Az NB3 élmezőnyében végezne a Balassagyarmat. Interjú Magos Mátyás csapatkapitánnyal

– Egy éve érkeztél a Váctól Balassagyarmatra és egy remek szezont produkáltál, hiszen 23 meccsen 27-szer találtál az ellenfelek hálójába. Hogyan értékeled a saját, illetve csapatod teljesítményét?

– A saját teljesítményemet jóra értékelem, a góljaim mellett kiosztottam több mint húsz gólpasszt is. A csapat teljesítménye is rendben volt, egy-két mérkőzésen kívül hozta a formáját. Jóval erősebb keretünk volt, mint a többi megyei csapatnak.

– Tíz pont előnnyel nyertétek meg a Nógrád megyei bajnokságot, de mivel nem voltatok erőnyerők, várt rátok egy osztályozó is. Talán a legnagyobb hal a Duna Aszfalt Tiszakécske ellen. Végül idegenben és otthon is egy góllal kikaptatok.

– A minimális célkitűzést elértük azzal, hogy megnyertük a bajnokságot és a megyei kupát is. Ezt követően az MLSZ érthetetlen, a szerencsére bízott sorsolásánál a hasonló erősségű Tiszakécskét kaptuk, akikkel szemben alulmaradtunk. Megérdemelten jutottak tovább. Annak viszont örülök, hogy az oda-visszavágón is igazi labdarúgónak érezhettük magunkat, hiszen mindkét meccsen, jó pályákon 2000 feletti nézőszám volt.

 – Végül mikor tudtátok meg és hogyan fogadtátok a jó hírt, hogy az NB3-ban folytathatjátok?

– Két-három héttel az osztályozó után. Nagyon feszült voltam ezalatt az idő alatt, a sokáig bizonytalan helyzet miatt.

– Hogy telt a nyár? Mennyire változott meg a játékosállomány?

– Kevés pihenőnk volt. A hathetes felkészülés alatt hét új játékos érkezett. Kevesen távoztak, a csapat nagyrésze együtt maradt.

– Az első fordulóban egy stabil középcsapatot a Nyírbátort fogadtátok. Miként készültetek a találkozóra?

– Az edzőnk alaposan feltérképezte az ellenfelet. Úgy készültünk, hogy hazai pályán, az első mérkőzésen mindenképpen három pontot kell szereznünk.

 

Videó: Nógrádifutball 

 

– Mekkora volt az érdeklődés, megtelt a gyarmati pálya lelátója?

– Pontos létszámot nem tudok, a tippem 600-700 néző lenne.

– A 35. percben volt egy páros kiállítás? Mi történt?

– Csapattársam becsúszva szerelte az ellenfél játékosát, aki ezután érthetetlen okból meglökte. Ezt követően kisebb kakaskodás alakult ki és a játékvezető mindkettőt kiállította.

– Melyik csapat játszott fölényben?

– A Nyírbátor többet birtokolta a labdát, de komolyabb helyzeteket nem tudott kialakítani.

– Te szerezted csapatod harmadik találatát, miként estek a góljaitok?

– Az első és második kontratámadás után. A harmadiknál, vagyis az én gólomnál kaptam egy lapos passzt a védők mögé, rástartoltam és a hosszú alsóba lőttem. A negyedik találatot egy egyéni szólót követően szereztük.

– Milyen célokkal vágtatok neki a bajnoki küzdelmeknek? Milyen helyezéssel lennél majd elégedett?

– Az a célkitűzés, hogy minél több mérkőzést megnyerve a tabella elején végezzünk, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Személy szerint engem a dobogó motivál. 

Szécsi József