Dr. Kardos Norbert a Duna Aszfalt Tiszakécske védője, két góllal vette ki a részét a Makó elleni győzelemből

 

dr.-kardos-norbert.jpg

– Múlthét szerdán kifejezetten jó mérkőzést játszottatok a Magyar Kupában a Nyíregyházával. Kétgólos hátrányból egyenlítettetek, s bár végül nem sikerült a továbbjutás, azért úgy vélem, hogy volt pozitív hozadéka a meccsnek. Te miként vélekedsz erről?
– Már-már közhely, de tényleg igazi kupamérkőzést játszottunk a Nyíregyházával! Az elején belealudtunk a mérkőzésbe, de utána elkezdtük azt a játékot játszani, amit a bajnokságban is, és ezzel megzavartuk az ellenfelünket. Helyzeteket alakítottunk ki, eközben a Nyíregyháza nem igazán jutott el komoly gólhelyzetig, de sajnos nem sikerült őket gólra váltani, és egy jól eltalált lövés döntötte el a továbbjutást. A csapat játéka mindenképpen bizakodásra ad okot.
– Milyen hangulatban és hogyan készültetek a Makó elleni találkozóra?
– A Makó elleni mérkőzésre való felkészülésre viszonylag kevés idő állt rendelkezésre, a kupameccs miatt. De egyértelmű célunk volt a Dunaújváros elleni vereség után a 3 pont megszerzése.
– Rengeteg helyzetet kialakítottatok, s akár nagyobb különbséggel is nyerhettetek volna. Mennyire tartod reálisnak a végeredményt?
– Így van, nagyon sok helyzetünk volt a mérkőzésen, mégis pontrúgások után tudtuk megnyerni a meccset. Ez egy ilyen mérkőzés volt, sajnos nem mentek be a helyzetek, így a 0:3 lett a realitás.

 

mako---duna-aszfalt.png

Videó: Duna Aszfalt TVSE

– Érdekes módon mindhárom gólotok fejesből esett. Ezek közül te szereztél kettőt, és hátvéd létedre hét forduló után már öt találatnál jársz. Ezek általában begyakorolt szituációk?
– Az edzéseken nagy figyelmet fordítunk a pontrúgásokra. A szakmai stáb mindig felkészít minket az ellenfelekből, mind támadásban mind védekezésben. A játékoskeret pedig alkalmas arra, hogy az ilyen rögzített helyzetekből eredményesek legyünk.
– Az NB3-as mezőnyben a Monor után a második legeredményesebb csapat vagytok, és kifejezetten látványos a játékotok. Mennyire érzed ezt fontosnak?
– Nagyon fontosnak érzem, hogy a csapat ilyen felfogásban játsszon. A szurkolók azért jönnek a mérkőzésre, hogy gólokat lássanak, ami emellett megalkuvást nem tűrő mezőnymunkával párosul. A felkészülés kezdetén Szabó István felvázolta az elképzelését, a keretet is eszerint alakította ki, és minden egyes mérkőzésre ennek szellemében készülünk. Úgy gondolom, jó úton járunk, a csapat minden tagja, a szakmai stábot is beleértve, az elvégzett munkában látja a fejlődés lehetőségét.
– Úgy tudom, hogy gyógyszerész diplomával rendelkezel. A labdarúgás mellett gyakorlod a hivatásodat?
– Igen, gyógyszerész végzettségem van! Ezt igyekszem összehangolni a futballal, amennyire lehetséges. A csapat hétről hétre komoly edzésmunkát végez, magas szinten készül a hétvégi bajnokikra, ami időigényes, de szerencsére meg tudom oldani, hogy ne essek ki a gyakorlatból a gyógyszertárban sem.
– Korábban NB1-es és NB2-es csapatoknál is játszottál. Milyennek ítéled meg a jelenlegi NB3 színvonalát, illetve az erőviszonyokat a Közép csoportban?
– A személyes véleményem, hogy a három NB3-as csoport közül jelenleg a Közép csoport a legerősebb. Rálátással vagyok mindkét másik csoport erőviszonyaira is, hiszen a Keleti csoportban szerepeltem is többször, de a nyugati csapatokat is ismerem. A Közép csoport kiegyensúlyozott, több hasonszőrű csapat van, hasonló ambíciókkal, gondolok itt a feljutásra pályázó csapatokra.

 Szécsi József