Beezüstözte szurkolói életét az ESMTK. Privigyei Ádám volt a beszélgetőtársunk

Alig több mint egy éve még a Keleti csoport tabellájának alsó részét kellett böngésznünk, ha az ESMTK csapatát kerestük. Erre a szezonra azonban teljesen megváltozott a helyzet. Az okokról Privigyei Ádámmal beszélgettünk.

 • Az elmúlt szezonban elért 10. hely után, már a nyári edzőmeccsek, valamint az átigazolások során érezni lehetett, hogy valami komoly eredmény is kifuthat Erzsébeten. Te miként láttad ezt?
 • Úgy gondolom, hogy tavaly tavasszal már egy komolyabb együttest láthattak a pályán azok, akik figyelemmel követték a bajnokságot. Igazából a téli pihenő alatt mindenki biztos kiesőként könyvelt el minket, azonban a tavaszi tabellán majdnem dobogón végeztünk, így sikerült kiharcolni a bennmaradást. Azt hiszem, ezzel függ össze az idei remek szereplésünk, tovább tudtuk vinni azt a játékot és főként azt a mentalitást, amivel komolyabb eredményeket lehet elérni. Sikerült egyben tartani a keretet, és 2-3 olyan játékost igazolni, akik minőségi javulást hoztak a csapatba.
 • Mely játékosok érkezésével erősödtetek a leginkább?
 • Nem is inkább egyénekre bontanám le ezt a történetet, hanem mint csapat működtünk nagyszerűen. Persze kellettek olyan villanások a támadóktól, amik pontokat értek. Inkább a támadó szekcióba érkeztek erősítések, Pölöskei Peti, Igor Nicsenko vagy éppen Slezák Ricsi is tudtak olyan pluszokat adni, amivel sorban jöttek a sikerek. Soós Bence is fiatal játékos létére húzóember tudott lenni, és fontos gólokat szerzett. Meg kell említenem Gecse Gyula kapusunkat is, hiszen ő is új igazolás volt a nyáron, és bár nagyon kevés szerep jutott neki, Diósgyőrben 1-0-nál büntetőt védett az utolsó percben. Szóval mindenkiről el lehet mondani, hogy igazi erősítés volt.
 • Gyakorlatilag a bajnokság kezdetétől fogva az élmezőnyhöz tartoztatok, s egészen hosszú ideig csak néhány ponttal voltatok lemaradva a Monortól. Gondolkodtatok arról akkoriban, hogy akár bajnokok is lehettek?
 • Én személy szerint minden bajnokságot úgy kezdek, hogy bajnok akarok lenni, hiszen ha ez nem lenne, semmit nem érne az egész. Azt hiszem a csapat minden tagja hasonlóan gondolkodott, és bár nem kezdtük fényesen a szezont, ezután jöttek a győzelmek és azon találtuk magunkat, hogy elkezdtek tőlünk tartani az ellenfelek. Nem hiszem, hogy “meglepetéscsapat” lettünk volna, hiszen a már említett tavaszi menetelést tudtuk tovább vinni. Sajnos a Monor nem botlott, míg mi fontos pontokat vesztettünk az alsóházi csapatok ellen, ám biztos voltam benne hogy lesz hullámvölgye mind a két együttesnek. Elértük, hogy már télen két csapatosra szűküljön a bajnoki címért folyó harc, nyilván kellett a Salgótarján megszűnése is ehhez, ám ez a mi érdemeinkből semmit nem von le. Télen úgy éreztük, hogy ha jól kezdjük a bajnokságot, akkor nyomás alatt tudjuk tartani a Monort, és ebből jól jöhetünk ki. Mindenkiben megfogalmazódtak komolyabb tervek a jövőre nézve, hiszen vannak a csapatban olyanok, akik még sosem nyertek bajnokságot, akik meg nyertünk már, újra át akartuk élni ezt az érzést. A klub vezetői is mindent megtettek, hogy nyugodtan készülhessünk, és ha úgy alakul, hogy a pályán kivívjuk a feljutást, ne legyen akadálya az NB2-es szereplésnek. Sajnálatos módon egy kicsit össze-vissza bajnokság lett az elején, hiszen míg a Monor nyerte a meccseit, mi hol játszottunk, hol nem az időjárás miatt. Ezek után valamiért nem tudtuk azt a ritmust tartani, mint ősszel, és egyre nagyobb differencia lett a két gárda között. Emellett Boda Józsi elvesztése is nagyon fontos láncszeme volt a tavaszi gyengébb szereplésnek. Őszintén megmondom, az a csapat, amelyik veretlenül nyer bajnokságot, az nem véletlen. Így második helyen zárni, hogy egy veretlen csapat lett az első, azt hiszem mindenképpen több mint dicséretes.

