Cél az 5-8. hely elérése. Interjú Komjáthy Péterrel a Bicskei TC klubigazgatójával

– Először is szeretném, ha röviden bemutatnád az olvasóknak a Bicskei TC labdarúgását, történelmét, illetve jelenlegi helyzetét!

A Bicskei TC 1912-ben alapított csapata egy futballszerető városban 107 éve működik és történelmének harmadik NB III-as időszakára készül. 1994-1995-ben még a Plotár-Udvardi-Szekeres fémjelezte tatabányai vonal által megerősített csapat vitézkedett, majd 2010-2012 között felcsúti fiatalok és persze tehetséges bicskeiek részvételével két emlékezetes idényt is lehúztunk a Duna-csoportban. 2015 vége óta új felállásban, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő elnökletével működik a klub, akinek alapelve, hogy a futball költséghatékony fenntartása mellett maradandó értékeket hozzon létre. A sporttelep teljes felújítása és bővítése mellett a BTC menedzselésében fog megépülni az új ezerfős Bicskei Sportcsarnok, az erdélyi Tusnádfürdőn egy új szálláshely-edzőtábor komplexum valamint a bicskei Lajtha Ház és Kulturális Központ. Bicskén a futball “vallás”, ez látható volt nem csak a bajnokikon, hanem a csurig telt házas osztályozón is, sokat köszönhet a csapat a Bicske Tigers szurkolói csoportnak, amely koordinálja a lelkes, de sportszerű szurkolást idegenben is.

– 12 pont előnnyel nyertétek meg a Fejér megyei bajnokságot. Maradéktalanul elégedett voltál a csapat játékával?

– A futballszakmai értékelés nem az én tisztem, de megállapítható, hogy Vukmir Dragan szakmai igazgató személyében 2018 áprilisában egy kiváló mentalitású edzőt sikerült szerződtetnünk, aki megtanította győzni és hinni önmagában a csapatot, ezt bizonyítja, hogy sorozatban 20 bajnokit nyert meg otthon a BTC és idegenben is csak 2-szer kapott ki. Megígérte a bajnoki címet a Mester, majd a feljutást is és úgyis lett. A csapat csapatként nyújtott maximumot és különösen az osztályozókra kovácsolódott egységes sikergárdává.

– Mely labdarúgók nyújtották a legjobb teljesítményt?

– Nem emelnék ki egyénileg senkit, az igen erős Fejér megyei bajnokságban a legtöbb gólt lőttük és a legkevesebbet kaptuk, ez mindennél többet elmond. Egészséges a csapatban a rutinosabb és fiatalabb játékosok aránya, az pedig komoly bravúr a közel 41 esztendős csapatkapitány Móri Tamás részéről, hogy társgólkirály tudott lenni 27 találattal.

– Miként vélekedtél, amikor kiderült, hogy a Tatabányával kell osztályozót játszanotok? Mekkora esélyt láttál a sikerre?

– A sorsoláson nem sokáig tudtunk szorítani a játékmentes feljutásért, hiszen rögtön az első csapatként húztak ki bennünket. Az egyébként kiváló viszonyt ápoló két klub vezetősége egyaránt nem volt boldog, hiszen jó lett volna az NB III-ban randevúzni ősztől. A kezdeti sokk után Mesterünk alapos elemző munkát végzett és remek taktikával küldte pályára csapatát, így a kezdeti 50 %-os esélyt sikerre váltotta.

– Elsősorban minek köszönhető, hogy végül ti jutottatok fel az NB3-ba?

– A feljutás a már említett taktikán kívül egyértelműen az összekovácsolódott csapatjátéknak, csapategységnek köszönhető, no és kellett persze az is, hogy a Tatabánya támadószekciója képtelen volt számos helyzetéből betalálni.

– Bicskén mennyire adottak a feltételek a harmadosztályra? Vannak-e olyan előírások, amelyeket még teljesítenetek kell?

– A licenc és nevezési eljárásban foglaltaknak maradéktalanul megfelelt a csapat, az osztályozón – főpróbaként – már az NB III-as előírásoknak megfelelve rendeztünk, s mindössze a lelátófedés tekintetében fogunk élni a szabályzatban foglalt türelmi idővel. Korszerű stadionunkban, Bicskén fogadjuk ellenfeleinket.

– Milyen célokkal álltok majd rajthoz?

– Célunk az 5-8. hely elérése, hiszünk benne, hogy némiképp megerősödve, felfrissülve teljesíteni tudjuk.

– Mennyire alkalmas erre a jelenlegi játékoskeret és beszámolhatunk-e már érkezőkről, távozókról?

– Egész héten a szerződéshosszabbításokon dolgoztunk, hiszen ehhez kell igazítanunk az érkezőket. Jó hír, hogy már 13 játékossal, majdnem a teljes alapcsapattal hosszabbítottunk, mindössze az NB II-es Siófoktól érkezett Nagy Dániel jelentette be távozási szándékát. Az erősítésekről az elkövetkezendő 1-2 hétben döntünk.

– Mikor kezditek el a felkészülést, és megvannak-e már az ellenfelek?

– Az edzésmunka július 1-én hétfőn kezdődik, a rövid időszak miatt 5 mérkőzést ütemeztünk, de ez még változhat.

(A felkészülési mérkőzéseket feltöltöttük ide: https://nb3foci.hu/hirek/felkeszulesi-merkozesek-2019-ev-nyar.html a szerk.)

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply