Csizmadia Zoltán a múlt héten kétezer győri néző örömét rontotta el

Kitűnően kezdte a bajnokságot az újonc Érdi VSE labdarúgócsapata. Múlt heti győri pontszerzésük a forduló egyik meglepetése volt. Csizmadia Zoltán a csapat egyik erőssége válaszolt kérdéseimre

 

csizmadia-zoltan.jpg

 

– Remekül kezdted a bajnokságot, hiszen hat mérkőzésen hat gólt szereztél, s így harmad magaddal a Nyugati csoport góllövőlistájának élén állsz. Az MTK II. ellen kétszer, a III. KER. TVE ellen háromszor találtál az ellenfelek hálójába, a múlt héten pedig a Te góloddal egyenlítettetek Győrben a 88. percben. Hogyan esett a gól?

– Cservenka Gergő szabadrúgását fejelte Csiszár elém, én pedig kb 7 méterről védők szorításában rúgtam az üresen maradó kapuba!

– Hosszú ideig vezettetek is a találkozón. Milyen volt a meccs képe, melyik együttesnek volt több helyzete?

– Szerintem elég nagy volt az iram végig, de sikerült felvennünk a ritmust, amit a Győr diktált! Felváltva forogtak a kapuk veszélyben, nekünk sikerült megszereznünk a vezetést egy szöglet után kipattanó labdát Gyurácz adta be és a röviden érkező Honti rúgta be! Az első félidőben 0:1 után voltak kontrákból lehetőségeink, de nem tudtuk értékesíteni őket! A második félidőben rákapcsolt a Győr és sajnos nem tudtuk kihúzni! 1:1 után se álltunk be, próbáltunk újra vezetést szerezni, de egy labdavesztés után kijátszottak minket! Összességében háromesélyes találkozó volt egy igazságos döntetlennel a végén!

– Újoncként jelenleg a hatodik helyen álltok, s úgy tűnik, hogy ha így folytatjátok ebből még egy nagyon-nagyon jó eredmény is kisülhet. Milyen célokkal vágtatok neki a bajnokságnak, s hogyan értékelitek a jelenlegi helyzetet?

– A szezon kezdetén a középmezőny volt a célunk! Szerintem még korai bármit is mondani, mert nagyon sűrű a tabella talán a 10. forduló után, de lehet hogy még akkor sem lehet megmondani! Szeretnénk minél jobb helyen végezni!

– Vasárnap a jelenleg ezüstérmes pozícióban lévő Videoton második csapatát fogadjátok. Milyen előjelekkel készültök a találkozóra?

– Minden mérkőzésre ugyanúgy készülünk! Győzni szeretnénk! De tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk!

 

Szécsi József