Egy győzelemre vannak az első helytől. Interjú Horváth Dáviddal a Monori SE vezetőedzőjével

Az elmúlt bajnokság, a csalódást keltő 12. helyezés után az őszi szezonban egy teljesen más Monort láthattunk, s a jelek szerint a jól összerakott együttes harcban lehet a Keleti csoport első helyéért. Horváth Dávid vezetőedzővel beszélgettünk.

 

horvath-david-monor-utanpotlas-facebook-oldal.jpg

Fotó: Monor Utánpótlás Facebook

 

– A nyáron azt mondtad, hogy a bajnokság végén az 1-3. helyek egyikével lennétek elégedettek. Egyelőre úgy tűnik, hogy minden a tervek szerint alakul, hiszen a második helyen zártátok az évet, s jó párszor vezettétek is a tabellát. Összességében hogyan értékeled a csapat teljesítményét?

­- Annak tudatában, hogy a tavalyi, finom szólva is, csalódást keltő idény után, szinte új csapatot kellett építeni, jelenleg ott tartunk, hogy a második helyen telelünk, mindenki tisztában van a pályán végzett feladatával, kialakult egy csapategység, szenvedélyesen hajtanak a három pontért a játékosok és nem utolsó sorban egy győzelemre vagyunk az első helytől, kijelenthetem, hogy a jelenlegi helyzetünkkel elégedett vagyok. A jelenlegi szó nem véletlen részemről, mert ha a csapat az eddigi akadályokat, így vette, nem lehet más célunk, mint a feljutó hely megszerzése. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez erőn felüli teljesítményt kíván mindenkitől, de szeretnénk a maximumot, sőt annál még többet kihozni magunkból!

– Urbán Gábor leigazolásával úgy tűnik, hogy megütöttétek a főnyereményt, hiszen több esetben is mérkőzést eldöntő gólt szerzett, s összesen 14 találatot ért el. Mely játékosok teljesítettek a legjobban?

– A nyári átigazolási időszakban végzett munkája dr. Selei András sportigazgatónak és Bajári Tamás szakosztályvezetőnek bravúros volt. A nyolc új igazolásból, leszámítva a tartalékkapusunkat, hét, standard kezdőjátékos volt az ősszel és sokat tettek azért, hogy ilyen helyen álljon a csapat. Urbán Gabi 14 gólja a leglátványosabb, de többen is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. Balanescu Dániel kirobbanhatatlan eleme lett az együttesnek, akit megye elsőosztályból igazoltunk a nyáron. Bozsó Antal hét alkalommal „hozott le” kapott gólnélküli mérkőzést és végig magabiztos formát mutatott. Őket emelném ki elsősorban, de a többi játékosnak is voltak olyan időszakai, amikor a csapatunk legjobbjai voltak, ez is kellett ahhoz, hogy reménnyel teli legyen a tavasz.

 

Videó: Putnok FC

 

– Tavasszal megcélozzátok a bajnoki címet?

– Mint már utaltam rá egyértelmű célunk a bajnoki cím, de ugyanazért hajt a Kazincbarcika és a Jászberény is, így még jobb fél szezont kell produkálnunk, mint azt tettük az ősszel. Ha elkerüljük a könnyelműséget, valamint ennek az ellenkezőjét, hogy felesleges terheket tegyünk magunkra, akkor fogunk tudni mindig az előttük lévő akadályokon átjutni. Fontos lesz az egyensúly megtartása. Minden ellenfélre külön készülünk, legalább kétszer megnézem a soros ellenfelünk mérkőzését, és ha szükségesnek látom, videóelemzést tartok a csapatnak, ez is többnyire kifizetődő volt.

– Adott esetben vállalnátok is a másodosztályt?

– Annyit elárulhatok, hogy a jelenlegi pozíciónk okán megkezdődtek a tárgyalások a városvezetéssel, továbbá az MLSZ illetékeseivel az NBII feltételeiről, de ami biztos, hogy a pályán mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy kivívjuk a feljutást, a többi már nem csak rajtunk múlik.

– Várható-e a tél folyamán a csapat további erősítése, illetve mely posztokra kerestek játékosokat?

– A tavaszi első fordulókban három támadó játékosunk sem játszhat, ezért oda mindenképpen szeretnénk erősítést, valamint a középpályára, a nagyobb merítési lehetőség miatt. Itt kell megjegyeznem, hogy főtámogatónk a BSS 2000 Kft. tulajdonosa, Selei Ernő, a megváltozott célok elérése érdekében, valamint a nyugodt munka feltételeként, a tavasszal még nagyobb támogatást biztosít számunkra.

– Van-e már valamilyen konkrétum?

– Január 15.-étől nyílik az átigazolási ablak, addig konkrétumokról nem szeretnék nyilatkozni, több előrehaladott tárgyalást folytat a vezetőség a kiszemelt játékosokkal, ami bizakodásra ad nekem okot a tavaszi keretet illetően.

– Mikor kezditek majd meg a felkészülést? Hol és milyen formában fogtok edzeni?

– Január 5.-én és 6.-án két ráhangoló edzéssel indítjuk az évet, aztán 9.-étől belevágunk a felkészülésbe. Edzőtáborba, az iskolába és munkába járók miatt sincs lehetőség, de lesznek napi két tréningek. Ami szükséges, azt Monoron el tudjuk végezni, ahogy nyáron is tettük.

– Lehet-e már tudni, hogy mely csapatokkal játszotok majd edzőmeccset?

Január 18. 18:30 Dabas-Gyón – Monor

Január 21. 11:00 Dunaharaszti – Monor

Január 25. 10:00 Szigetszentmiklós – Monor

Január 28. 11:00 Budaörs – Monor

Február 2. Honvéd II – Monor

Február 4. 13:00 Pénzügyőr – Monor

Február 8. 18:00 Dunaújváros – Monor

Február 11. 14:00 MTK – Monor

Szécsi József