 • Melyik mérkőzésre emlékszel vissza a legszívesebben ebből a szezonból?
 • Nehéz egy ilyen hosszú és sikeres szezon után kiemelni egy meccset a sok közül. Azt hiszem a hazai meccseink hangulata és sikeressége mindenképpen emlékezetes lesz, kiemelve itt a DEAC-nak rúgott 7 gólunkat. A putnoki idegenbeli rangadónkat is talán megemlíthetem, két nagyon jó csapat találkozott és nüánszokon múlott, hogy nyerjünk 1-0-ra. Viszont tényleg minden győztes meccsre szívesen gondolok vissza, minden siker egy jobb csapatot kovácsol.
 • Azt hiszem, hogy az egész bajnokság során végig a pályán voltál. Az összes meccsen ugyanazon a poszton szerepeltél?
 • Összesen két mérkőzést hagytam ki, mind a kettőt eltiltás miatt voltam muszáj kihagyni, de szerencsére mind a kettőt megnyertük, ez is mutatja a csapat erejét. Igen, elég kötött a játékom. Belső védő pozícióban használt az edzőm, itt is érzem a legjobban magam. Mennék előre, hiszen az a foci sava-borsa, de se cselezni nem tudok, se gyors nem vagyok, úgyhogy maradok a kaptafánál és csinálom a dolgom.
 • Miként tervezed a jövődet? Maradsz Erzsébeten?
 • Egyelőre most nagyon élvezem a pihenést, hiszen délelőttönként dolgozom, szokatlan lesz, hogy a délutánjaim szabadok. Jól érzem magam Erzsébeten, szeretnek a szurkolók, stabil a klub, a vezetők szívügye az egyesület, a csapat és az edzői stáb is bízik bennem és mivel tapasztalt játékos vagyok, hallgatnak is rám, ha olyat látok, ami segít. Nyilván az ember manapság sosem mondhat semmit biztosra, 29 évesen fontos a stabilitás és az egzisztencia formálása, de egyelőre nem kaptam olyan ajánlatot, ami élesen megváltoztatná az életemet, és csak ebben az esetben váltanék klubot, hiszen semmi más okom nincs rá.
 • A Monor Nb2-es lett, de még nem tudni, hogy milyen nagyhal jön, vagy jön-e egyáltalán helyette a Keleti csoportba. A következő bajnoki évben elképzelhető, hogy megcélozzátok a bajnoki címet?
 • Tényleg kimondva kimondatlanul, a Monor kiemelkedett ebből a mezőnyből, viszont ritka hogy lefele nem volt olyan csapat, akit biztos kiesőnek tudtunk volna elkönyvelni. Ez a Keleti csoport sajátossága, hogy szinte minden csapat egyforma, masszív, agresszív futballt játszik, és egy-egy villanás dönt el meccseket. Nyáron azon leszünk, hogy még stabilabbak legyünk, még kevesebb gólt kapjunk, és elől pedig minőségi javulásra lesz szükség ahhoz, hogy reális esélyünk legyen a bajnoki címet megcélozni, hiszen nézzük meg, hogy nagyon kevés gólt kaptunk, viszont fele annyit rúgtunk, mint a bajnok. Azt hiszem, bárki kerül fel ide, és esik ki a másodosztályból, mi szeretnénk ott lenni elől, és egy kicsivel fényesebb érmet szerezni, mint most.
 • Nemsokára kezdődik a labdarúgó világbajnokság. Melyik csapatnak fogsz szurkolni, és ki a kedvenc játékosod?
 • Szeretem azokat a csapatokat akik játsszák a focit. A spanyolok focija áll legközelebb hozzám, de a brazilok, franciák, belgák is hasonló stílust képviselnek. Furcsa lesz, amit most mondok, de a posztomból fakadóan Sergio Ramos játékát borzasztóan szeretem, de mivel óriási Barcelona szurkoló vagyok, ezért Coutinho és Messi a másik két favoritom.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply