Az elmúlt fordulóban megszerezte első győzelmét a Gárdony. A góllövőlistát vezető Balogh Ádám volt a beszélgetőtársunk


 • Újonc csapat vagytok az NB3-ban. Szeretném, ha néhány mondatban bemutatnád az egyesületet. Volt már valaha, hogy az NB3-ban szerepeltetek?
 • Csapatom, a Gárdonyi Városi Sport Club 1997-ben alakult. A klub története során mindig a Fejér megyei osztályok egyikében szerepelt. Mondhatom, hogy a 2011-12-es szezontól a klub stabilan a megyei első osztályban játszott. Az utóbbi 3 évben mind a háromszor a feljutást tűztük ki célnak. Ez kétszer nem sikerült, sőt 2 évvel ezelőtt az utolsó mérkőzésen az utolsó 10 percben még a dobogóról is lecsúsztunk. A 2019-2020-as szezon a mi évünk volt. A téli pihenőre 3 pontos előnnyel mehettünk a riválisunk, Mór előtt. Ezután jött a koronavírus és az egészben az egyetlen pozitívum, hogy fel tudtunk kerülni az NB3-ba, hozzáteszem szerintem teljesen jogosan. Tehát ezzel történelmet írtunk. Az idei a klub első NB3-as szezonja.
 • Az elmúlt fordulóban a Mosonmagyaróvár ellen szereztétek meg az első győzelmeteket. Milyen volt a mérkőzés képe? Hogyan estek a gólok?
 • A mérkőzés képe alapján maximálisan megérdemelten szereztük meg a 3 pontot. Az első félidőben itt is, ott is alakultak ki kisebb helyzetek, igaz a legnagyobb a mosoni csapat előtt adódott, amit kapusunk bravúrral védett. Az első játékrész végén piros lapot kaptunk, ami teljesen jogos kiállítás volt. Ettől kezdve viszont úgy érzem, hogy a meccs teljes mértékben úgy alakult, ahogy mi szerettük volna. 0-0-nál ziccer az egyik és a másik oldalon is. 5 perccel később egy gyönyörű kontratámadás végén megszereztük a vezetést. Rá 10 percre már a 2. gólunkat szereztük, ami egy szépen felépített támadásból lett. Ellenfelünk egy lepattanó labdából szépített, majd a 90. percben egy magabiztos tizenegyessel beállítottuk a 3-1-es végeredményt. Úgy gondolom, hogy 10 emberrel is jól játszottunk és 3 gólt szereztünk, ezért 100%-ban megérdemeltük a győzelmet.
 • Te lőtted csapatod második gólját, ezzel együtt már 6 találatnál jársz és másodmagaddal vezetés az NB3 Nyugati csoportjának góllövőlistáját. Ennyire ízlik neked az NB3 légköre?
 • Nagyon sokat dolgozom az edzéseken és az edzések mellett is azért, hogy oda tudjak kerülni a kapu elé és jó döntést tudjak hozni. Fiatal vagyok, számomra az NB3 egy lehetőség, ezt teljes mértékben így fogom fel és azért dolgozom, hogy ezt a lehetőséget megragadjam.
 • Hány találattal lennél elégedett a bajnokság végére?
 • Megmondom őszintén ezen nem gondolkoztam, tényleg azon vagyok, hogy hétről hétre, meccsről meccsre egyre jobb teljesítményt nyújtsak, ezzel segítve a csapatomat. Ez az első évem az NB3-ban, tanulnom kell, hogy még jobb lehessek és még több góllal és gólpasszal járuljak hozzá a csapatom sikeréhez.
 • Milyennek látod a Nyugati csoport erőviszonyait és hol helyezkedik el ebben Gárdony együttese?
 • Úgy gondolom, hogy az NB3-ban a Nyugati csoport az egyik legfocisabb és legerősebb csoport. Ez az első évünk, egyértelműen a bentmaradást tűztük ki célul. Hosszú távon szerintem oda tudunk érni a középmezőnybe, mert meccsről meccsre érezhető a csapaton a fejlődés. Természetesen vannak kiemelkedő csapatok. Ilyen csapatnak látom az Érdet és a III. Kerületet. Rajtuk kívül is van még 5-6 olyan csapat, akik ott lesznek a tabella elején, mert jó erőt képviselnek. Azonban a végelszámolásban meg lennék lepődve, ha nem az Érd vagy a Kerület állna az élen.
 • Szombaton egy másik újonc, a nagy múltú Tatabánya otthonában vizitáltok. Mit vársz a találkozótól?
 • Ők is frissen feljutó csapat, ám ez nem szabad, hogy megtévesszen minket. Évről évre tudatosan építkeztek és nekik is sikerült felkerülni az NB3-ba. Egy remek formában lévő együtteshez utazunk, amely hazai pályán megszorongatta a bajnokesélyes Kerületet és egy kis szerencsével akár pontot vagy pontokat tarthattak volna otthon. Tatabányán nagy múltja van a futballnak, sok nézőt vonz a labdarúgás. Nehéz mérkőzésre számítok egy jó csapat otthonában, de egyértelmű, hogy pontért, pontokért utazunk.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply