Csak egy hajszállal, de bennmaradt a Mórahalom az NB3-ban. Interjú Magyar György vezetőedzővel

magyar-gyorgy-morahalom-gyongyos066kf.jpg

– Egy újonc csapatnak általában nincs más célja, mint hogy valahogy bennmaradjon. Ez sikerült, így gratulálok! Mindent egybe véve miként értékeled a csapat teljesítményét?

– A bajnokság végig erőltetett menet volt, hiszen minden hozzánk hasonló amatőrnek mondható csapat a 13. hely előtt szeretett volna végezni, mert ugyebár az erőviszonyokat nézve tudtuk, hogy mely csapatok azok, akik más kalibert képviselnek és a dobogós helyekre pályázhatnak. Voltak a bajnokságban jó szériáink, de sajnos voltak igencsak balszerencsés sorozatok is, dehát ez a sportban előfordul.

– Szinte az egész bajnokság során a középmezőny tagjai voltatok. A vége mégis nagyon melegre sikeredett, hiszen az utolsó 8 meccsből csak egyet, a Pénzügyőr ellenit sikerült megnyernetek. Mi történt ebben az időszakban?

– Az utolsó 5-6 fordulóban tényleg nem volt velünk Fortuna, hiszen sok helyzetet dolgoztunk ki, de rendre nem befelé pattant a játékszer vagy pedig az ellenfél egy helyzetből gólt talált. De ez Murphy törvénye.

 

 A Pénzügyőr elleni győztes gól. Videó: www.moranettv.hu

 

– Végül csak centiken múlt. A Nyugati csoportot is figyelni kellett, hogy milyen eredménnyel végzett az ottani 13. helyezett. Aztán elindulhatott a százalékszámítás. Mikor tudtátok meg, hogy a Méhkeréken szerzett 1 pont végül a bennmaradást jelentette?

– Természetesen a Nyugati csoportot is figyeltük és a végén már tényleg számolgatni kellett nagyon. Méhkeréken a mérkőzés lefújása után mindenki összeroskadt, hiszen tudtuk, hogy csak a győzelemmel tudhatjuk magunkat bentmaradottnak. 10 perc elteltével kaptuk az infót, hogy végül ez sikerült és nb3-ban folytathatjuk. Nagy volt az öröm!

– Miként telik majd a nyári szünet és mikor kezditek majd el a felkészülést? Kialakult-e már a program?

– Most mindenki pihenőn van, hiszen 2 év nagyon kemény munkája áll mögöttünk. Július elején kezdünk, de edzéstervet kapott a csapat június utolsó hetére, hogy az izmok legyen felkészítve a munkára. Természetesen edzőmérkőzések már vannak lebeszélve, csak a pontos időpontok várnak egyeztetésre.

– Milyen változásokat terveztek a játékosállományban? Van-e már valami konkrétum?

– A keretben biztos lesz változás, de konkrétumokat még nem szeretnék mondani, hiszen június 30-ig mindenki a saját csapatának kötelékéhez tartozik. 2-3 erősítést tervezünk. De most hagyunk mindenkit nyaralni, pihenni!

Szécsi József