Az ilyen meccsekért kezd el focizni minden kissrác. Interjú Törtei Tamással a Nyíregyháza labdarúgójával

A feljutás eddig sem volt kérdéses, de a Nyíregyháza labdarúgói bajnokként szeretnének visszakerülni a másodosztályba. Hétvégi diósgyőri győzelmükkel nagyon közel kerültek hozzá. Törtei Tamással beszélgettünk.

 

tortei-tamas.jpg

 

– A szakadó eső ellenére háromezer néző előtt játszottatok Diósgyőrben. Ez már az első osztályt idézte. Milyen érzés volt ilyen hangulatban játszani?

– Jó meccset játszottunk, egy jó csapat ellen. Fantasztikus érzés pályára lépni egy keleti rangadón. Hivatalosan NB3-as meccs volt, de aki kilátogatott, NB1-ben érezhette magát. Azt hiszem, ezért kezd el focizni minden kissrác, hogy egyszer majd ilyen mérkőzést játszhasson. Külön öröm, hogy győzelemmel köszönhettük meg szurkolóinknak, hogy megtöltötték a vendég szektort és mindvégig szurkoltak nekünk.

 – Csak a 77. percben sikerült bevinnetek a döntő találatot. Mi történt addig? Mely csapatnak volt több helyzete? Ki játszott fölényben?

– Igen, elég sokat kellett várni az első, és mint utólag kiderült, az egyetlen gólra. Azt gondolom, mi közelebb álltunk a győzelemhez, szóval megérdemelten nyertünk. Már az első félidőben is voltak helyzeteink, de azokat nem sikerült gólra váltani. Nem tehettünk fel mindent egy lapra, hiszen a Diósgyőrnél volt három gyors támadó, így a védekezésre is figyelnünk kellett. Nagyon boldog vagyok, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót.

– Hogyan esett a gól? Felelevenítenéd számunkra?

– A gól előtti percekben fölényben voltunk. Néhány passz utáni ritmusváltás után kerültünk a miskolciak kapuja elé. Én adtam egy passzt a két belső védő közé befutó Rezesnek, aki tovább játszotta Kosticnak, aki az érkező Pölöskeinek centerezett. Pölő ilyen szituációban nem szokott hibázni…

 

Videó: Diósgyőri VTK

 

– Már korábban kivívtátok a másodosztályba való feljutást, s emellett a mostani győzelemmel óriásit léptetek a bajnoki cím megszerzése felé. Két pont az előnyötök, s egy mérkőzéssel kevesebbet játszottatok. Hátra van még három kellemetlennek ígérkező ellenfél (RKSK, Kazincbarcika, Hatvan). Meglesz az első hely?

– Nagyon örülök, hogy sikerült kiharcolnunk a feljutást, de a cél a bajnoki cím. Kellemetlen ellenfelekkel találkozunk az utolsó három fordulóban és mindhárom csapattal szemben van törlesztenivalónk. Főleg az RKSK ellen. Szeretnénk megnyerni a hátralévő meccseinket és meg is fogjuk nyerni.

– Összességében milyen benyomásokat szereztél a harmadosztályról? Milyennek érzed annak színvonalát, hangulatát?

– A harmadosztályról sajnos nem tudok túl sok pozitív emléket elraktározni. Inkább nem is mondanék semmit, így senkit sem bántok meg… A lényeg, hogy nyártól egy magasabb osztályban mutathatjuk meg, mit tudunk. Két évvel ezelőtt sikerült kiharcolnunk az NB1-be jutást, most is ez lesz a cél. Szeretném megköszönni szurkolóinknak, hogy a harmadosztályban is kitartottak a csapat mellett. Mert A NYÍREGYHÁZA MI VAGYUNK!!!

Szécsi József