Bizonyítottuk, hogy itt a helyünk az nb3-ban. Interjú Méder Bencével a Dabas-Gyón FC játékosával

Fel tudott állni az egy héttel korábbi 10-0-s vereség után a Dabas-Gyón együttese és három ponttal távozott Komlóról. Méder Bencével a gyóniak játékosával beszélgettünk.

 

meder-bence.jpg

 

– Kezdjük a múlt héttel. Milyen volt belülről a Pécs elleni kiütéses vereség?

– Úgy érzem a Pécs elleni vereségnek semmi előjele nem volt hiszen az előtte lévő mérkőzéseken jó teljesítményt nyújtott a csapat.

– Mi volt az oka annak, hogy ilyen különbséggel nyert a Baranya megyei együttes?

– Nem úgy kezdődött a mérkőzés részünkről, ahogy azt elképzeltük. A hamar bekapott gól, gólok megzavartak minket. A pécsiek végig letámadtak minket, ennek ellenére nekünk is megvoltak a lehetőségeink mi sajnos nem tudtunk élni velük, a pécsiek viszont igen.

– Miként telt a mérkőzés utáni hét, hogyan próbáltátok meg feldolgozni a történteket?

– Mindenkit nagyon megviselt ez a vereség, nehéz volt így elkezdeni a heti munkát. Megbeszéltük a meccsel kapcsolatos dolgokat, hogy mi lehetett a gond, de igazából ezt a vereséget minél hamarabb el kellett felejtenünk és 100%-osan a Komlóra kellett koncentráljunk, és hogy onnan elhozzuk a három pontot.

– Milyen taktikával léptetek pályára Komlón? Történt-e valami nagyobb változás?

– Ugyanazzal a taktikával léptünk pályára, mint az összes többi meccsen, talán ami más volt az a nyomás, ami a pécsi meccs miatt nehezedett ránk.

– Mely csapatnak volt több helyzete?

– Az egész meccsen mi domináltunk, a mi akaratunk érvényesült. Nekünk volt több lehetőségünk melyekből kettőt sikerült gólra váltanunk, bár a Komlónak voltak kontra támadásai, de ezeket időben hatástalanítottuk.

– Hogyan estek góljaitok?

– Az első gólunkat szöglet utáni kipattanóból szereztük. A szögletet még hárítani tudta a Komló, de a kipattanót Csepregi Richárd kegyetlenül beverte. A második gólunknál Ponczok Csaba bepasszát értékesítette Horváth Richárd.

– Miként látod a Dabas-Gyón jelenlegi helyzetét és a csoport erőviszonyait a bennmaradás szempontjából?

– Közeledünk a félévhez. Hátra van még két meccs, mindkét találkozó roppant fontos számunkra, hiszen ha megnyerjük mindkét mérkőzést, jó esélyünk van elmozdulni a kiesőzóna közeléből és felzárkózni a középmezőnyhöz. Messze még a bajnokság vége mindenképpen az első tíz együttes közé várom a csapatot. Egyénileg és csapatként is bizonyítottuk, hogy itt a helyünk az nb3-ban, azért dolgozunk, hogy minél jobb pozícióba kerüljünk meccsről-meccsre.

Szécsi József