Bravúrral indította a szezont a Putnok. Interjú Egyed Balázzsal a csapat kapusával

egyed-balazs.jpg

– Tavaly az őszi szezonban végig védtél Cigándon a másodosztályban, de tavasszal már nem találkoztunk a neveddel. Mi történt ebben az időszakban?

– Cigándon a vezetők és a polgármester mindent megtettek a sikeres NB2-es szezonért, de így is nagy volt a fejetlenség a klub körül. Szénay Péter mester is erőn felüli munkát végzett, akinek nagyon sok mindent köszönhetünk, de a sok hiányosság miatt azt éreztem esélytelen a cél elérése a bennmaradás. Kölcsönből visszatértem Diósgyőrbe, de csak addig, amíg meg nem egyezek a következő csapatommal. Ez az igazolás csak akkor jöhetett szóba, ha Diósgyőrben felbontom a profi szerződésemet. Ez a szerződés bontás addig húzódott, amíg lejárt az átigazolási idő, utána pedig nem kaptam engedélyt Diósgyőrben, hogy látogassam az edzéseket. A fél év külön kapusedzésekkel telt, ami maximálisan felkészített az új szezonra.

– Miként kerültél Putnokra?

– A putnoki csapat nagy részét ismertem, és hallottam, hogy képbekerültem. Koszta Péter felhívott és megbeszéltünk egy időpontot, amikor a vezetőkkel találkoztam Putnokon. Erre a megbeszélésre úgy mentem el, hogy több ajánlatom is volt, de a beszélgetés után mindet lemondtam. Nagyon rendes emberek és profi körülmények fogadtak.

– Rendkívül jól igazolt a nyáron a Tiszaújváros, így a mérkőzés előtt úgy véltem, hogy ők számítanak esélyesebbnek. Hogyan készültetek erre a találkozóra?

– Egy nagyon jó felkészülés után természetesen csak a győzelemért mentünk Tiszaújvárosba. Sok sérülés és egy vírus is bekerült az öltözőbe a mérkőzés előtt, így ez a fontos győzelem meg jobban felértékelődik.

– Milyen volt a meccs kapusszempontból? Milyen sűrűn kellett játékba avatkoznod, szükség volt-e bravúrokra?

– Végig koncentrálni kellett, hiszen nagyon jó játékosok alkotják a hazai keretet és bármikor jöhetett valami váratlan. Ennek tudatában az egész csapat remekül védekezett. Kétszer kellett nagyobbat védenem, ami fontos volt, hogy ne hátránnyal menjünk a szünetre. A gólunk után is remekül álltuk a sarat, hiába a sok hazai támadás, magabiztos volt a védekezésünk.

– Miként esett a győztes találat?

– Egy oldalszabadrúgás után többször is kapura rúghattunk volna, de mindig odaért egy blokkoló láb igy felpörgött a labda, amit Katona Bence félfordulásból a kapufa segítségével a hálóba lőtt.

– Jelenleg 21 éves vagy. Miként tervezed játékospályafutásodat? Van-e visszaút magasabb osztályba?

– Sok fiatal, sikerre éhes játékosunk van, akik vágynak a magasabb osztályba. Úgy gondolom ez a putnoki elkövetkezendő pár év remek lehetőség lehet akár egyénileg, de együtt egy csapatként is a másodosztályra.

Szécsi József