Alig több mint 10 perc alatt 3 gólt rúgott a Mórahalom. Interjú Magyar György játékosedzővel

magyar-gyorgy-morahalom-gyongyos066kf.jpg

 

– Lement a tavaszi szezon fele. Elég vegyes a kép, voltak nagy győzelmeitek, de nagyarányú vereségeitek is. Mennyire vagy elégedett?
– Az őszhöz képest sokat javultunk, mondhatjuk, hogy beleértünk az nb3-ba. Egyelőre elégedettek lehetünk, hiszen gyűjtögetjük a pontokat és tanulunk a régebbi hibáinkból.
– A mezőny második felében nagy a tülekedés a kiesés elkerülése érdekében. A Dabas-Gyón legyőzésével lépéselőnybe kerültetek. Milyen taktikával léptetek pályára?
– Hagytuk, hogy járassák a labdát a saját térfelükön, majd labdaszerzés után gyors lerohanásokkal próbáltuk őket zavarba hozni, mely véleményem szerint jól ment az első félidőben. A másodikban is hasonló volt a képlet és már hamarabb is eldönthettük volna a 3 pont sorsát, hiszen a levegőben lógott a második gólunk, de a futball törvénye megint bebizonyosodott és megbosszulták magukat a kihagyott ziccerek. Egy bombagóllal kiegyenlített az ellenfél.
– Miként estek a találatok?
– Az elsőnél egy kontra végén Dalibor szép lövőcsel után átlöbbölte a labdát a hosszún érkező Podonyihoz, ő pedig kapásból a rövidbe vágta azt. A másodiknál Dalibor a 16-os vonalán két védőt ültetett hintába és laposan a kapus mellett elgurította a játékszert. A harmadiknál a védők előrevágott labdájára Várda és az ellenfél kapusa is rástartolt, de mind a ketten megilletődtek egymástól, majd Várda szemfülesebb volt és elcsente a labdát, ezután a kapus mellett berúgta. A negyediknél Dalibor ismét kicselezte a védőjét majd ballábbal a rövidbe vágta.
– Dalibor egyszerűen megállíthatatlan, már 21 gólnál jár. Rajta kívül még kik a csapat erősségei?
– Van egy gólzsákunk Dalibor személyében, de szerencsére sokan vagyunk még, akik gólokat szerzünk.
– Miként látod a csoport erőviszonyait? Ki lehet majd a bajnok és mely csapatok eshetnek áldozatául a létszámcsökkentésnek?
– Négy együttes kiemelkedik a mezőnyből (Budafok, Szigetszentmiklós, Pécs, Dunaújváros), a többi csapat napiforma függő. Úgy gondolom a Budafok lesz a bajnok. A kiesőzónában nagyon sűrű a mezőny, még bármi lehet. Természetesen azon dolgozunk, hogy mi ezt a zónát messzire elkerülhessük, de minden mérkőzés egy döntővel ér fel június 4-ig.

Szécsi József