Csepelre tart a gólkirály. Interjú Csák Zoltánnal

 

csak-zoltan.jpg

– A 2015/2016. évi bajnokságban 19 góllal te lettél a gólkirály a Közép csoportban. Ezt követően Dabasról az NB2-es Doroghoz távoztál, majd a tavaszi szezont már a BKV Előre együttesénél töltötted. Mi történt veled ez alatt az 1 év alatt?
– Ha egy mondattal kellene jellemeznem az évet: Egyszer fent, egyszer lent. Őszintén szólva, rövid időn belül két rendkívül rossz és szerencsétlen döntés eredménye ez az egész. Játéklehetőség is alig, bizalom semennyi. Mindkét helyre igaz sajnos. Most már igyekszem előretekinteni.
– Az NB2-ben összesen 46 perced volt a bizonyításra, a Szeged ellen 25, míg a Cegléd ellen 21 perc. Mi volt az oka ennek?
– Ennek több oka is volt. Nagy a szakadék a két osztály között és nem megfelelő fizikai állapotban érkeztem a csapathoz. Az edző kívánságlistáján egyáltalán nem voltam rajta, a Tulajdonos úr szerette volna, hogy csatlakozzam a dorogiakhoz. Én egyetlen komoly másodosztályú ajánlatként boldogan mondtam igent. Sajnos Németh Szabolcs az elejétől fogva éreztette velem, hogy nem vagyok az embere. Szó szerint megkeserítette a félévem, emberileg soha nem volt rosszabb szakember, akivel együtt dolgoztam. Azt hiszem, ebben talán sokan megerősítenének, akik olvassák és ismerik, ilyenkor pedig a szakmai oldal eltörpül. A Cegléd ellen megmentettem az állását győztes gólpasszommal az utolsó percben, a hála az volt, hogy onnantól kezdve keretbe se kerültem a csapatnál. A kupába még góllal, gólpasszal jeleztem, hogy számíthat rám, de ez már nem jelentett semmit. Sokszor kaptuk azt az indoklást a kereten kívül, hogy az Instat alapján állítják össze a csapatot a meccsekre. Ha ez igaz, nekem a 46 perc alapján egész ősszel nem lett volna szabad kimaradnom, de ez már a múlt. Engem is tanít az élet, hogy nem jön minden könnyen. Próbáltam előre tekinteni. Lelkis játékosnak tartom magam, és nagyon nehezen viseltem a megaláztatásokat edzéseken. Lezártam a fejezetet magamban, és hogy pozitív gondolatokkal zárjam a sorokat: rengeteg jó embert ismertem meg Dorogon, akik a mai napig barátaim, jó viszonyt ápolunk, és az egyik legkorrektebb Klubtulajdonosnak pedig köszönöm a hozzámállását és a bizalmát.
– A tavaszi szezont már a BKV Előrénél kezdted, s bár 10 alkalommal is pályára léphettél, de jobbára csak 15-20, de volt, hogy csak 1-2 percre. A Tállya elleni 53 perc volt a legtöbb. Jogosnak érezted a mellőzésedet?
– A BKV Előréhez való igazolásomban nagy szerepe volt Honti Józsefnek, aki Dabason edzőm volt és szép két évet töltöttünk együtt a klubnál. 30 gólt szereztem összesen dabasi színekben, ahol életem legjobb felnőtt közösségében edzhettem nap mint nap. Nem mellesleg kiváló labdarúgókkal. Az indok ugyanaz, a bizalom teljes hiánya. Nem mondanám magam sem makulátlannak. Nem múlt el nyom nélkül a fél év. És sem mentálisan sem fizikálisan nem voltam a topon. Ami igazából fáj itt, hogy attól az embertől sem kaptam meg a bizalmat, akinek két évig bizonyítottam. Személyeskedni nem fogok, mint mondtam rövid időn belül második rossz döntést hoztam meg. Rosszul éreztem magam a bőrömben és az öltözőben is. Egyetlen pozitívum hogy a csapat bent maradt. Nem éreztem jogosnak a mellőzést, de egy játékosnak el kell fogadni az edző döntését.
– Friss hír, hogy a következő szezont már Csepelen kezded. Hogy érzed, hogy mi kell ahhoz, hogy ismét stabil kezdőjátékos legyél, és elkezdjed termelni a gólokat? Elsősorban fizikálisan vagy mentálisan kell utolérned magadat?
– Igen gyorsan és hirtelen jött a csepeli lehetőség, nem volt min gondolkodnom. Munkahely és magánélet miatt csak fővárosi csapatban gondolkodtam a folytatást illetően. Gabala Krisztiánnal találkoztam szombaton, és nagyon korrektül állt hozzám. Talán érezte rajtam, hogy lelkileg megviselt az év, és megelőlegezett bizalommal azonnal le is igazolt engem. Nekem csak és kizárólag bizalomra van szükségem, ha a pályán vagyok végig biztos, hogy meg fogom hálálni azt góllal, gólpasszokkal. Fizikailag van pici lemaradásom, hiszen főleg egyedül edzettem, de ezzel Csepelen nem lesz gond. Bízom benne, hogy tudásommal hozzásegítem a csapatot a minél szebb eredmény eléréséhez.

Szécsi József