Az első osztály küszöbén. Interjú Kertész Tamással

Vasárnap 3-0-ra nyert a Debrecen második csapata a Jászberény ellen. A mérkőzés főhőse Kertész Tamás volt, aki mesterhármast ért el

 

– Milyen volt a találkozó? Ilyen arányban is megérdemeltnek mondható a győzelmetek?

– A legfontosabb az volt, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a mérkőzést, ez szerencsére sikerült. Egységesen, tudatosan, szervezetten játszottunk, szerintem mindenképp ez volt a siker kulcsa. Zárt védekezésből gyors támadásokat akartunk vezetni, szerintem ez maximálisan sikerült. Jól használtuk ki az ellenfél hibáit, a gólokon kívül is voltak ziccereink, véleményem szerint megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

– Te szerezted a mérkőzés mindhárom találatát. Felelevenítenéd a gólok történetét?

– A csapattársaim mindhárom alkalommal tökéletesen szolgáltak ki, csak értékesítenem kellett az adódó lehetőségeket. Az első gólomnál a kifutó kapus felett átemeltem a labdát a kapuba, a második gól előtt ziccerben vihettem a kapusra a labdát és a rövid sarokba lőttem, a harmadik gólnál pedig egy tizenhatoson belül lefejelt labda került elém az ötösön belül, levettem, és a kapuba passzoltam.

– Ha jól tudom, már évek óta a Debrecen játékosa vagy, de rendszeresen kölcsönadtak különböző egyesületeknek. A 2013/2014. évi bajnokságban, a Létavértes színeiben 29 meccsen 25 alkalommal találtál az ellenfelek hálójába, s ezzel elnyerted a gólkirályi címet is. Ezt követően a Békéscsabával a másodosztályban, illetve az NB1-ben is bemutatkozhattál, emellett ősszel a második csapatban is szerepeltél. Értél már el máskor is mesterhármast?

– Szerencsére sikerült már máskor is mesterhármast szereznem egy adott mérkőzésen. Mindig különleges dolog egy támadó életében, ha egy meccsen három gólt tud lőni.

– A téli szünetben visszarendelt a Debrecen, ahol egyelőre ugyan még csak a tartalékok között kaptál lehetőséget, de három forduló után máris négy gólnál jársz. Ha így folytatod minden bizonnyal előbb-utóbb az első csapatban is bizonyíthatod rátermettségedet. Látta Kondás Elemér a vasárnapi meccseteket?

– A hazai meccseinket az elnökség és a szakmai stáb részéről mindig kiemelt figyelem övezi, így szerencsére az első csapat szakmai stábja is a helyszínen tekintette meg az összecsapást, remélem sikerült bizonyítanom nekik, ezáltal hamarosan ott is megkapom majd a lehetőséget a bizonyításra a későbbiekben. Egy csatár teljesítményét gólok, gólpasszok által lehet legjobban értékelni, szerencsére eddig nem maradok adós ezekkel sem. Remélem meg ebben a szezonban tétmeccsen is bemutatkozhatok az első csapatban.

Szécsi József