Ahol minden játékos dolgozik, vagy tanul. Sajóbábonyban kezdi a Gyöngyös a szezont. Interjú Simon Antal vezetőedzővel

Forrás és fotó: https://www.gyongyosiak.hu/


– Megvolt az utolsó edzés, hogy alakult a felkészülés?

S.A.: Hét hetes felkészülésünk volt 8 edzőmérkőzéssel. Voltak csapatok, akik az egészségügyi korlátozások lazulásakor elkezdtek edzeni, majd leálltak, és újra elkezdték. Mi ezzel az egyébként szokásos 7 héttel készültünk fel a holnapi indulásra.

– Hogy alakult a játékoskeret?

S.A.: Nyolc játékos távozott a keretből. Volt akit szerettünk volna megtartani, de nem sikerült, és volt olyan poszt is, ahol mi szerettünk volna frissíteni. Reméltem, hogy a téli nagy változások után most nem lesz ekkora mozgás, de így alakult. Sőt, mivel az átigazolási szezon egészen szeptember második feléig tart, könnyen elképzelhető, hogy még mindig lesz változás.

– Mindkét irányba?

S.A.: Könnyen lehet, hogy még “arra” is, de inkább az “erre” oldalon szeretnénk még változást.

– A stábban is volt változás, most nincs asszisztens edző. Ez mennyire nehezíti a munkát?

S.A.: A vezetőkkel úgy egyeztem meg, hogy ezt a fél évet megcsináljuk így, aztán majd télen meglátjuk, hogyan tovább.

– Az edzések illetve a felkészülési mérkőzések mennyire segítették a sajátnevelésű játékosaink helyzetét?

S.A.: A 8 mérkőzésen lehetőséget nyílt az új játékosok mellett őket is kipróbálni, beépítgetni, megkapta mindenki a lehetőséget. Szezon közben is a fiatalok végig velünk fognak edzeni, teljes értékű kerettagok, és ha úgy látom, akkor ott lesznek a meccskeretben. Ha nem, akkor pedig hétvégén az utánpótlás csapatainkat fogják erősíteni. Eleinte azért biztosan azok fognak lehetőséget kapni, akik már itt voltak. 

– Az augusztusi 7 mérkőzés mennyire lesz megterhelő?

S.A.: Hát, ez sűrű indulás… Fontos lesz, hogy mennyire tudjuk regenerálni a játékosokat, illetve arra biztosan jó lesz, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson.

– Egy amatőr csapatnál nagy problémát jelenthet, hogy hétköznap is játszani kell. Nálunk ez mennyire fog gondot okozni?

S.A.: Igen, nálunk mindenki dolgozik, vagy tanul, nincs profi játékos. Remélem, hogy ez nem lesz probléma, szabadsággal, vagy egyéb módon ezt meg fogják oldani a játékosok. Bízom benne, hogy az én kezemben lesz a csapat összeállítása. Illetve van két játékosunk, akik a strandfociban is versenyben vannak. Ez ugyan nem ideális, de velük így egyeztünk meg, és amikor már 100%-ban itt lesznek ők is, akkor velük kiegészülve valószínűleg nem lesz gond…

– Mit tudunk a holnapi ellenfélről, mennyire sikerült őket feltérképezni?

S.A.: Egy frissen felkerült csapatról van szó, ahol szintén változások voltak a keretben. Van egy videóanyagunk róluk, azt megnéztük… Azt gondolom, hogy nekünk van egy saját játékunk itthon, és idegenben is, amit már tavasszal is próbáltunk alkalmazni, arra kell törekednünk, hogy azt tudjuk játszani, meg hogy ez majd eredménnyel is párosul.

– Milyen eredményt vársz a csapattól, hova várod magunkat a tabellán?

S.A.: Én helyezésben egyáltalán nem gondolkozom. Abban gondolkozom, hogy fejlődjön a csapat, hogy azt a játékot, amit szeretnénk játszani, azt tudjuk játszani. Ez a mostani NBIII a 38 meccsel nagyon kemény, hozzá még egy-két kupamérkőzés is, szóval azért 40 fölötti mérkőzést lejátszani nem lesz egy séta… Fontos lenne, hogy az állandóság teret nyerjen itt Gyöngyösön, hogy a játékosok, edzők, vezetők együtt tudjanak dolgozni minél tovább, mert az segíti az előrelépést. Az látszik, hogy az elmúlt években ez nem volt jellemző. Most elkezdtünk egy építkezést, ezt jó lenne folytatni fokról fokra haladni, végigcsinálni, hogy lehessen előrelépni.

– Azért nehéz úgy az állandóságra törekedni, hogy egy-egy játékos már a felkészülés közben, sőt, a vége felé vette a kalapját. Gondolom, ez sem segít…

S.A.: Azt tudomásul kell venni, hogy az amatőr osztályban nincs senkinek profi szerződése… Igen, voltak olyanok, akik már erre az idényre megegyeztek a vezetőséggel, mindent megkaptak, amit kértek, kezet fogtak, aztán mégis elmentek. Én azt gondolom erről, hogy ha valaki nem akar maradni, akkor azt én sem szeretném marasztalni. Nyilván az egy másik kérdés, hogy ilyenkor a klubnak ezt pótolni kell, ami ilyenkor már anyagilag sem egyszerű, de ez a vezetőség dolga. Mindenesetre aki nem szeretne itt maradni, azzal én sem szeretnék együtt dolgozni.

– Holnap nyerünk?

S.A.: Mindig úgy megyünk fel a pályára! Igaz, általában az ellenfél is…

Be the first to comment

Leave a Reply