Az egyik legfiatalabb kerettel rendelkeznek az NB3-ban. Kozma Zsolt a gyöngyösiek elnöke volt a beszélgetőtársunk


Kozma Zsolt

Miként értékeled a csapat őszi szereplését? Maradt-e Benned hiányérzet?

Várható volt, hogy a mesterségesen felduzzasztott osztályban a sok mérkőzés azon csapatok számára fog kedvezni, ahol a játékosok félprofi státuszban vannak, azaz csak a focival kell foglalkozniuk. Nálunk nincs ilyen labdarúgó. Azt is tudtuk, hogy érdemben erősíteni a tavaszi kerethez képest nem lesz anyagi lehetőségünk, ezért fő cél a csapat egyben tartása volt. Az őszt nem kezdtük rosszul, de érdekes, hogy a mélypont egy győztes MK mérkőzést követően jött el. Ebből a gödörből nem tudtunk kijönni, ami novemberre egy edzőváltást eredményezett.  

Melyik őszi mérkőzésre emlékszel vissza a legszívesebben?

Nem kérdés, hogy az utolsó három forduló volt a legkedvesebb a vezetőség részére, hiszen mint küzdeni tudásban, mint eredményben ezek a mérkőzések mutatták a legszebb arcukat. Ha egy mérkőzést kell kiemelnem, akkor a Kisvárda elleni idegenbeli mérkőzésre esne a választásom. Küzdelem, fordítás, győzelem.

Kik voltak azok a játékosok, akik a legjobb teljesítményt nyújtották?

Nálunk a csapategység a legfontosabb, erre kell építeni a játékunkat. Ha valakit mégis ki kell emelnem, akkor Pölöskei Péter játékát, küzdőszellemét, illetve Gaal Michael Ambrose nem várt gólérzékenységét.

Pölöskei Péter

Hogy sikerült a téli felkészülés? Milyen formában zajlott?

A téli felkészülést január elején kezdtük el, a játékosok teljes elánnal vetették bele a munkába magukat. A játékosok részleges támogatásával sikerült magaslati edzőtáborba vonulni egy pár napra, ahol a kellő munkát becsülettel elvégezték a srácok. A felkészülési mérkőzéseken nem az eredmény, hanem a saját játékunk kialakítása volt a fő cél. Biztos vagyok benne, hogy csapatunk az egyik legfiatalabb kerettel rendelkezik az osztályban, de ezt igyekszünk töretlen lelkesedéssel kompenzálni majd.

A magaslati edzőtábor

A játékosállományt érintően milyen változások történtek? /

Jelentős jövés-menés nem történt, nem is volt ez cél. Halasi Ádám saját nevelésű játékosunk fél éves kitérőt követően visszatért hozzánk. Németh Szabolcs egy régi ismeretség okán került ismét hozzánk, és egy hosszabb sérülést követően reméljük beváltja a hozzá fűzött reményeket. A távozok közül Májer Péter egy amerikai tanulmányi ösztöndíjra nem tudott nemet mondani. Gazdag Balázsnak mi köszöntük meg az eddigi támogatását, reméljük új klubjában több játéklehetőséghez jut majd.

Milyennek látod az esélyeiteket a bennmaradás szempontjából?

A bennmaradás esélye 50%-ék. Természetesen mindenki tudja klubnál, hogy ez a fő elvárás, minden más eredmény csalódás lenne. Ezért kell dolgozni, tenni a dolgunkat becsülettel. A rövid távú cél mindig a soron következő mérkőzés pozitív teljesítése, a sok kis cél teljesítéséből születhet meg majd a várt bennmaradás. Nem lesz könnyű menet, hiszen rajtunk kívül legalább további 8 együttes is hasonlóan tervezi a tavaszt.

Jövő hét vasárnap a Cegléd együttesét fogadjátok. Mit vársz a találkozótól?

Senki ellen nem tehetjük meg, hogy feltartott kézzel megyünk ki a pályára, jelen helyzetben és itthon pedig főleg nem. Pontot, pontokat várok a csapattól, de a jó erőkből álló Cegléd ellen senki nem mehet biztosra. Bízom az elvégzett munkában, és a decemberi győzelmi sorozat folytatásában. Hajrá Zöldek! Hajrá GYAK!

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply