és mértek -19 fokos hideget is így csak egyszer tudtunk edzeni a héten. Füvön egyáltalán nem edzettünk, játszottunk az utolsó őszi bajnoki óta, de ha játszani kell, akkor játszani kell.

– Milyen állapotban volt az RKSK pályájának játéktere?

– Sokkal rosszabb pályára számítottam. De szerintem így is szerencsések voltak a játékosok, hogy senki nem szenvedett komoly sérülést. Érdekes, hogy VB selejtezőt vagy európai kupamérkőzést lehet műfüvön játszani, NB3-s magyar bajnokit nem.

– Mennyire voltál elégedett a teljesítménnyel és az eredménnyel?

– Összességében sokkal jobban játszottunk, mint előzetesen vártam a körülményeket tekintve. Szerintem közelebb álltunk a győzelemhez, mint az ellenfelünk. Különösen a második félidőben játszottunk nagy fölényben, de a hazai játékosok önfeláldozóan védték a kapujukat. Sokat tettek az egy pontért. Illetve az ellenfél kapuja előtt született néhány rossz döntés (a játékosok részéről is.)

– Szombaton a bajnokesélyes Dunaújvárost fogadjátok. Miként készültök, és mire számítasz ezen a találkozón?

– Először is nagyon bizonytalan, még a mérkőzés megrendezése, ez nem segíti a ráhangolódást. Rengeteg hó van még a pályán és a pálya körül. A Dunaújváros fejlődése a szezon során lenyűgöző, nagyon sokra tartom azt a munkát, amit végeznek. Az elmúlt mérkőzéseink nagy küzdelmet és néha mesterségesen gerjesztett indulatokat hoztak. Ha lesz mérkőzés, azt biztosan alapjaiban fogja meghatározni a pálya minősége és az előre láthatólag nem a számkápráztató megoldásokat sejteti.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply