Böröczky Bálint biztos a Balatonfüred bennmaradásában

A bennmaradás szempontjából kiemelkedően fontos mérkőzésre került sor a hétvégén a Nyugati csoportban. Győzelmének köszönhetően a Balatonfüred elkerült az utolsó helyről. Böröczky Bálinttal a csapat egyik legjobb játékosával készítettünk interjút.

– A nyáron kerültél Balatonfüredre. Hogyan értékeled új csapatod őszi szereplését?

– A Lombard Pápa megszűnése után mindenképpen olyan együtteshez szerettem volna igazolni, ahol folyamatos játéklehetőséget kapok és tudok fejlődni. Több megkeresésem is volt, végül a Füredet választottam. Úgy gondolom, hogy tavaly nyáron egy tehetséges játékosokból álló csapat jött itt össze, amit sajnos az őszi szezonban nem tudtunk bizonyítani. Mostanra tanultunk a hibákból, s úgy érzem, hogy képesek vagyunk felállni ebből a helyzetből. Az utolsó fordulókban edzőváltáson estünk át, ami úgy gondolom, hogy jót tett a csapatnak.

– A téli szünetben öt pontot vontak le tőletek, így az utolsó helyre estetek vissza. Miként érintette ez a csapatot? Azóta sikerült rendezni az utánpótlással kapcsolatos problémákat?

– Tudtuk, hogy vonnak majd le pontokat, de nem gondoltuk volna, hogy ennyit. Sajnos ez így alakult, azóta minden rendben van és már csak saját magunkkal kell foglalkoznunk.

– A tél folyamán több új játékos is érkezett hozzátok. Látszik, hogy komolyan gondoljátok a bennmaradást.

– Nagyon kemény téli alapozáson vagyunk túl, ami úgy érzem, hogy jól sikerült nekem is és a csapatnak is. Heti két edzőmeccset játszottunk, külön erőnléti edző is foglalkozott velünk. Emellett sikerült olyan labdarúgókat igazolni a csapatba, akik szintén fiatalok, bár érkezett két ,,idősebb” játékos is. Mindannyian olyanok, akikkel erősödünk. Ha így haladunk tovább, akkor elérjük a kitűzött célunkat. Úgy érzem, hogy az előző félévhez képest nagyon sokat fejlődtünk. Már a felkészülés szakaszában lehetett érezni, hogy kezd összeállni a csapat.

– Eredetileg mi miatt maradt el az érdi találkozó? Tavaszi első meccseteken ugyan vereséget szenvedtetek a III. KER. TVE csapatától, de ez a hét már rólatok szólt. A két idegenbeli mérkőzésen összesen négy pontot szereztetek.

– Nagyon vártuk már a tavaszi szezont, amit idegenben az Érd ellen kezdtünk volna, de sajnos egy vírus legyőzött minket és nem tudtuk vállalni a játékot. Mindenki nagyon el volt keseredve. A következő hétvégén a III. Kerületet fogadtuk. Sajnos vereséget szenvedtünk, de a játék képe alapján nem volt reális a végeredmény. Tudtuk azonban, hogy ha ezen az úton megyünk tovább, akkor előbb-utóbb sikerrel járunk. Az Érd ellen elmaradt mérkőzést most szerdán pótoltuk. Sajnos a hazai csapat vezetést szerzett az első félidőben, de a szünetben rendeztük a sorokat és megfordítottuk a meccset. 1-2-es állásnál eldönthettük volna a három pont sorsát, de sajnos nem sikerült és a végén kaptunk egy gólt, így utólag reális a döntetlen.

 

 

– Tegnap nagyon fontos győzelmet arattatok Sárváron, s ezzel elkerültetek az utolsó helyről. Milyen volt a mérkőzés? Megérdemeltétek a sikert?

– A szerdai meccset követően már a Sárvár elleni találkozó járt a fejünkben. Úgy mentünk oda, hogy mindenféleképpen nyerni kell. Az első 10 percben a hazai csapat uralta a játékot, de aztán sikerült föléjük kerekedni és ennek eredményeképpen egy szép támadás végén megszereztük a vezetést.  Még az első félidőben növelhettük volna előnyünket. Úgy mentünk ki a második játékrészre, hogy minél előbb bebiztosítjuk a győzelmet.  Sajnos szabályos gólt nem sikerült szereznünk, de az egész meccsen látszódott rajtunk a küzdeni akarás. Mindenki segítette a másikat. Egy hét alatt nekünk ez a harmadik meccs volt és ezt azért megéreztük egy kicsit. Nagyon örülök a megérdemelt győzelemnek. Amúgy az első félidő huszadik percében kaptam egy rúgást a fejemre, mint utólag kiderült megrepedt az arccsontom. A bajnokságban már mindenki leírt minket és tuti kiesőként kezelnek, de mi ezzel nem foglalkozunk és az egész csapat azon van, hogy megmutassuk azt, hogy ebből a helyzetből is fel lehet állni és megcsináljuk azt, amit elterveztünk.

– Az elmúlt mérkőzések alapján reálisnak érzed-e a bennmaradást?

– Ezek a mérkőzések is megmutatták azt, hogy ha minden meccsre úgy megyünk ki, hogy nyerni szeretnénk, és a saját játékunkat játsszuk, akkor sikerrel járhatunk. Ez a csapat sokkal többre hivatott annál, mint amit a tabella mutat. Bizonyosak vagyunk benne, hogy el fogjuk érni a kitűzött célokat. Bent fogunk maradni ezt kimondhatom az egész csapat nevében.

Szécsi József