Bajnoki cím az Ózddal, most pedig a Kecskemét következik. Zoran Kuntics volt a beszélgetőtársunk

  • Az elmúlt bajnoki évet az Ózdnál töltötted. Sikerült felvinni a csapatot az NB3-ba. Miként láttál munkához, mik voltak a tapasztalataid és hogyan tudtátok ezt a szép eredményt elérni?
  • Gálhidi Györgytől vettem át a csapatot, aki az NB2-es Kazincbarcika vezetőedzője lett. Folytattuk tovább, amit ő elkezdett. Jó kis brigád jött össze és emellett a Gál Laci minden feltételt biztosított, hogy jól tudjunk dolgozni. Nagyon örülök annak, hogy ilyen óriási különbséggel sikerült megnyernünk a megye1-es bajnokságot. A célt teljesítettük, ezután Várhidi Péter lett az új vezetőedző, akinek nagyon sok sikert kívánok az NB3 Keleti csoportjában!
  • Mi volt előbb, a Te elhatározásod, hogy elmész a Kecskeméthez, vagy pedig az hogy Várhidi Péter jön a helyedre?
  • Amikor megkeresett a Kecskemét, akkor több szempontból is átgondoltam a dolgokat. Fontos szempont volt, hogy szabadkai vagyok és Kecskemét jóval közelebb van oda, mint Ózd. Emellett a kecskemétiek nemrég még az első osztályban szerepeltek. Abszolút jól éreztem magam Ózdon, és sikeresek is voltunk, de élnem kellett ezzel a lehetőséggel.
Fotó: Kecskeméti TE
  • Kecskemét nagyobb város, és a lehetőségek is nagyobbnak tűnnek. Jövő héten indul a pontvadászat. Milyen célokkal álltok rajthoz?
  • A kecskeméti vezetőség nagyon a földön jár. Átgondolják, hogy mire költenek, ésszerűen gondolkoznak. Tavaly ugye feljutott a csapat a megye1-ből az NB3-ba. Az volt akkor a cél, hogy ne legyenek kiesési gondok. Ez teljesült. A most következő bajnoki évre ennél többet várunk, szeretnénk az első 3-4 csapat között végezni. Arról abszolút nem volt szó, hogy már ebben a szezonban kötelező lenne feljutni az NB2-be. Nyilván hosszú távon szeretnénk, hogy a csapat visszajusson nem is a második, hanem az első osztályba. Úgy érzem, hogy elég jó játékoskeretet sikerült összeraknunk, és alig várom, hogy kezdődjön a bajnokság.
  • Milyen változásokat foganatosítottál, amikor a Kecskeméthez kerültél? Mennyire változott meg a játékosállomány?
  • Volt néhány játékos akiktől elbúcsúztunk. Az újak érkezésével, akik között sok a fiatal labdarúgó, erősebbek lettünk.
  • Miként zajlott a felkészülésetek?
  • Június 26-án kezdtünk. Először az első osztályú Paks ellen játszottunk edzőmeccset, aztán volt több NB2-es és NB3-as együttes is. Igyekeztünk minél erősebb ellenfeleket keresni a felkészülés során, mert csak így lehet megállapítani, hogy kik azok a játékosok, akikre számíthatunk. Minden feltétel adott volt ahhoz, hogy a bajnokságra való felkészülést megfelelően el tudjuk végezni.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply