Az őszi szezon utolsó harmadára összeérett a Szentlőrinc. Interjú Füredi Szabolccsal

Változatos őszi szezont tudhat magáénak a Szentlőrinc SE, de a gyenge kezdés után végül sikerült annyi pontot szereznie, hogy nem kell a kieső helyek egyikén telelnie. A csapat emellett remekül szerepel a Magyar Kupában, s tavasszal már a legjobb nyolc közé jutásért küzdhet meg a Szolnok együttesével szemben. Füredi Szabolccsal a szentlőrinciek egyik gólfelelősével beszélgettünk.

furedi-szabolcs.jpg

– Sorozatban öt vereséget szenvedve a 12. forduló után még a 16. helyen álltatok, aztán legyőztétek a Méhkeréket, a Fradi második csapatát, a Dunaújvárost, valamint a Komlót, miközben csak a Szigetszentmiklóstól kaptatok ki egy egyébként szoros meccsen, majd az utolsó fordulóban a Dabas-Gyóntól. Melyik az igazi arcotok?
– Az ősz során jellemző volt ránk a rapszodikus teljesítmény, sok új játékos érkezett hozzánk így csapatként össze kellett érnünk. Ez a folyamat az utolsó 6 meccsre sikerült, emiatt ott jött ki az igazi arcunk, hogy képesek vagyunk egymásért küzdeni, és taktikusan fegyelmezetten játszva akár bravúrokat is hozni.
– Az őszi szezonban megfordult néhány edző a kispadotokon, Reith Róbert, Fekete Tivadar, Branislav Bulatovic, Turi Zsolt, hogyan hatott ez a csapatra?
– Úgy gondolom az első edzőváltás meglepte a csapatot, véleményem szerint ezt nem indokolta semmi, ezután viszont nem várt teljesítményromlás következett be a játékunkban, nem találtuk meg az összhangot a Szerbiából érkező vezetőedzővel, ez eredményezte a következő edzőváltást. Ezután viszont sikerült eredményesnek lennünk Turi Zsolttal, ezt mutatja az, hogy az utolsó 8 tétmeccsünkből 6-ot sikerült megnyernünk!
– Remekül szerepeltek a Magyar Kupában, a Celldömölk kiejtésével bejutottatok a legjobb 16 csapat közé. Te szerezted a mérkőzés egyetlen gólját. Milyen volt a meccs és hogyan esett a gól?
– A kupamérkőzés, talán mondhatom, hogy az egyik legnehezebb meccsünk volt az egész félévben, legalábbis a körülményeket tekintve, ugyanis a pálya talaja fagyott volt, és nem volt a legjobb állapotban. A hazaiak dolgát ez is megkönnyítette abban, hogy taktikusan tördeljék a játékunkat. Ennek ellenére a meccs során több nagy helyzetet is elhibáztunk, ám a végén egy pontrúgásból sikerült a hálóba találnunk, így a legfontosabb dolog, a továbbjutás meglett!
– Az őszi szezonban tízszer találtál az ellenfelek hálójába. Hétszer a bajnokságban és háromszor a kupában. Minek köszönhető ez?
– Két részre oszthatók a találataim, ugyanis vagy pontrúgás után fejeltem az ellenfelek hálójába vagy, tizenegyesből szereztem, ugyanis a békéscsabai meccsünk óta én vagyok kijelölve a büntetők elvégzésére, ha pályán vagyok. Szerencsére eddig hibátlanul értékesítettem az összes tizenegyest.
– Hogy látod csapatod jelenlegi helyzetét, mire lehet majd képes a bajnokságban és a kupában?
– A csapat jelenlegi 10. helyezése körülbelül azt tükrözi, amire valóban képes. Véleményem szerint egy jó tavaszi szerepléssel odaérhetünk a 6-8. helyek valamelyikére. A kupaszereplésünk pedig, innentől mondhatni „ajándék” ugyanis nem mi vagyunk a párharc esélyesei, tehát teher nélkül játszhatunk, de nem feltartott kézzel fogunk pályára lépni. 

Szécsi József