Az örök rivális III. KER. TVE együttesétől igazolt két játékost a Pénzügyőr. Interjú Vatai Attila vezetőedzővel

A téli szünetben több meghatározó játékos távozott a Pénzügyőrtől. Kérdés, hogy sikerül-e őket pótolni. Vatai Attila vezetőedzővel készítettünk interjút.

– A felkészülés végéhez közeledve, hogyan értékeled ezt az időszakot? Milyen állapotban vannak a srácok?

– Figyelembe véve játékosaink munkahelyi és iskolai elfoglaltságait, megtettük, amit lehetett. Sérülések és betegségek is nehezítették a közös munkát, de bízom benne, hogy a rajtra mindenki egészséges lesz.

– A tél folyamán jelentős változások történtek a játékosállományban. Összefoglalnád ezeket, egyúttal bemutatva az érkezőket?

– A nagy tapasztalattal rendelkező Kondor Tamás Óbudáról érkezett hozzánk a Kisvárdára távozó Lékai Soma helyett, szintén a III. Kerületből jött Hegybányai Bendegúz, aki a Szombathelyi Haladásba igazoló Gyürki Gergőt hivatott pótolni, míg a Pestmegyei bajnokságban szereplő Dabas-Gyón csapatába távozó Lannert Bence helyett saját utánpótlásunkból keresünk megoldást, Tóth Dániel érkezik keretünkbe az U19-ből. A távozóknak sok sikert kívánunk a továbbiakban. 

– A felkészülési meccseken az is kiderült, hogy akár a saját utánpótlásból is tudtok meríteni, hiszen Rabatin Szabolcs játékával és góljaival nagyon gyorsan belopta magát a Pénzügyőr szurkolók szívébe. Testvére Rabatin Norbert után várhatóan ő is bemutatkozhat majd a harmadosztályban?

– A 18 éves Rabatin Szabolcs már ősszel is velünk készült, de az U19-ben és a második csapatunkban játszott. Fejlődése nagyon látványos, NB III-as játékossá válhat rövidesen, de nem helyezhetjük csak az ő vállára csapatunk eredményességét. 

– Várhatóak-e más változások a játékosállományban? Mely posztokat szeretnéd megerősíteni?

– A középpályás és csatár posztokra még elférne egy-két minőségi játékos, de ennek most nem látom a realitását. Az átigazolási időszak végéig, február 22-ig persze még bármi megtörténhet.

– Milyen célokkal vágtok neki a tavaszi szezonnak, s mit üzensz a szurkolóknak?

– A szép őszi szereplésünk, a megszerzett 26 pont bravúr kategória, nyugodtan várhattuk a folytatást. A tavaszi idény ennek ellenére igen komoly kihívás lesz, azt fogja megmutatni, hogy milyen legyen a jövő azaz járható-e hosszabb távon az az út, amin járunk. Céljaink nem változtak, a biztos bent maradáson kívül szeretnénk a középmezőny meghatározó ereje lenni.  Szurkolóinktól csak azt kérjük, amit eddig is kaptunk, bizalmat, biztatást és szeretetet, jöjjenek el minél többen Pasarétre!

Szécsi József