Boda József az első öt között szeretne végezni csapatával. Interjú az ESMTK játékosával

 

A harmadik fordulót kellett megvárni ahhoz, hogy beinduljon a pesterzsébetiek szekere, akiknél a nyáron jelentős változás történt a játékosállományban, így idő kellett, hogy összeérjen a társaság. A mérkőzés egyetlen gólját szerző Boda Józseffel beszélgettünk.

 

– Nem indult könnyen a bajnokság számotokra, hiszen az első két meccset elveszítettétek. Mi történt ezeken, s hogyan készültetek a Debrecen tartalékjai ellen?

– Hát a lehető legrosszabbul indult számunkra a 2016-17-es idény, hiszen hazai pályán kaptunk ki elég csúnyán, sőt mi több gondatlanságból még a kiállításommal is sújtottam csapatomat (0-3). De ha jobban figyelünk akár azt a mérkőzést is megnyerhettük volna, hiszen voltak ziccereink, csak kimaradtak. A második fordulóban Hajdúböszörménybe látogattunk, ahol szinte biztos voltam a győzelmünkben, de sajnos a hibáink megbosszulták magukat és ismét vereséget szenvedtünk (1-0). Erről a meccsről többet nem is kívánnék mondani. A múlt vasárnapi derbire is ugyanolyan elszántan és kőkeményen készültünk a Debrecen ellen. Nem nagyon volt más választásunk csak a győzelem megszerzése hazai pályán és ezt úgy érzem megérdemelten meg is szereztük, egy nagyon jó Csapatmunka révén.

– Eltiltásod miatt most léphettél újból pályára. Milyen feladattal bízott meg vezetőedzőtök Turi Zoltán, és miként sikerült ezt végrehajtanod?

– Nem lehetett más kérése, mint, hogy ugyanolyan elszántsággal, és bátorsággal lépjek pályára, ahogyan eddig is, és persze, hogy lőjek gólt. Úgy érzem, hogy nem ez volt életem meccse, de amit kért a mester, próbáltam maximálisan teljesíteni, s hála Istennek a találatommal megnyertük a mérkőzést.

– Nagyon sokáig nem született gól, majd a 60. percben emberelőnybe kerültetek. Mi történt?

– Megítélésem szerint jogos volt a kiállítás egy csúnya szabálytalanság után, ami igazából megpecsételte a vendégek sorsát.

– Mely csapatnak volt több helyzete a mérkőzés során?

– Kiegyenlített, harcos mérkőzés volt, de a nagyobb helyzeteink nekünk voltak.

– Te szerezted a győztes gólt a találkozó 84. percében. Leírnád hogyan történt?

– Megmondom őszintén a támadás elejére nem emlékszem, de az utolsó passzt Bányai Robitól kaptam, amivel kapura fordultam és nekimentem két előttem álló védőnek, majd szerelni próbáltak, de szerencsémre a labda előttem maradt, majd igazítottam még egyet és 13-14 méterről kilőttem a hosszú sarkot a rutinos Balogh mellett laugh, aztán jött az örömmámor.

– A nyáron átkerültetek a Közép csoportból a Keleti csoportba. Miként látod itt az erőviszonyokat, milyen helyezéssel lennél elégedett a bajnokság végén?

– Nagyon komoly és kőkemény bajnokság elé nézünk, de úgy gondolom, ha ilyen agresszivitással, és győzni akarással lépünk pályára akkor csak a saját kezünkben van a sorsunk, garantálom, hogy minden egyes játékos, edző, vezető azon van/lesz, hogy minél előrébb végezzünk a bajnokság végén. Én az első öt hely között szeretnék végezni, s ezért mindent meg fogunk tenni a csapattársaimmal együtt. 

Szécsi József