Cseszneki Richárd a csapategységben látja a sikerek titkát

Cseszneki Richárd góljának is köszönhetően megtört a jég, a Balatonfüredi FC megszerezte első győzelmét

 

cseszneki-richard.jpg

 

– Nem kezdtétek túl jól a szezont, hiszen az első hat bajnoki mérkőzéseteken mindössze egy pontot szereztetek, ráadásul húsz gólt kaptatok. Ehhez képest a BKV Előre elleni múlt heti 2-0-ás siker minden tekintetben komoly előrelépés. Min sikerült változtatni? Miben voltatok most jobbak?

– Valóban, sajnos nagyon rosszul kezdtük a bajnokságot. A BKV ellen egyetlen egy dolgon tudtunk változtatni. Rájöttünk arra, hogy csak úgy tudunk meccset nyerni, ha egy csapat vagyunk, egy család. A múlt héten azok voltunk. Kisegítettük egymást a hibáknál, és ezzel előrébb tudtunk lépni és megvan az első győzelmünk.

– Az első félidő legvégén te szerezted a Balatonfüred vezető gólját. Felidéznéd a találatot?

– Sokat jelentett, hogy mi lőttük az első gólt. Nagyon örültem neki. Egy beadást követően elém jött a BKV kapusa által középre kiütött labda, a védő kilépett rám, egy lövőcsel után eltoltam mellette és a hosszúba rúgtam.

 – Az eddigi ellenfeleitek névsorát végignézve (Érd, III. KER., Sárvár, Győr, Videoton, FTC, BKV) úgy tűnik, hogy egyáltalán nem volt könnyű a sorsolásotok. Milyen teljesítményt vársz a csapattól a hátralévő fordulókban?

– Erős időszakon vagyunk túl, de remélem, hogy ez a győzelem végre megtörte a jeget és nekiállunk pontokat szerezni. Nagyon bízom a csapattársaimban, és együtt el tudjuk érni a sikereket.

– Mekkora esélyt adsz magatoknak a Diósgyőr elleni Magyar Kupa mérkőzésen?

– Egy NB1-es együttes érkezik hozzánk. Ha a két csapatot nézzük, akkor nem sok az esélyünk, de úgy gondolom. hogy akármi megtörténhet a mai mérkőzésen. Biztos vagyok benne, hogy egy jó hangulatú találkozón, jó meccset fogunk játszani, és az egész csapat mindent meg fog tenni a jó eredmény eléréséért. Ha odatesszük magunkat és egy csapatként dolgozunk a pályán, akkor meg tudjuk nehezíteni a Diósgyőr dolgát.

Szécsi József