Az egyéni hibák kijavítása a fő cél Makón. Interjú Magyar Györggyel

  • A bajnokság megkezdése előtt a bennmaradás, de inkább a 9-11. hely megszerzését tűztétek ki célul. Ezt figyelembe véve, miként értékeled a csapatteljesítményét?

– Az új szezonra egy teljesen új csapatot kellett építeni, hiszen sok távozó és sok újonnan érkezőjátékos volt a nyáron. A szereplésünkön látszott is, hogy a játékosoknak össze kellett érni és erre az őszi szezon első fele rá is ment, ráadásul nagyon erős sorsolásunk volt. Sajnos rosszul kezdtünk, de szép lassan felálltunk a kezdeti pofonokból. Az eddigi 16 mérkőzésünkön 6-7 pontot ajándékoztunk az ellenfeleinknek, ami sok és nagyon hiányozhat a végelszámolásnál, de a hibákból tanulni kell.

  • Milyen problémákkal kellett megküzdenetek?

– Fizikálisan nem volt gond egyik mérkőzésen sem, felkészültünk az ellenfeleinkből, de az egyéni hibákkal nem tudtunk mit kezdeni és ezek miatt rengeteg gólt kaptunk, pontosabban rúgattunk a riválisainkkal.

  • Melyik mérkőzéseken voltál a leginkább elégedett a mutatott játékkal?

– Nem tudnék kiemelni egy meccset sem, mindenki ellen felvettük a kesztyűt és ugyan sok gólt kaptunk, mégis azt mondhatom, hogy nem fociztak le minket! Helyzeteink voltak mindenki ellen, és ha azoknak csak a 30%-át berúgjuk, akkor sokkal előkelőbb helyen lennénk, mint most. Tehát mondhatjuk, hogy a helyzetkihasználásunk gyengére sikerült.

  • Kik a csapat húzóemberei?

– Kiemelni nem szeretnék senkit sem, annak ellenére sem, hogy voltak jól teljesítő játékosaink. Sajnos 3-4 ember tudott csak folyamatosan kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, ami már ebben az osztályban sem elég. Mindenki jól dolgozik az edzéseken, de a mérkőzésen mégsem láttuk vissza ezt. Dolgozunk rajta, hogy ne csak fizikálisan,hanem mentálisan is erősek lehessünk.

Annyit még hozzátennék, hogy a 8 gólos Busa Bence és Zsoldos Ákos teljesítménye és hozzáállása jó irányba húzhatja a többi játékost.

  • Mikor kezditek majd meg a felkészülést?

– Január 10-én. Mindent megteszünk az edzői stábbal, hogy a játékosok készen álljanak majd a tavaszi menetelésre, és hogy elérjük a kitűzött célunkat.

  • Lesz-e edzőtábor és mely csapatokkal játszotok edzőmeccset?

– Edzőtáborozás nem lesz, hiszen Makón minden körülmény adott a felkészülésünkhöz. Az edzőmérkőzések megbeszélése folyamatban van.

  • Milyen változást tervezel a játékosállományban?

– A játékosállomány megfelelő az NB3-hoz, de a bővebb keretben lesz változás.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply