Az U17-es válogatott egykori csapatkapitánya Dabason építi újra magát. Interjú Huller Ádámmal

Huller Ádám a korosztályának egyik legtehetségesebb labdarúgója, de a sors valamiért közel sem nyílegyenes pályaívet szabott neki. Az utóbbi években rendre sérülések hátráltatták, s úgy alakult, hogy az ősszel az NB3-ban a Dabas színeiben kellett újra játékba lendülnie.

– Úgy tudom, hogy kölcsönben vagy Dabason, eredetileg az MTK játékosa vagy. Milyen sikerekben volt részed a kék-fehéreknél?

– Sok szép emlékem van az MTK színeiben, több korosztályos dobogós helyezés, meg persze az akadémia is egy meghatározó köve az eddigi pályafutásomnak. De az egyik legnagyobb élményem az a Nike Premier Cup, ahol 10. helyezést értünk el az MTK színeiben.

– Annak idején többször behívtak az U-17 korosztályos válogatottba, sőt te voltál a csapatkapitány is. Melyik mérkőzésre emlékszel vissza a legszívesebben?

– Igen szerencsére sokszor felhúzhattam magamra a címeres mezt, de az egyik legemlékezetesebb mérkőzésem az volt, amikor a szlovákok ellen játszottunk az U17-es EB elit körében, és csapatkapitány révén én szereztem az egyenlítést érő találatot.

– Hogyan vezetett az út Dabasra?

– Sajnos térdsérülésem miatt elég sokat kihagytam és nyár végére épültem fel. Az MTK-val arra jutottunk, hogy kölcsönbe megyek. Nekem az volt a lényeg, hogy minél több játéklehetőséghez jussak és így az MTK által Dabasra kerültem.

– Milyennek ítéled az NB3 színvonalát?

– Jelenleg van pár csapat, amely kimagasló, a többiek eléggé ki-ki meccseket játszanak. Elég nehéz megmondani, hogy milyen a színvonal, mert lehet játszani rosszabb meccseket is és NB2-es színvonalúakat is. Néhány csapat játékosállománya egyértelműen megüti az NB2-öt.

– Korábban többször is sérülések hátráltattak, jelenleg hogy érzed magad, milyen állapotban vagy?

– Nyáron tértem vissza egy elég hosszú sérülésemből így sajnos alapozni sem tudtam. Ebben a félévben még kerestem magam, talán a vége felé kicsit jobban ment már a játék. Úgy érzem, hogy egy jó alapozást követően a tavaszi szezonban már tudom nyújtani azt a teljesítményt, amire képes vagyok.

– 22 éves vagy. Hogyan tovább? Látsz-e rá esélyt, hogy visszakerülj az MTK-hoz?

– Most járt le a szerződésem az MTK-val így még nem tudom biztosra, hogy hol kötök ki, de valószínű, hogy a tavaszra még maradok a Dabas játékosa. Persze mindenképp szeretnék magasabb osztályba lépni és nagyon jó lenne visszakerülni az MTK-ba is. Úgy érzem, ha tudom nyújtani azt a teljesítményt, amire képes vagyok akkor ezek a célok megvalósíthatóak. 

Szécsi József