Bárkit meg tud verni a Nyírbátor. Interjú Lipcsei Márkkal

Az utóbbi hetekben remekül szereplő Nyírbátor a Ceglédet fogadta, mely a Nyíregyháza legyőzése után bejelentkezett a bajnoki címre. Meglepetésre jól állta a sarat a nyírségi együttes, s végül a 93. percben lőtt góllal mind a három pontot otthon tartotta. Lipcsei Márkot, a Nyírbátor játékosát kérdeztük.

 

lipcsei-mark.jpg

Fotó: szon.hu

– Legutóbbi négy meccsetekből összesen tíz pontot szereztetek, míg azt megelőzőkön tizenkilenc összecsapásból csak tízet. Mitől táltosodtatok meg?

– Elsősorban attól, hogy a télen öt meghatározó játékos érkezett hozzánk, akik hozzá tudtak tenni a csapat teljesítményéhez. Emellett jól sikerült a felkészülési idényünk is. Úgy gondolom, hogy erőnlétben mindenki a maximumon van és száz százalékos teljesítményt nyújt, vagy próbál nyújtani. Ehhez még az is társul, hogy az öltözőben is sokkal jobb a hangulat, és így ez által csapattá értünk. Tudtuk, hogy nehéz félév elé nézünk, és ezért megpróbálunk vállvetve küzdeni a bennmaradásért, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán.

– A Cegléd elleni győzelemre mindenki felkapta a fejét. Előzetesen számítottál arra, hogy nyerni tudtok?

– Egész héten úgy készültünk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a Cegléd ellen, hiszen az ősszel csúnya vereséget szenvedtünk tőlük, és azt is tudtuk, hogy az előző fordulóban hazai pályán megverték a Nyíregyházát. Igyekeztünk kizárni ezeket a dolgokat és csak a hétvégi meccsre koncentrálni, hiszen minden mérkőzés más és más. Egész héten jól dolgoztunk és ennek meg is lett az eredménye. Emellett jó volt a taktikánk és ezért győzni tudtunk.

– Milyen volt a mérkőzés képe? Mely csapatnak volt több helyzete?

– Ahogy telt az idő, a ceglédi játékosok annál idegesebbek lettek, mi pedig megpróbáltunk higgadtak maradni és ez be is vált számunkra. Úgy gondolom, hogy több helyzetünk volt a mérkőzés során. A Cegléd nem igazán alakított ki olyan veszélyes lehetőségeket, amit ne tudtunk volna kivédekezni vagy kivédeni.

– A 93. percben esett a győztes találat. Felidéznéd hogyan történt, s az azt követő öltözői hangulatot?

– Vámos Márk kapott egy átadást és az ellenfél tizenhatosa előtt cselezett. A ceglédiek nem tudták szabályosan elvenni tőle a labdát, így a játékvezető szabadrúgást ítélt a számunkra. Majdnem a tizenhatos sarkáról végezhettük el a pontrúgást, amit Illés Gyula bal lábbal a felső ficakba helyezett. A kapus ugrott érte, de nem érhette el. Már ekkor nagy volt az örömünk, de egy kevés még hátra volt a mérkőzésből. Miután a bíró lefújta a meccset, elsőnek egymásnak gratuláltunk, aztán jött a közönségünk, akik végig szurkoltak és biztattak minket. Végül az öltözőben teljesedett ki a jó hangulat.

– Most már hat pont előnyben vagytok az utolsó helyezetthez képest, de azért nem dőlhettek hátra. Mit vársz a bajnokság hátralévő részében?

– Megpróbálunk minden mérkőzésre testileg és lelkileg is felkészülni, hiszen itt az élő bizonyíték arra, hogy bárkit meg tudunk verni. Igyekszünk minél több pontot gyűjteni, hogy szóba se jöhessen a kiesés, megpróbálunk a tabellán egyre feljebb kúszni.

Szécsi József