Az Andráshida versenyben van a Győrrel és a Tatabányával is. Interjú Tóth Lászlóval

Már többször irtunk arról, hogy a TARR Andráshida SC labdarúgói az NB3 Nyugati csoportjának egyik kellemes színfoltjának számítanak. Általában ellenfeleik is kiemelik az együttes példás küzdőszellemét. Legutóbb a III. KER. TVE csapatát sikerült felülmúlniuk. Tóth László az andráshidaiak gólkirály jelöltje válaszolt kérdéseinkre.

 

toth-laszlo-andrashida.jpg

 

– Eddig mindössze két vereséget szenvedtetek el a tavasz folyamán. Az FTC, illetve az MTK második csapatától. Mi a sikeretek titka?

– Igen, valóban így van. Sajnos mindkettő hazai pályán történt. Úgy gondolom, hogy megkapjuk a megfelelő felkészítést az edzőnktől mind szakmailag mind mentálisan, s elsősorban ebben rejlik az erőnk. Nagyszerű közösséget alkotunk és tudunk egymásért küzdeni, ha a játék akadozna. Ez a Csapatunk ereje és azért is lehetünk ennyire sikeresek.

– Olyan együttesekkel tartjátok a lépést, mint a Győr, vagy a Tatabánya. Újoncként mit jelent ez számotokra?

– Az hogy két ilyen nagy múltú klubbal is versenyben vagyunk, egyértelműen feldob minket. Kis csapatnak számítunk ebben a mezőnyben, hiszen nálunk mindenki dolgozik vagy tanul. Így még nagyobb értéke van annak, hogy ilyen jól szerepelünk.

 

sam_2246.jpg

 

– A hétvégén sikerült a III. KER. TVE ellen is nyernetek. Milyen volt a mérkőzés? Mely csapatnak volt több helyzete?

– A Kerület remek játékosállománnyal rendelkezik. Úgy gondolom jó mérkőzést játszottunk. Igazából helyzeteink nekünk voltak. Rúgtunk kapufát, igaz egy alkalommal Ők is eltalálták a lécet egy szabadrúgás után.

– Miként szereztétek a találatokat? Felelevenítenéd az olvasóknak?

– Az első gólunk egy labdaszerzés után esett Varga Márk jóvoltából. A másodikat a fordulás után Kovács György szerezte egy pontrúgás utáni fejessel. Összességében megérdemelten nyertük meg a találkozót.

 

Videó: Zalai Foci

 

– Jelenleg 15 góllal harmad magaddal vezeted a góllövőlistát. Ez nem lehet véletlen, hiszen tavaly a megye egyben 34-szer találtál az ellenfelek hálójába. Nem lepődnék meg azon, ha megkerestek volna már néhány csapattól. 26 évesen milyen céljaid vannak a labdarúgásban?

– Nagyon sok gólerős játékos van a mezőnyben és örülök, hogy igaz csak holtversenyben, de első tudok lenni. Tavaly kivételes szezonom volt, hiszen felnőtt szinten még nem szereztem ennyi gólt. Megkeresések még nem igazán voltak. Szeretnék magasabb szinten is játszani, de majd kiderül, hogy lesz-e rá alkalmam.

Szécsi József