Az első lépcső a bajnokság megnyerése lenne. Ragyogó formában a PMFC. Hegedüs Márk volt a beszélgetőtársunk


 • A nyáron érkeztél Szekszárdról a PMFC-hez. Miként sikerült beilleszkedni, voltak-e ismerősök újdonsült csapatodban?
 • A keret nyáron nagyban kicserélődött a tavalyihoz képest, kevés játékos maradt, sok érkezővel együtt kerültem ide. Úgy érzem az elején sikerült megtalálnom a közös hangot mind a “régi motorosokkal” mind az érkezőkkel egyaránt. Néhány embert ismertem korábbról, játszottunk párszor egymás ellen. Külön köszönettel tartozom Futó Zsombornak, akivel első napomtól kezdve jó kapcsolatot ápolok a pályán és azon kívül is.
 •  A 3. fordulóban kaptál először játéklehetőséget. Egy félórára állhattál be a Taksony ellen, és rögvest sikerült is megszerezned első pécsi gólodat. Mi volt az oka annak, hogy nem játszottál az első 2 fordulóban?
 • Sajnos a felkészülés alatt combizomszakadást szenvedtem. 6-8 hetet vett igénybe a felépülésem. A 3. forduló előtti héten kezdtem újra a csapattal edzeni, és nagyon örültem annak, hogy egyből bizalmat kaptam.            
 • Korábban ellenfélként már volt alkalmad benyomást szerezni a PMFC-ről, így van összehasonlítási alapod. Mi az ami változott, mitől lett a csapat ennyire jó?
 • Úgy gondolom, hogy a komoly szakmai munka már a tavalyi szezonban, mikor Vass László átvette a csapatot, elkezdődött. Mutatta az is, hogy a Pécs fordulóról fordulóra jobb erőt képviselt. A tavalyi felfogás semmit sem változott, csak a keret alakult át. Úgy érzem tehetséges, szorgalmas játékosokat sikerült igazolni vagy éppen itt tartani, akik maximálisan beleillenek az elképzelésbe. Egy célért dolgozunk nap, mint nap, ami mellett rendkívül fontos, hogy remek az öltözői hangulat, egészséges a kohézió mind a játékosok, mind a játékosok és a stáb között.
 • 5 mérkőzés, 5 győzelem, 26 lőtt és mindössze 2 kapott gól. Tényleg jól mutat. A rúgott gólokból Te is kivetted a részed. Eddig ötöt termeltél, ebből hármat az elmúlt hétvégén az RKSK ellen. Hogyan estek a gólok?
 • Agresszív, támadófocit játszik a csapat, ami sok helyzetet vonz maga után, amit hálisten jó százalékban értékesítünk. Emellett stabilnak érzem a védekezésünket is, a 2 kapott gól is ezt bizonyítja. Örömmel tölt el, hogy kivehetem a részemet a sikerből, és gólókkal tudom segíteni a csapatot. Az első gólnál a 16-oson sikerült labdát szereznem, majd elgurítottam a kapus mellett. A 2. gól úgy esett, hogy Tihanyi Olivér remek megoldása és lövése után a kapusról kipattanó labdát sikerült értékesíteni, majd a legvégén még Sági Milán nagyszerű beadására érkeztem jó ütemben és fejeltem a hálóba. Nagyszerű érzés volt, igazi csapatmunka!
 • Pécsett nagyon szeretik az emberek a focit, és a PMFC-nek komoly hagyományai vannak. Látsz arra esélyt, hogy jövőre már az NB2-ben szerepeljetek?
 • Úgy gondolom, a csapat nevében köszönettel tartozom annak az 1000-1500 embernek, akik hétről hétre kijönnek a stadionba és biztatják a csapatot. A PMFC egy nagyon nagymúltú klub, nagy sikerekkel és remek szurkolótáborral. Bízom benne, hogy sikerül még több szurkolót magunk mellé állítani és minél előbb sikerül visszajutni a klubnak abba az osztályba, ahova való az NB1-be. Ennek első lépcsője a bajnokság megnyerése lenne idén. Úgy gondolom a keret, az edzői stáb, a háttér maximálisan alkalmas erre a feladatra. Remekül kezdtük a szezont, de ez nem jelent semmit. Keményen kell dolgozni tovább és a figyelmünk se lankadhat, mert vannak komoly üldözőink és innentől a mi nyakunkban a teher. Összeségében bízom benne, hogy jövőre már egy osztállyal feljebb szerepel a klub!
 • Melyik poszton szeretsz a leginkább játszani, és labdarúgóként mik az erősségeid?
 • Leginkább szélsőtámadóként érzem jól magam a pályán akár az alapvonalat támadva vagy másik oldalról befelé játszva. Erősségem a sebességem, a gyors irányváltás. Bátran vállalom fel az 1v1 elleni szituációkat és gyakran keresem a kombinatív kis játékot.
 • Milyen további terveid vannak a labdarúgásban, mik a céljaid?
 • Természetesen vannak. Szeretnék a lehető legnagyobb szinten futballozni. Gyerekkorom óta ez a cél lebeg a szemem előtt. Fontos számomra, hogy a családom büszke legyen rám. Nagyon hálás vagyok a Szekszárdi UFC-nek, rengeteget kaptam a klubtól, ott nőttem fel, nagyon sok barátom van ott, Fejes Péter, Márton Erik, akik nagyon jó futballisták. Jelenleg remekül érzem magam Pécsen, nyilván szeretnék magasabb osztályban futballozni, de a klubnak is ez az érdeke. Bízom benne, hogy jövőre egy magasabb osztályban is együtt küzdhetünk a céljainkért.
 • Van-e kedvenc együttesed, játékospéldaképed?
 • Nagyon szeretem a Manchester United-et és hazai közegben a Ferencvárost. Rengeteg játékost csodálok és kedvelek, de kimondott példaképem nincs.
 • Vasárnap Monorra látogattok. Bár még csak 5 forduló ment le a bajnokságból, de nagyon úgy tűnik, hogy mindkét együttes harcban lehet majd a bajnoki címért. Mit vársz a találkozótól?
 • A Monor egy jó csapat. A tavaly nb2-ből kiesett keret egyben maradt. Egységes, stabil gárdának tűnnek. Szoros találkozóra számítok, de nyerni megyünk Monorra. Nagy lehet a harc a bajnoki címért a két együttes között, de nem szabad erre figyelni. Komoly erőpróba lesz, de ez is csak egy következő bajnoki, ahol nyerni szeretnénk. 100%-ig bízom a csapattársaimban és Lacibában, hogy maximálisan felkészültek leszünk a találkozóra.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply