Bajban van az Egrifoci Média. Agócs László fényképezőgépe 200 ezer fotó után tönkrement

Agócs László rokkantnyugdíjasként is él-hal a sportért. Járja a pályákat, és megörökíti amit lát. A segítségünket kérte.

 

 

 • Mikor lettél Eger szurkoló?
 • 1987 -ben költöztem Egerbe, de ekkor még Jászberénybe jártam mérkőzést nézni.
 • Miért oda?
 • Gyerekkoromban a Jászberényi Lehel SC labdarúgója voltam.
 • Hány évig fociztál ott, és mely korosztályokban?
 • Bennlaktunk a pályán, édesapám volt a pályagondnok. Végig jártam a ranglétrát: előkészítő, serdülő, ifi. Az NB3-as felnőtteknél 3 alkalommal ülhettem kispadon, mert az akkori tartalékkapus Bartos Sanyi sérült volt. 2013-ban egy baleset után, amikor már tudtam járni akkor az egyik első utam viszont már az Egri Városi Stadion volt. Mankóval és gerinc rögzítővel. Akkor a pálya szélén úgy éreztem, hogy vissza kell térnem a pályára a játéktér mellé. Szerencsés véletlen, hogy a helyi szurkolói oldal kezelője is megkeresett, hogy dolgozzunk együtt és fényképezzek neki.
 • Elkezdtem úgy, hogy előtte soha sem csináltam ilyet. Nem is volt fényképezőgépem. Telefonnal kezdtem.
 • Mikor indítottad el a saját oldaladat?
 • Az egrifociMédia-t 2013-ban, mert a szurkolói admin, hiába fényképeztem, tárhely probléma miatt nem tette fel a képeket.

 • Hogyan lett aztán fényképezőgéped?
 • Akkor is, most is megpróbáltam segítséget keresni és írtam egy levelet a Nikon Hungáriának. Kértem egy gépet kölcsön. Nemsokára jött a válasz, hogy írjam meg a címemet, mert tudnak küldeni egy Nikon Coolpix 610-et. Megjött, és nem kölcsön, hanem örökbe adták. Ez egy nagy lökés volt. A 21.164 Ft-os rokkantnyugdíjból spórolgattam, eladtam ezt-azt, közben bújtam a netet és autodidakta módon elkezdtem tanulni a fényképezést. Meccsek, edzések, felnőttek, gyerekek, melegben, esőben, teljesen mindegy volt. Jó akartam lenni. Sajnos ez a gép nemigazán alkalmas sportfotózáshoz. Közben összegyűlt a Nikon d5200 árának az 1/3 része és akkor megkerestem a klub elnökét Harmati Pétert, hogy tudna-e segíteni a kipótlásban. Nemsokára írt, hogy menjek be és segít. Megkaptam a fennmaradó részt, s így megrendeltem. Fotóklubba jártam, tanultam a helyi fotóművészektől, bekerültem egy vérkeringésbe. Hazai, megyei, jászberényi NB3-as, Mezőkövesd, Diósgyőr meccsek. Ezek mellett röplabda, kézilabda, meg ami mozog. Gyakoroltam, amikor csak lehetett. Emlékszem, hogy egy DVTK – FTC meccsen esti fényben nem sikerült semmi és majdnem sírógörcsöm lett, és be akartam fejezni. Aztán kaptam az élettől egy nagy pofont. A szívemet kellett rendbe tenni, mert 3 ér elzáródott. 2016. év májusban volt egy nyitott bypass műtétem. A műtét napjától számítva 10 napon múlva újra itthon voltam, másnap pedig a stadionban, mert meccs volt. Lassan ahogy jobban éreztem magamat, ismét elkezdtem a fényképezést. A szurkoló barátaim nagyon sokat segítettek. Ha volt hely mehettem a csapattal is. Kb. 200 ezer képet készítettem összesen.

Szécsi József

 

Be the first to comment

Leave a Reply