Dobogós helyen végezne a Kozármisleny. Interjú Magyar Márk klubigazgatóval


– A Közép csoport 6. helyén zártátok a bajnokságot. A 19 bajnoki meccsen szerzett 31 pont megfelelt az elvárásoknak?

– Erre nehéz válaszolni, hiszen az elvárás – ami az első 5 hely valamelyikének elérése volt – a szezon végére lett kitűzve. Nyáron nem kezdtünk jól, de úgy gondolom, hogy ősszel remekül dolgozott a stáb és a csapat, folyamatosan fejlődtünk, télen pedig megint tudtunk kicsit erősíteni. Ennek köszönhetően a célt szerintem el is értük volna, de ez már soha nem derül ki… Fontosabb azonban, hogy ismét tovább tudtuk építeni a felnőtt együttest, valamint a klubot. Előbbihez az elmaradt bajnoki mérkőzések hozzá tudtak volna járulni, de ez sajnos így alakult…

– A nyár folyamán változott a vezetőedző személye és a szakmai stábban is új arcok bukkantak fel. Mi volt ennek az oka?

– Pókos Csaba egy remek edző, emelni tudott egy szintet a klub szakmaiságán, de a csonka szezont értékelve arra a megállapításra jutottunk közösen, hogy nem biztos, hogy a felnőtt vezetőedzői poszt az ő sajátja. Hiányzik neki a fiatalok fejlesztésének kihívása. Teljesen korrekt módon zártuk le ezt a fejezetet, ráadásul szakmai tanácsadóként továbbra is segíteni fogja a klubot.

Ahogy az Mislenyben megszokott, nem adtunk fel országos apróhirdetést, igyekeztünk helyi kötődésű szakemberrel pótolni őt. Így esett a választás barátjára, korábbi segítőjére, Jelena Richárdra, aki korábban sok évig dolgozott az utánpótlásunkban. Szerintem meg fogja állni a helyét! De a futballban szerintem már nincsenek nagy polihisztorok, fontos, hogy a vezetőedzőt jó segítők vegyék körül. Ricsivel egyeztetve alakítottuk ki a stábot, és úgy tapasztalom, hogy nagyon profi team-et sikerült összerakni: visszahoztuk asszisztens edzőnek Nagy Gábort, kapusedzőnek pedig Volcsányi Csabát. Rajtuk kívül Loch Krisztián asszisztens edzőként és Szakály Bálint erőnléti edzőként segíti a munkát. Az eddigiek alapján profin, összhangban, szakmailag remekül dolgoznak együtt.

– A játékosállományt tekintve elsősorban szerződés meghosszabbításokról értesülhettek az olvasók. Egyedül Gere Zoltán távozásáról hallottam. Be tudsz számolni más távozóról, vagy érkezőről?

– Nagyon jó visszajelzés klubunk számára, hogy akivel eddig „hosszabbítani” szerettünk volna, azzal sikerült is. Szívesen maradtak itt a játékosok, így a csapat gerincét együtt tudtuk tartani, jó pozícióból indulunk tehát. Gere Zoltán, Rácz Áron, Matej Siles, Tóth Marcell, Győrfi Dominik és Nagy Ádám biztosan távozik. Berdó Máté idén is velünk marad, illetve szerencsére érkező oldalon is vannak már nevek. A legnagyobb közülük talán a nagy visszatérő, Kirchner Krisztián (Tiszakécskéről), rajta kívül Horváth Dánielt jelentettük még be, aki a PMFC-től érkezett kölcsönbe. A lista szerencsére hosszabb, így folyamatosan publikáljuk majd a megegyezéseket. De még nem zártuk le a keretet, a védelembe mindenképpen szeretnénk igazolni, valamint, ha lehetőségünk lesz szerződtetni egy képességeit tekintve extra támadót, akkor megtesszük.

– Egyelőre még nem ismerjük a csoportbeosztásokat, de így előzetesen milyen célokkal vágtok majd neki a következő bajnokságnak?

– Valóban nehéz így „vakon” tervezni, ráadásul még a saját csapatunkat sem ismerjük 100%-ig. Ha például beesik Mbappé, vagy Ronaldo, akkor újra kell értékelnünk mindent… De úgy kezdtük el a felkészülést, hogy a dobogót szeretnénk megcsípni. Azt gondolom, megint előre tudtunk lépni szakmailag, és a játékoskeret terén is, így elvárható, hogy a tabellán is feljebb kússzunk. De a foci attól is szép, hogy minden csapat tud sokkal jobban, vagy épp sokkal rosszabbul is szerepelni annál, mint amire számítanak tőle.

– Hogy halad a felkészülés és milyen formában készültök?

– A felkészülésünk, amelyet június 22-én kezdtünk meg, jól halad. Otthon, Kozármislenyben edzünk. A programban, amely profin fel van építve, 6 felkészülési mérkőzés található. Ellenfeleink között található egy külföldi csapat (NK Vuteks Sloga), egy megyei, illetve NB II-es, valamint NB III-as együttesek is. Kíváncsian várjuk, hogy ilyen hosszú tétmeccs nélküli kihagyás után milyen teljesítményt láthatunk majd a pályán.

– Mi a véleményed arról, hogy felvetődött, hogy csoportonként 20 csapatra emelik a létszámot?

– Aki a futballban dolgozik, szerintem alapvetően örül ennek, hiszen a monoton munka és a felkészülés ünnepe mindig a meccsnap. Igaz ez szurkolóra, játékosra, dolgozóra és tulajdonosra egyaránt. Ez hozza az adrenalint, illetve azokat az eseményeket, a nagy gólokat és cseleket, amikről beszélünk, amiért megéri ezen a területen dolgozni. A több meccs tehát szerintem ezért szuper. Más kérdés, hogy mennyire hígul fel a mezőny, illetve az NB III-as csapatok miként reagálnak majd a heti két mérkőzés jelentette többletterhelésre. Másrészt klubvezetői szemmel nyilván nehézség, ha a működésre kapott támogatás nem növekszik ezzel arányosan. Hiszen például a több meccs több utazással, szervezési költséggel stb jár. Örömteli lehet azonban, hogy a rotálás miatt több lehetőséget kaphatnak a fiatalok, illetve a nagyobb mintából nagyobb eséllyel derül ki, hogy ténylegesen ki a legjobb a bajnokságokban. Ezért összességében én örülök neki, izgalommal várom, mire leszünk képesek!

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply