Dobos Áron góllal és gólpasszal mutatkozott be a Fortuna Sittard csapatánál

Tudtuk, hogy tehetséges, de akkor sem hittük volna, hogy ez lehetséges. A magyar NB3-ból a holland első osztályba? Szinte hihetetlen. Olyan ez, mint a mesebeli kiskirályfi története, aki elindult idegenbe legyőzni a hétfejű sárkányt. De ez most nem mese. Dobos Áront Hollandiában értük utol, miután igazán pazarra sikeredett a bemutatkozása.

 

Ahogy arról hallani lehetett 2 hete érkeztél Hollandiába. Milyen felméréseken vettél részt?
Érkezésemet követően átestem az ilyenkor szokásos kötelező orvosi vizsgálatokon és különböző fizikai felméréseken is. Az első naptól kezdve a csapattal készülök, most tartunk a felkészülés harmadik hetében és keményen készülünk a bajnoki rajtra.

Hány fős a keret?
Érkezett több új játékos a csapathoz és volt pár távozó is. Az átigazolási piac még nyitva van és biztos vagyok benne, lesznek még változások addig nálunk is. Így előre nem tudom megmondani mekkora kerettel vágunk neki a szezonnak.

Mikor kezdődik a bajnokság?
Augusztus 11-én idegenbe utazunk az Excelsior együtteséhez. Rá egy hétre pedig a PSV Eindhoven csapatát fogadjuk hazai pályán.

Túlestél az első felkészülési mérkőzésen. Hogy érezted magad?

Jól sikerült a bemutatkozásom. Örülök, hogy egy gólt lőttem és egy gólpasszt is adtam.

Mely csapatok ellen játszotok még a bajnoki rajtig?
A hétvégén a holland BSV Limburgia lesz idegenben az ellenfelünk, majd két első osztályú török csapat (Göztepe SK valamint Antalyaspor) ellen fogunk játszani. Július 28-án Sittardban pedig a Bundesliga élcsapat Bayer Leverkusennel csapunk össze.

Hogy haladsz a beilleszkedéssel?
Elfogadtak a srácok. Egy nagyon nyitott csapatról van szó, ahol mindenki segítőkész volt az első perctől kezdve. Az angol tudásom rendben van, így a kommunikáció is zökkenőmentesen ment. Szerencsére szüleim rám erőltették az idegen nyelvek tanulását. Most rádöbbentem, hogy amit otthon néha mekkora tehernek éreztem most milyen jó, hogy a segítségemre van. Nagyon nagy előny, hogy a klub vezetőivel, edzőivel, csapattársaimmal, edzőmmel és a klubban dolgozó emberekkel megfelelő szinten tudok kommunikálni.

A Dunaújvárosnál elvégzett edzésmunka megfelelő alapot nyújt a holland első osztályhoz?
Dunaújvárosban rendkívül profi munka folyik. A szakmai munka nagyon hasonló mindkét klubban. Nyilvánvalóan a ritmus és intenzitásbeli különbség megvan a két bajnokság között, viszont nem panaszkodhatom kiváló állapotban érkeztem az otthoni felkészítésnek, edzéseknek köszönhetően.

Gondolom tisztában vagy vele, hogy az, hogy neked ez sikerült, másoknak is erőt ad majd, illetve nagyon sokan fognak szorítani neked.
Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, amit ezúton is köszönök! A dunaújvárosi szurkolóknak a legtöbbet, akik mindig éreztették velem a szeretetüket. de ezt még hamarosan bővebben kifejtem, mert azok a sorok leírása nélkül tiszta szívvel nem távozhatok!

Mit üzensz a fiatal tehetségeknek?
Merjenek nagyot álmodni és tegyenek sokat azért, hogy az megvalósuljon! Soha ne elégedjenek meg, próbáljanak már fiatalon kitűnni és a legjobbnak lenni a csapatukban! Ez a fajta mentalitás elengedhetetlen, meg kell érteniük, hogy nincs idejük, minden egyes gyakorlást, edzést, meccset ki kell használni, mert az évek hamar elmennek. Itt van előttem, ahogy az első meccsemre készülök vagy ahogy megszerzem az első gólomat az NB3-ban és ha belegondolok hogy ez két éve volt, alig akarom elhinni.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply