Az Érdi VSE vezetőségén nem múlna a másodosztály. Interjú Limperger Zsolt vezetőedzővel

Az őszi szezon talán legnagyobb meglepetése az érdi labdarúgók remek szereplése. Három pont előnnyel az első helyen várják a folytatást, s még a Magyar Kupában is versenyben vannak. Az együttes sikeredzőjével Limperger Zsolttal beszélgettünk.

 

limperger-zsolt-tempo-fradi.jpg

Fotó: www.tempofradi.hu

 

– Az előző bajnokságot 44 ponttal a 8. helyen zártátok. Igaz, hogy ebben a szezonban több csapat és így több mérkőzés van, s előre is hoztak tavaszról egy fordulót, de már most 45 ponttal rendelkeztek. Mitől táltosodtatok meg ennyire?
– Eleve jó volt az alapkeret, s már az elmúlt év tavaszára stabillá érettünk, s csak a feljutó Mosonmagyaróvártól és Dorogtól, illetve a Tatabányától szenvedtünk vereséget. A többi mérkőzésen is helytálltunk, csupán nagyon sok volt a döntetlenünk. Ekkoriban még nem volt elég jó a helyzetkihasználásunk, s emellett az ellentámadások kivédésén is javítanunk kellett. Változtattunk, s most már kontrából nem nagyon tudnak minket megverni, s a helyzetkihasználásunk is sokkal jobb lett. A jó szereplés másik oka, hogy érkezett négy új játékos. Korábbról mindegyikőjüket ismertem. A Bozsokit és a Tárkányit a Pest megyei válogatottból. A Németh Gabi korábban tőlünk került el Vácra és sikerült visszahozni, a Melczer Vili pedig velünk edzett a nyáron és rábeszéltük, hogy maradjon nálunk.
– Akkor meg sem lepődtél azon, hogy ennyire sikeresek vagytok?
– Azért ez egy nagyon erős bajnokság. A szakemberek többsége úgy véli, hogy a Nyugati csoport a legerősebb, s ez valamilyen szinten mind a 18 együttesre igaz. Egyszerűen nincs előre lefutott mérkőzés.
– A nyáron milyen céllal vágtatok neki a bajnokságnak?
– Tudtuk, hogy van egy ETO, aki fel akar kerülni. Van egy Kaposvár, aki szintén. Van egy Ajka, aki frissen esett ki az NB2-ből, s szeretne egyből visszajutni. Eleve három csapat, amelyek elméletileg jobbak, mint mi. Emiatt az első 8 közé akartunk odaérni, s az alapcélunk még mindig ez. Sejtettem, hogy apróságok fognak csak dönteni a meccseken, szerencsére ezek eddig mellettünk voltak, de sokat is tettünk ennek érdekében.

 

Videó: ETO FC Győr

 

– Friss hír, hogy két stabil kezdőjátékosotok eligazol. Czizmadia Zoltán Győrbe, Korozmán Norbert pedig Csepelre. Van-e valamilyen terv a pótlásukra?
– Tegnap sikerült megállapodnunk egy NB2-es játékossal, de amíg nincs aláírva a szerződés, addig nem akarom nevesíteni. Már velünk edz. Nagyjából már kialakult a játékoskeretünk.
– A Magyar Kupában is remekül szerepeltek. Négy hét múlva a Budafok ellen már a legjobb 8 közé jutás a tét. Miként látod az esélyeket?
– Fel kell mérnünk, hogyan tudjuk pótolni a Csizmadiát és a Korozmánt, és hogy miként illeszkedik be az a játékos, aki most hozzánk került. Az is lehet, hogy más felállási formában játszunk majd. Jelenleg nem tudni, hogy milyen változások lesznek a Budafok játékosállományában. Az biztos, hogy erősíteni fognak, hiszen fel akarnak kerülni a másodosztályba, s az is, hogy egy NB3-as csapat mindenképpen ott lesz majd a legjobb nyolc között.
– Visszatérve a bajnokságra. Az ősszel kik voltak a húzóemberek?
– Nem szoktam és nem szeretek senkit sem kiemelni. Játékosállományunk koránt sem olyan erős, mint a vetélytársainké, csapatként viszont remekül működünk. Nemcsak a pályán, hanem azon kívül is.
– Mikor kezdtétek el a felkészülést és hogyan edzetek?
– Hétfőn kezdtünk. Szerdán utazunk el Martfűre edzőtáborba. Külön köszönöm a klub vezetőségének, hogy már harmadik éve van erre lehetőségünk. Vasárnapig ott leszünk. A srácoknak napi két-három edzésben lesz részük. Szombaton a Szolnokkal játszunk edzőmeccset. Ezt követően itt Érden folytatjuk majd a felkészülést, ahol adottak a feltételek arra, hogy sikeresek legyünk tavasszal.
– Nagy baj már nem lehet, hiszen nagyon valószerűtlen hogy legalább a nyolcadik hely ne legyen meg.
– Azért most már nekem és a csapatnak sem a nyolcadik hely a cél. Merészebb álmaink vannak, de most még a Budafok elleni meccsre kell koncentrálnunk.
– Ha tegyük fel megnyeritek a bajnokságot, akkor mi lesz? Vállaljátok a másodosztályban való szereplést?
– Ami ha-val kezdődik…
– Csak hát még a tavasszal, februárban, márciusban be kell adni a licensz kérelmet.
– Ha úgy állunk márciusban, akkor be fogjuk adni. A vezetőségen nem fog múlni az NB2. Nem esünk kétségbe, ha az első helyen végzünk.

Szécsi József