Bravúrokat elérve, küzd a bennmaradásért a BKV Előre. Interjú Lanczkor Gáborral

lanczkor-gabor.jpg

– Dabasról érkeztél a BKV Előréhez.  Mi volt az oka a váltásnak?
– Leginkább az, hogy hiába játszottam jól, és emellett gólokat is rúgtam, mégis valahogy mindig a padon találtam magam. Megint gól, megint pad, már akkor úgy döntöttem, hogy a nyáron távozom. Nem éreztem a bizalmat. Örülök annak, hogy a BKV Előréhez jöttem, mert itt megkapom a támogatást az edzőktől és az elnök úrtól is, és emiatt a játék is jobban megy.
– A csapatváltással egyben csoportot is változtattál.  Látsz-e érdemi különbséget?
– Úgy gondolom, hogy ez a legerősebb, de egyben talán a leginkább kiegyensúlyozott csoport is. Mindössze 5 pont különbség van a 7. és a 14. helyezett között.
– Az utóbbi hetekben több esetben is figyelemreméltó eredményt értetek el. Mi ennek az oka?
– Nagyon együtt van a csapat, küzdünk, hajtunk egymásért, mindent megteszünk azért, hogy bennmaradjunk.
– N
agyon szép gólt szereztél az Újpest második csapata ellen, még az előző fordulóban . Hogyan történt?

– Kaptam egy labdát a 16-os széléről, amit megpróbáltam beadni, de visszafejelték hozzám.  Aztán úgy gondoltam, hogy nem adom be még egyszer, hanem megpróbálom a hosszú sarkot eltalálni. Hála Istennek elég jól sikerült!
– Melyik poszton szeretsz a leginkább játszani, és labdarúgóként miben vagy a legerősebb?
– Leginkább védekezőközéppályást, de szeretem a támadásból is kivenni a részem. Úgy érzem, hogy bennem van a gól. Nagy teherbírású és nagyon elszánt játékos vagyok, emellett a rugótechnikám is elég jó, és az agresszivitással sincs baj.
– Mi volt az oka, hogy az STC Salgótarján ellen nem jutottál szóhoz?
– Öt sárgalapom volt, emiatt nem játszhattam.
– A forduló egyik legnagyobb meglepetését okoztátok az STC legyőzésével. Még két meccsetek van hátra. Előbb a DVTK II. otthonába látogattok, majd az utolsó fordulóban az ezüstéremre hajtó Monor együttesét fogadjátok. Miként látod az esélyeket?
– Igen, nagyon jól ment a csapatnak és sikerült legyőznünk a Salgótarjánt. Úgy gondolom, hogy mind a két meccsen van esélyünk. Úgy megyünk majd ki a pályára, hogy meg kell nyernünk mindkettőt. Ezt várom magunktól.

Szécsi József