Egészséges önbizalommal várja a rajtot a Pénzügyőr SE. Interjú Vatai Attila vezetőedzővel

Néhány nappal a bajnokság megkezdése előtt Vatai Attilával a Pénzügyőr SE vezetőedzőjével beszélgettünk az elmúlt szezonról, a nyári változásokról és terveikről.

–  Két évet töltöttetek el BLSZ I. osztályban, s visszatérve az NB3-ba, az ötödik helyen fejeztétek be a bajnokságot. Maradéktalanul elégedett vagy a csapat teljesítményével?

– A felnőtt futballt az eredmények minősítik, így mindent mérlegre téve az ötödik hely a maximum volt, amit elérhettünk, elégedett vagyok. Köszönet dr. Demeter Tamás szakosztályvezetőnek, aki társadalmi munkában dolgozva biztosítja a nyugodt hátteret, valamint elismerés a játékosoknak a bravúros szereplésért.

–  Mely játékosok azok, akik a legtöbbet tették ennek érdekében?

– Nagyon sokan sokszor hozták képességeik maximumát, de inkább a Csapatot, mint közösséget emelném ki, az volt sikereink záloga, hogy a legnehezebb helyzetben is működött a mindenki egyért, egy mindenkiért elve.

– Viszonylag későn kezdtétek meg a felkészülést a következő szezonra. Mi ennek az oka?

– Nem kezdtünk későn, augusztus 06-án minden tekintetben éppen ott leszünk majd  ahol lennünk kell.

– Miként készültök, s mennyire vagy elégedett a játékosok kondicionális és mentális állapotával?

– Pasaréten hazai környezetben készülünk, a sok edzés mellett edzőmeccsekkel is, amelyeknek az értékét mindig a helyén kell kezelnünk… A játékosok kondicionális és mentális állapotát folyamatosan erősítjük, azon mindig lehet dolgozni és javítani.

– Jelentős játékos mozgás volt a Pénzügyőrnél a nyár folyamán. Összefoglalnád ezt, s egyúttal bemutatnád az újonnan érkezőket?

– A távozók: Kozarek András (Unione), Tóth Zsombor (II. KER. UFC), Kondor Tamás (Viadukt SE Biatorbágy), Hegybányai Bendegúz (BVSC), Iflinger Norbert (Gázgyár). Minden távozónak köszönjük azt, amit a PSE csapatáért tett és a továbbiakban sok sikert kívánunk nekik.  Az érkezők kiválasztásánál emberi és szakmai szempontok egyaránt fontosak voltak, nagyszerű játékosok érkeztek és ezt be is fogják bizonyítani a pasaréti publikumnak. Érkezett: Laurinyecz Ákos támadó (Gyöngyösi AK), Mészáros László védő-középpályás (Diósd), Turi Ákos támadó (Újbuda), Bakó Ádám középpályás (Vasas Kubala Akadémia), Nagy Bendegúz  baloldali középpályás-védő (Hévíz), Hámor Zsombor középpályás-védő (Újpesti TE), Tajti Bence kapus (Újpesti TE), Hetesi Patrik támadó (Hévíz).

– A Pénzügyőr nagy hangsúlyt helyez az utánpótlására. Minden évben akad néhány olyan labdarúgó, akiket be tudsz építeni az első csapatba. A most következő bajnokságban is lesznek ilyenek? Kik számíthatnak erre a legnagyobb eséllyel?

– Sok tehetséges fiatal van, de idő kell még, hogy beérjenek a felnőtt futballba. Kiss Gyuszi két edzőmeccsen is bombagólt lőtt, de még sokat kell tanulnia és erősödnie. 

– Hogyan vélekedsz az NB3 Közép csoport erőviszonyairól? Mely együttesek lehetnek majd harcban az egyetlen feljutó helyért?
– A Közép csoport idén a legerősebb a három közül, ahol a Pécs és a Budafok tűnik a legerősebbnek, de itt van a Nyugat bajnoka a Fradi II. és az NB II -ből kiesett SZTK és Dunaújváros is. A legnagyobbat a Szekszárd fogja ugrani, tavaly majdnem kiestek, idén az első hatban is lehetnek.

– A bajnokság végén öt csapat, valamint a három csoportot összevetve a legrosszabb 13. helyezett is kiesik majd. Nagyon kemény és izgalmas mérkőzésekre számíthatunk. Miként látod a Pénzügyőr esélyeit? Milyen helyezéssel lennél elégedett a bajnokság végén?

– Kőkemény bajnokság vár ránk, idén különösen igaz lesz a minden héten háború jelszó. A Pénzügyőrnek nincs félni valója senkitől, tiszteljük ellenfeleinket, de egészséges önbizalommal várjuk a rajtot, szeretnénk hasonlóan sikeresek lenni, mint a tavalyi évben voltunk!

Szécsi József