BAJNOKCSAPAT. Interjú Németh Zsolttal a HR-RENT Kozármisleny vezetőedzőjével

Szombaton a SZEOL csak döntetlent tudott elérni az Újbuda ellen, így bizonyossá vált, hogy az NB3 Közép csoportjában a HR-RENT Kozármisleny labdarúgói végeznek az első helyen. Németh Zsolt, az együttes vezetőedzője válaszolt kérdéseimre.

 

nemeth-zsolt.png

 

– Ez majdhogynem egy rajt-cél győzelem volt, pedig tavaly nyáron még nem lehetett sejteni, hogy mi lesz a Kozármislennyel. Különböző variációk merültek fel, s nem tudtatok nyugodtan készülni a bajnokságra.

– Igen, nagyon későn álltunk össze. Másfél héttel a bajnoki rajt előtt még nem dőlt el, hogy a Baranya megyei első osztályban vagy az NB3-ban állunk rajthoz.  Játékosaim lojálisak voltak a csapathoz, s azt mondták, hogyha a megye egyben kell hétről-hétre pályára lépniük, akkor is maradnak, de hála Istennek Feleki Attila, a klub tulajdonosa mindent megtett azért, hogy elindulhassunk a harmadosztályban. Az előzményekhez képest, parádésnak mondható, amit ebben az évben elértünk.

– Mikor érezted először, hogy megvan a bajnoki cím?

– Az őszi szezon vége felé, amikor kilenc ponttal vezettünk a Dunaharaszti előtt, akkor már úgy gondoltam, hogy ha törik, ha szakad, most már nekünk kell az élen végeznünk. Azt követően a játékosok  profiként álltak a téli felkészüléshez, mely jól sikerült, s ezt az eddigi tavaszi eredményeink is bizonyítják.

– Érdemes szót ejteni a Magyar Kupában való menetelésetekről is. Hiszen élvonalbeli csapatok sorát legyőzve, nem sok hiányzott ahhoz, hogy bejussatok a legjobb négy együttes közé.

– Amikor belevágtunk a Magyar Kupába, azt kértem játékosaimtól, hogy bár a legfőbb célunk a bajnokság, itt a lehetőség, hogy magasabb szinteken is megmérettessük magunkat. Már a legelső fordulóban az NB2-es Siófokkal kerültünk össze, és jó játékkal, simán mentünk tovább. Ezt követően úgy hozta a sors, hogy csupa NB1-es csapat következett. A srácok extramotiváltan játszottak. Szerették volna bizonyítani játéktudásukat. Amit elértünk az első osztályú csapatok ellen, az egy abszolút sikertörténet.

– Még hátra van öt mérkőzésetek. Mivel tudod motiválni játékosaidat?

– A hétvégén a Dunaharaszti ellen már úgy léptünk pályára, hogy bajnokok vagyunk. Arra kértem játékosaimat, hogy játsszunk bajnokhoz méltóan. Ne nagyképűen, s hátradőlve. Teljesítsen mindenki ugyanolyan alázattal, mint ami eddig is jellemző volt ránk. Ezt teljesítették, hiszen 5-0-ra megnyertük a mérkőzést. A továbbiakra nézve szeretném, ha minél többet ki tudnánk hozni ebből a bajnokságból. Most hetven pontunk van, mindössze egyszer szenvedtünk vereséget. Maximalista vagyok, így fontos számomra, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsunk a hátralévő meccseken. Ezzel tartozunk tulajdonosunknak, aki végig megteremtett minden feltételt, amelyre a stábnak és a játékosoknak szüksége volt. Rajta kívül természetesen ki kell szolgálni szurkolóinkat is, akik végig mellettünk álltak.

– Talán korai megkérdeznem, de azért lassan időszerűvé válik a kérdés. Milyen teljesítményre lehettek majd képesek a húszcsapatos másodosztályban? Hozzá kell-e nyúlni a csapathoz, illetve milyen posztokat kell megerősíteni?

– Nagyon kemény, kiélezett és színvonalas bajnokság lesz. Először lesz húsz csapat a mezőnyben. A célunk a biztos bennmaradás. Szeretnénk ugyanolyan támadó futballt játszani, mint az NB3-ban. Fontos számomra, hogy egy-két erősítéssel a csapatot egyben tartsuk. A következő szezontól új szabály lesz az NB2-ben, kötelezően játszatni kell két fiatalt, akik 1996-ban vagy azt követően születtek. Keressük azokat a játékosokat, akik megfelelnek az elképzeléseinknek mind emberileg, mind szakmailag. A legfontosabb célunk, hogy jó öltözői hangulatot alakítsunk ki, mert ha kohézió van, azzal többet lehet elérni mintha sztárjátékosokat igazolnánk. Kozármislenyben mindig is jó társaság volt. Ez a közeg a magyar futballban példaértékű. Annyit tennék még hozzá, hogy a bajnoki cím a közös érdemünk. A játékosok mellett köszönetet szeretnék mondani Feleki Attila tulajdonosnak, az elnökségnek, és a szakmai stábnak is.

Szécsi József