A SZEOL célja a dobogós helyek egyikének megszerzése

Interjú Siha Zsolt vezetőedzővel

– Az elmúlt bajnokságot az 5. helyen zártátok. 18 ponttal lemaradva az első helyezett Tiszakécskétől. Mi volt a célkitűzés a mostani pontvadászatra?

– Szeretnénk javítani a tavalyi helyezésünkön, viszont a dobogóról lemaradni nem igazán felemelő érzés… Egyértelműen a dobogós helyek valamelyikével lennénk elégedettek.

– Tavaly ilyenkor 31 pontotok volt, most 32. Miként értékeled az őszi szezont plusz az előrehozott 1 fordulót? Sikerült játékban is előre lépni?

Véleményem szerint sikerült. A gólkülönbségünk is sokkal meggyőzőbb, mint tavaly ilyenkor. Összességében elégedett vagyok az őszi szezonnal.

– Milyen problémákkal kellett megküzdenetek?

– Az egyesületnél rend és nyugalom van, nem tudok semmiféle olyan problémáról beszámolni, ami döntően befolyásolta volna a munkánkat.

– Mely játékosok teljesítettek kiemelkedően?

– Csapatban gondolkozunk, úgy érzem, hogy akkor végzünk jó munkát, ha egyénileg tudnak fejlődni valamennyit a játékosok egy idény alatt. Ha már ki kell emelnem valakit, akkor az legyen a Grünvald Attila, aki egy félidőt kivéve végig játszotta az összes mérkőzést, baloldali védő pozícióból rúgott 5 gólt, jegyzett gólpasszokat, és megoldotta védekező feladatát is.

– Félév múlva elkészül a Szeged-Grosics Akadémia szegedi sportközpontja. Várhatóan milyen hatása lesz a SZEOL-ra nézve?

– A szegediek nagyon is megérdemlik ezt a létesítményt, üde színfoltja lesz a városnak! Milyen hatása lesz a SZEOL-ra??? Megjósolhatatlan….Nehéz kérdés

– Miként zajlik majd a felkészülés? Mikor kezdtek és hogyan készültök? Lesz-e edzőtábor? Mely csapatokkal játszotok majd edzőmeccset?

– Január 10-én kezdjük a közös munkát, de a srácok már elkezdtek egy programot, amit nyomon tudunk követni a kollégákkal. Elszántnak tűnnek, ez jó jel… Remélhetőleg lesz egy rövid edzőtábor januárban, az edzőmérkőzéseink is le vannak már kötve. Megmérkőzünk a Keleti csoport top csapataival (ESMTK, Szolnok, Füzesgyarmat), valamint az NB2-es Békéscsabával is többek között.

– Milyen változások várhatóak a játékosállományban? Esetleg van-e már valami konkrétum érkezők, távozók terén?

Minimális játékosmozgás várható. Ami biztos, hogy egy rövid ceglédi kitérő után visszatér Maksimovic Nikola, bízom benne, hogy erőssége lesz a csapatnak.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply