Egy fiatal és sikeres csapat formálódik Szentlőrincen. Interjú Gombos Zsolt vezetőedzővel


– A nyáron a Szentlőrinc vezetőedzője lettél, amely ezüstérmes helyen végzett az előző szezonban. Hogyan fogtál munkához?

– Tisztában voltam azzal, hogy sokan távoznak az ezüstérmes csapatból. Azzal is, hogy egy új csapatot kell összerakni és felépíteni, amire nem lesz sok időm. Ezért ekkor még a konkrét célokról sem lehetett beszélni. A munkám kezdetén nem voltam, voltunk egyszerű helyzetben. Az első hetekben játékosok jöttek-mentek. A felkészülési időszak utolsó hetére alakult ki a végleges keretünk. Az első hetekben a fizikális felkészítés volt a fókuszban, a taktikával csak a bajnokság előtti 1-2 hétben tudtunk foglalkozni és ez még folyamatosan zajlik.

– Csaknem teljesen kicserélődött a játékosállomány. Meghatározó labdarúgók távoztak. Kik érkeztek a helyükre?

– 14 játékos távozott a csapattól, személyesen csak 3-4 jó játékossal találkoztam a távozók közül, a többiekről is jókat hallottam. Olyan labdarúgókat igazoltunk, akik az előző klubukban nem kaptak elég lehetőséget és bennük van a bizonyítási vágy. Utánpótlás, NB3-as és megyei csapatokból igazoltunk. Ezeknek a fiatal srácoknak ez egy lehetőség arra, hogy játsszanak, fejlődjenek és akár tovább lépjenek. Ez nagy, de szép kihívás nekik és nekem is. Ez egyébként az egyesületünk filozófiája is. Csapatunknál amúgy nagyon fiatal, 21,3 év az átlagéletkor.

– Milyen célokkal vágtatok neki ennek a bajnoki évnek?

– Amikor lezárult a keretünk a vezetőség az 1-6 helyet tűzte ki célul.

– 4 fordulót követően 10 ponttal rendelkeztek. Döntetlent játszottatok a Dunaharasztival, majd legyőztétek a Dabast, a Dunaújvárost és a Kelent. Miként értékeled ezeket a találkozókat?

– Sajnálom az első fordulóban Dunaharasztiban hagyott két pontot. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de nem sikerült megszereznünk a győztes találatot. A két hazai mérkőzésünkön (Dabas és Kelen) ellen elért eredmény rendben van, de a mutatott játékkal nem voltam elégedett. A dunaújvárosi kétgólos hátrányból megfordított mérkőzés a legértékesebb. A mutatott játékkal is elégedett voltam. Eddig 4 mérkőzést játszottunk, nagyon az elején vagyunk a bajnokságnak. Messzemenő következtetéseket nem lehet levonni.

– Kik voltak azok a játékosok, akiket érdemes kiemelni, akikkel a leginkább elégedett voltál az eddigi meccseken?

– A fent említett okok miatt nekünk nincsenek sztárjaink, nem szeretnék senkit sem kiemelni. Mi a sok munkával (heti 6 edzés), és a csapategységgel tudunk sikeresek és eredményesek lenni. A srácok alázatosak, fegyelmezettek, keményen dolgoznak minden edzésen. Sok még a dolgunk, de szeretek velük dolgozni, alkotni, mert vevők rá.

– Vasárnap egy nagyon nehéz ellenfél, az Iváncsa otthonába látogattok. Mit vársz a találkozótól?

– Vasárnap is csak egy mérkőzés lesz a harminc bajnokiból. Az Iváncsa egy erős csapat, az eredményei mutatják, ezért hazai pályán ők az esélyesebbek. Felkészülünk, és mint minden mérkőzésen, ezen is győzni szeretnénk.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply