Az U21-es válogatottban is szerepelne a legszebb NB3-as gólt szerző Gajda Márkó


– Szeretném ha kezdésként bemutatkoznál az olvasóknak. Mely csapatokban játszottál idáig, és milyen sikerekben volt részed?

– Gajda Márkó vagyok, 20 éves és jelenleg az Eger SE játékosa. Pályafutásom Hódmezővásárhelyen kezdtem, innen Szegedre igazoltam 12 évesen, majd két év elteltével a Honvéd akadémiájára kerültem. Itt 3 utánpótlás bajnoki címet és 1 ezüstérmet nyertem. A sérülésemig folyamatosan tagja voltam a korosztályos válogatottaknak is, 22 alkalommal ölthettem magamra a címeres mezt. A Honvédnál eltöltött 5 év után 18 évesen Csákvárra igazoltam a Puskás Akadémia közbenjárásával, ahol nem úgy alakult a karrierem, ahogy azt elképzeltem. 2 NB2-es bajnokin és 3 kupa meccsen kaptam csak lehetőséget fél év alatt. A téli felkészülés elején egy edzésen játék közben beletalpaltak a combomba és hátrahajlott a térdem. Keresztszalag-szakadás. Műtét. 9 hónap rehabilitáció következett, amit Saáry Andreával végeztem a Puskás Akadémián, akinek nagyon sokat köszönhetek és ezúton is köszönetet szeretnék nyilvánítani neki. 2019 januárjában visszaigazoltam a SZEOL-hoz, ahol azt mondta az edző, hogy a feljutás a cél és ebben komoly szerepet szánna nekem és fel tudom építeni magam a sérülésem után. Egy jó, NB2-es szintű csapatba kerültem Szegeden, amellyel bronz rmet szereztem a bajnokság végére és nem a csapaton múlt, hogy nem sikerült a feljutás.

– A bajnokság első négy fordulójában nem léptél pályára. Mi volt ennek az oka?

– A dobogós helyezés után derült égből villámcsapásként érte a játékosokat, hogy a SZEOL megszünteti NB3-as felnőtt csapatát és így szabadon igazolhatóvá vált a keret. Én edzéslehetőséget kértem a Honvédtól, ahol a teljes felkészülési időszakot ott töltöttem. Volt NB2-es és külföldi lehetőségem, de ezek mind bizonytalan hátterű klubokhoz voltak kapcsolhatók, ezért inkább kivártam és az átigazolási szezon hajrájában az Egerhez írtam alá.

– Klink Zoltán személye meglehetősen megosztja a futballtársadalmat. Milyen tapasztalataid vannak vele kapcsolatban?

– Egerbe Harmati Péter invitált. Klink Zoltánnál két próbaedzésen vettem részt, amely után közölte velem, hogy szüksége lenne a csapatnak rám. Néhány edzés után már kezdőként léptem pályára a Gyöngyös ellen, ahol győzelemmel debütáltam a csapatban. Klink Zoltánról nem tudok véleményt alkotni, mert csak 1 hetet dolgoztunk együtt menesztése előtt.

 – Hogyan értékeled az Eger eddigi bajnoki szereplését?

– Több van a csapatban annál, mint amit a megszerzett pontok száma és a tabellán elfoglalt helyezés mutat. Nagyon sok pontot ajándékoztunk az ellenfeleinknek. Remélem, hogy tavasszal fel tudunk zárkózni a közép mezőny elejéhez.

– Melyik poszton szeretsz a leginkább játszani, hol tudod a legjobb teljesítményt nyújtani?

– Minden ballábas poszton tudok játszani, de legjobban balhátvédként és középpályásként tudok a csapat hasznára lenni.

– Játékosként mely dolgok az erősségeid?

– Az akadémiai képzésnek köszönhetően technikailag képzettnek vagyok mondható. A magyar mezőnyben a gyorsaságom és a fejjátékom is átlagon felüli.

 – Ebben a bajnokságban eddig 2 gólt lőttél, és ezek egyike, amelyet a Jászberény ellen szereztél, lett 2019. év legszebb NB3-as találata. Felelevenítenéd számunkra?

– Mivel jelenleg belsővédőt játszom, a szögleteknél és szabadrúgásoknál kerülhetek az ellenfél kapuja elé. Egy ilyen szituációt követően átkerült a labda a baloldalra, ahol Valkay Ricsi megmentette a labdát, visszatette Vitelkinek, én a 16-os vonaláról léptem vissza, egy testcsel és egy lövőcsel után ráfordultam a kapura és 5 védő gyűrűjéből kb. 25 méterről kilőttem a hosszú felső sarkot.

– Van-e kedvenc csapatod, kedvenc játékosod?

– Kedvenc csapataim a Barcelona és a Besiktas. Kedvenc játékosom pedig Antoine Griezmann. A posztomat tekintve pedig Jordi Alba.

 – Milyen további céljaid vannak a labdarúgásban?

ALehető legjobban szeretnék szerepelni az Egerrel, hogy minél előbb újra profi labdarúgó lehessek, majd pedig a lehető legmagasabb szinten játszani. Nem mondtam le arról sem, hogy az U-21-es válogatottban szerepeljek az Európa bajnokságon.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply